Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem előző feleségének fizet gyerektartást, megállapítottak gyerekenként 10-10ezret, ez eddig nem is volt probléma, csakhogy megszűnt a munkahelye. Szociális segélyen van. Ha bíróságra megyünk, van esély a csökkentésre?
Kedves 19:33-as!
Sajnos sokan nem tudják milyen nehéz munkát találni..
De köszönöm a megértésed,tudod ha az embernek nincs szakmája,úgy még nehezebb.
Kiváncsi lennék ha ez az oldal fényképpel menne akkor a szemembe mernék -e mondani a baromságaikat.Szerintem úgy hallgatnának mint a sír.Mindnek csak az arcnélküli szája nagy!!!De milyen nagy....
Kedves 19:06-os!
Örülök hogy megértesz,és tényleg örülhetsz hogy van munkád.
Tudod már nagyon régen próbál a férjem munkát találni,de sajnos sehol semmi.Miskolc ki van égve,semmi meló nincs.Még a környéken sincs semmi.Amihez meg ért az télen teljesen leáll.Szerintem ha ismersz kőművest akkor tudod miről beszélek...
Konkrétan kőművest nem ismerek, de olyant többet, aki az építőiparban dolgozik, és téltől függetlenül is áll mostanában az a piac, egyik barátnőm (velem egyidős fiatal huszonéves) építőmérnök, és nem is olyan régen mondta, hogy náluk is leépítések vannak, és nagyon reméli, hogy nem ő lesz a következő.
Esetleg pályázatokat figyeljetek, cégek építőipari pályáztatásait, lehet, hogy lenne, a vasútnak is lesz a közeljövőben (onnan tudom, hogy apám ott dolgozik, és ő mondta), ezekre lehet, hogy megérné akár többekkel társulni és megpályázni. Remélem, hamar helyrerázódtok, a munkanélküliség az idegeket is őrli, nem csak a pénztárcát fogyasztja.
Kedves 06,13-as ez azért van így,mert az emberek végtelenül egoisták.Mint a kérdező és a férje is!!!Ha érzik,hogy szorul a hurok,akkor ahelyett,hogy tennének valamit,van bőr a képükön ártatlan gyerekek megélhetését veszélyeztetni.
Mert talán mégsem a gyerek az aki tehet valamit nem??!
És pont Ők nem tehetnek a kialakult helyzetről,a szüleik felelőtlenségéről.Valahogy mindig felháborítanak az ilyen esetek,amikor gyerekeket akarnak megrövidíteni.Mert szerintük azt meg kellene érteni,hogy ők nem tudnak megélni,de azt nem kell megérteni,hogy a gyerekeket sem lehet levegőn tartani.Én sajnálok mindenkit aki nehéz helyzetbe került,abban vagyunk mi is,igaz a családunk legalább egyben van,de akkor sem az sosem a megoldás,hogy gyerekektől lopok!!Mégis milyen emberek akik képesek erre?
De nézd csak meg ezeknek az embereknek az értelmi szintjét,nem tudnak más mint a másikra mutogatni,irigyek kicsinyesek szánni valóan aljasak.Van bőr a pofájukon még az exekre mutogatni,és azzal foglalkozni Ő hogyan él,és ki mernek ilyen mondani,hogy az ő szaros fillérjeiket pazarolja.Hát a pofátlanságnak nincsenek határai!
Nagyon sajnálom,hogy Te is így kifogtad.
06:13 - A te "kedves" ex férjed valóban 120ezerből adhatna többet, és lakhatna társbérletben, de 28ezerből mégis mennyit adjon valaki? Hogyan préseljen ki többet? Mint olvashattad, régebben többet adott a kérdező férje, a bíróság azt csökkentette le 10-10ezerre, a bíróság csökkentette le, mert valószínűleg indokoltnak találta a csökkentést. A kérdező azt írja, hogy az anya nem a gyerekekre költi még ezt a pénzt se, műköröm, stb. Nem tudom, de ha én anya lennék és 2 kicsi gyerekről kéne gondoskodnom, még magamnak is meggondolnám, hogy vegyek-e új cipőt-ruhát, vagy hordjam a tavalyi kinyúlt ruhát, kopott cipőt, ha szűkös az anyagi helyzetünk, de hogy műkörmöm nem lenne és fodrászhoz meg kozmetikushoz se járnék, az is biztos.
Nehéz dolog a munkanélküliség, és kétlem, hogy valaki szándékosan válik munkanélkülivé. Szerintem a kérdező és a férje is gőzerővel keresi a megoldást. Ilyen anyagi helyzet mellett a bíróság biztos nem engedélyezné, hogy magukhoz vegyék a gyerekeket, pedig biztos jól éreznék velük azok a gyerekek magukat. Én akár még ezt is javaslom, amint az apuka újból munkát talál, ha az anyjukkal tényleg nem lehet beszélni, és a gyerekek jól érzik apukával magukat, meg kell próbálni, de csak miután újból lesz munka, mert egy munkanélküli ember ennyi pénzből (28ezer havonta) még egyedül se élne meg hosszú távon.
Kedves 6:13-as és 8:42-es!
Sajnálom hogy a férjed 120ezerből 20ezret ad neked,de az én férjem mindent megadna a gyerekeknek csak nem tud miből.Itt ezt kell felfogni.Nem vesz el a gyerekektől,de a közös gyerekünket is el kell tartani,és a férjem egyáltalán nem felelőtlen csak elvesztette a munkahelyét.Erről nem tehet.A munkanélküliség egy állapot,nem pedig életforma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!