Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni akarok, csak nem tudom hogyan mondjam el. Segítentek?
Ne legyél töketlen! Állj elé és mondd meg.
Gondolom, nem fogja meglepni a hír, hogy gáz a házasságotok.
Egy utolsó esélyként kérdezd meg, hogy Ő miben látná a problémátok megoldását. Lehet, hogy Ő fogja kimondani, hogy váljatok el. Akkor csak rá kell bólintani. Gondolom ez lóg a levegőbe egy ideje.
Ha nem mondja, akkor utalhatsz az eddigi próbálkozásokra, hogy rendbe tegyétek, mivel nem sikerült Te javasold a válást.
Pontosan így, ahogy ide leírtad nekünk. Ami szép volt és jó volt az elmúlt. Már nem szeret, te már nem szereted. Nem tudtok tovább együtt élni, ezt lássa be ő is. Merjetek változtatni az életeteken, mert külön-külön még boldogok lehettek, de együtt már nem. Ennyi.
A gyerekekre viszont nagyon-nagyon vigyázzatok. Mindenképpen meg fogják sínyleni a válást. Fontos hogy legyetek hozzájuk őszinték, ne himihumizzátok el a dolgokat, hanem őket is avassátok be a történésekbe az ő szintjükön. Legyen napi téma a válás, a szétkölötzés, hogy kinek miben fog változni az élete és az miért jó. Legyen napi téma a szeretet. Érezzék, hogy bármit is hoz a jövő ti mindketten teljes vállszélességgel ott vagytok nekik és szeretitek őket. Az is fontos lehet a gyerekeknek, hogy ne halljanak titeket veszekedni és válás után is maradjon meg köztetek a jó viszony.
Mikor voltál legutóbb önmagad? Úgy értem mióta és miért rossz a kapcsolatotok, meddig voltál vele boldog?
Amikor a gyerekek születtek minden rendben volt?
Nekem sem 100-as a házasságom,én sem vagyok önmagam a feleségem mellett már 20 éve, de a gyerekek miatt lenyelem a békát.Azt szokták mondani, hogy amilyen virágot szakítasz azt szagolod.Nekem volt olyan kolléganőm, akivel annyit marhultunk és annyit röhögtünk és jó éreztük magunkat a munkahelyünkön amennyit a feleségemmel soha.Soha nem is voltunk egy hullámhosszon.Néha el is gondolkodom, hogy hogyan és miért jöttünk mi össze?Ugyanakkor valahogy mégis megvagyunk.Szóval anno én is elgondolkodtam, hogy egy olyan feleség kéne nekem mint a kolléganőm, de a gyerekek miatt nem léptem le, és nem is éreztettem ezt a bajomat otthon. Hozáteszem, hogy nem volt semmi a volt kolléganőmmel,csak bírtuk egymást.
Tehát én a helyedben a gyerekek miatt maradnék, kivéve akkor ha nem szereted a gyerekeidet.
" azt érzem teljesen megfojt ez a kapcsolat"
-azért ez valami más, mint, hogy nem érzi jól magát vele..
Itt már nem segít a már jól bevált "ülj le vele megbeszélni" sem ..
marad a 6-os: menj. Szó nélkül.
Majd pár hónap múlva megbeszélitek, és rendezitek
A gyerekeket pedig mindketten változatlanul szeretitek -ezt kell érezniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!