Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem alkoholista el akarok tőle válni. A válás beadása elött, vagy után költözzek el a közös házból, mivel Ö onnan nem fog kiköltözni, és hogy tudok hozzájutni a fele házrészemhez?
-meghirdetitek a lakást aztán eladjátok, összeget felezitek.
- ő kifizet téged vagy te őt
- kéritek a kényszer értékesítést és elárverezik a lakást valamennyiért.
Nem mindegy, hogy van-e kiskorú gyereketek.
Ha van, és őt magadnak "akarod", akkor nem viheted szabadon, mert az hátrányos lesz rád nézve a gyerekelhelyezésnél. Előbb az ideiglenes gyermekelhelyezésről kell gondoskodnod.
Ha nincs gyerek, mehetsz amerre látsz.
4
Melyik álomvilágban működik ez a "szabály"?
Áruld el, mi történik akkor, ha én hagyok cuccot, de a másik kidobja vagy elégeti? :) Akkor is oda a tulajdonjogom?
Ilyen baromságot se hallottam.
Előtte javasolt, nehogy mérgében még kárt tegyen benned.
A házrészhez vagy közös megegyezés útján tudsz hozzájutni a vagyonmegosztás során (pl. úgy egyeztek meg, hogy övé a ház, tied a 10M-s bankbetét és a kocsi - csak hasamra ütöttem) vagy a bíróság 50-50 fogja bejegyeztetni a tulajdonjogokat. Ez esetben vagy ismét megegyeztek az eladásba vagy ha ő nem megy bele akkor kényszerértékesíttetni lehet a bírósággal az ingatlant. Ez esetben arra számítsd, hogy jóval piaci ár alatt kel majd el - de legalább a pénzedhez jutsz.
4-es vagyok
Akkor vigyél el minden cuccot, aztán ha az alkesz férjednek lesz pénze normális ügyvédre, lehet, ráfaragsz. Tulajdonképpen leszarom.
7-es
Nem, nem arra gondoltam.
Hanem arra, hogy kiskorú gyereket NEM lehet elköltöztetni az állandó lakhelyéről, csak mindkét szülő beleegyezésével.
Ha anyuka fogja, és felpakolja a gyereket is, az apuka minden további nélkül visszahozathatja.
4-es/9-es
Szard le, de ha a joghoz nem értesz, ne dumálj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!