Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elváltam, de egy fedél alatt vagyunk még az exemmel. Van 2 lányom 19-20 évesek. Imádom őket, de lassan felnőnek, , illetve már fel is nőttek. Mit tegyek?
Döntsd el, kihez/mihez ragaszkodsz? A gyerekeid felnőttek. Elengedheted őket, tudnak már repülni. Szeretni, támogatni távolról is tudod őket. Akár anyagilag, akár másképp. Ez függ azoktól a körülményektől, amikről nem írtál sokat. (Hol tanulnak, miből élnek, jelenleg hogyan támogatod őket?)
Az, hogy az exed munkanélküli, nagyon sajnálatos, de mennyiben a hibád vagy gondod? Felnőtt ember Ő is, felelős magáért. Sokszor előfordul, hogy az elesett ember iránti együttérzésünket mások kihasználják. Gondolkodj el azon, hogy ez valóban jó-e a másiknak? Van olyan helyzet, hogy valakinek segíteni kell talpra állni. De ha azt veszed észre, hogy valaki, aki egyébként nincs rád szorulva, egyedül is megállna a lábán, tudna járni is, mégis beléd kapaszkodik, lehúz téged is, az nem jó. Egyik félnek sem.
Ne költözzön a kedveséhez?Ez butaság.
A kedvese költözzön az "anyuka" közelébe?Adja fel a lakását, az állását( most válság idején) ? :S
A lányai felnőtt nők gondolom előbb-utóbb Ők is összejönnek valakivel és akkor az anyuka ott marad egyszál egyedül.
MUnkanélküli az apuka? Majd a lányok szépen elkezdenek dolgozni, ez az élet rendje!
De könnyen ítélkezik mindenki! Nyakam rá, hogy nektek nincs gyereketek. Nekem pl. a gyerekem az első, addig nem lennék nyugodt, amíg a jövőjök nincs egyenesben. Én biztosan nem hagynám őket egy tróger férfira (vagyis nőre, mert én vagyok az apuka :))). Nem ismerem a kérdező anyagi helyzetét, nem ismerem a gyerekeit, nem értem hogy mondhatjátok, hogy lusták dolgozni. Lehet, hogy nem anyagi, hanem lelki támaszra szorulnak, nem?
Nagy dilemmája lehet a kérdezőnek, nem irigylem. Mondjuk a 200 km nem egy nagy távolság, miért nem találkoztok sűrűbben? Mi hetente találkoztunk a nejemmel anno, majdnem ugyanennyi volt a táv., egy éven keresztül.
Nem igazán gyerekek már a lányok!
Suli befejeztével miért ne dolgozhatnának?
Miért kéne anyukának mártírt játszania?
nekem is van gyerekem
Köszi a gyors reagálást!
A 22éves válaszolónak:Pontosan ez a problémám,pont így érzek amit leírtál,,ezért nem bírok elköltözni és ezért nem erőlteti a barátom sem mert tudja,hogyha lélekben nem vele hanem a gyerekeimmel vagyok akkor még hiába költöznénk össze!
A barátom szívesen költözne közelebb,de nincs munkalehetőség semmi a környékünkön.A lányokat pedig ugye Te sem vinnéd el albérletbe 1 nagy családi házból?És ahogy írtam a nagyobbnak ez az éve van hátra a kisebbnek+1!Utána remélhetőleg találnak munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!