Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tavaly elváltam a gyerekeket nekem ítélték. Azóta a fiam 18 lett és most elköltözött az apjához. A kiskorú nálam van. Ha a nagynak van ösztöndíja és az apjánál lakik akkor jár a kicsire gyerektartás? Jövedelemnek számít az ösztöndíj?
Szerintem mivel a nagy nappalin tanul nem fogsz kapni a kicsi után, mert akkor neked is kellene fizetned a nagy után és kb. ugyanannyit fizetnétek egymásnak.
Bár én nem a gyerektartáson problémáznék, hanem azon, hogy a nagy gyerekem betölti a 18-at és rögvest elköltözik ott valami baj van.
Persze, ilyenkor is jár, mert a kiskorú gyerek veled él! Te pedig rokontartással tartozol a fiad után, amíg nincs keresete és tanul.
Egyébként az ösztöndíj adóterhet nem viselő jövedelem.
Nem értem a kérdést, ha sz egyik nálad a másik nála, mindkettőt el kell még tartani miért gondolod, hogy járna?
Ha esetleg a volt férjed többet keres szívességből adhat ha jóban vagytok, de ugyanannyi gyerektartás jár mindkét gyerekre így nem köteles neked fizetni.
Mi? Nekem kicsit gubancos :S
Tavaly elváltál. Eddig oké.
Van két fiad, egy kiskorú és egy nagykorú.
A nagykorú az apjához költözött.
A nagykorúnak van ösztöndíja. Az az övé.
A kicsire igen, jár a gyerektartás AZ APÁTÓL!!!!
Tőled pedig jár a gyerektartás az apa felé, ha ő tartja el a nagykorút.
Az ösztöndíjhoz se neked, se a kiskorú gyereknek, se az apának semmi köze.
Gyerektzartást a szülő fizet, nem a testvér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!