Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki volt, aki már megbocsátott egy megcsalást? Érdemes volt?
Férjem megcsalt. Egy alkalom, és az is fizetős.... No comment, de hát csak kiderült a dolog.
Érdemes egy ilyen esetet megbocsátani? Több dologtól félek:
1. megteszi legközelebb is, amikor sokat dolgozok.
2. nem tudok vele úgy lefeküdni, hogy ne gondoljak erre az esetre.
Viszont ez egy 10 éves kapcsolat, és egyszerűen képtelen vagyok kiszakítani a gondolataimból is...
Ha megbocsátasz, akkor a saját megalázásodat húzod alá... Aki elviseli, sőt asszisztál hozzá, hogy megalázzák, az 0 ember. Egy gyenge ember.
Neked eszedbe jutott, hogy 10 év... Neki miért nem jutott eszébe, hogy 10 évet nem dob el egy kis szexért cserébe?
Jobban belegondoltam, és nem tudnám megbocsájtani. Lehet a gyerek miatt vele maradnék, de nem lenne már ugyan az sosem. Folyton marcangolna a kérdés, hogy MIÉRT? Miért tette ezt? Miért kockáztatta a kapcsolatunkat. Persze én mondjuk szem előtt tartom, hogy mindent megadjak neki, hogy ne legyen oka félre lépni. De ha ennek ellenére megtenné, nagyon kiakadnék. Ki fogtok nevetni, de én már azon pánikrohamot kaptam, mikor azzal jött haza egyszer, hogy felhívta az egyik exe egy mondvacsinált buta ürüggyel. Azon kaptam magam, hogy kattogok rajta, hogy fogja -e még hívni, el -e fogja mondani nekem a párom, fognak -e találkozni, mit akarhat tőle, biztos bele akar kavarni a kapcsolatunkba, és így is annyira fáradt vagyok a pici gyerek miatt, hogy nem lennék képes harcolni is.
Én a kérdező helyében tuti sokkot kaptam volna. Ez a legszörnyűbb dolog, amit valaki tehet a másikkal, főleg ha utána még bánja is, és maradni akar, és van pofája azt mondani, hogy "szeretlek".
Én megbocsájtanék neki. És nem, nem érzem magam ettől 0 embernek. Megbocsájtani sokkal nehezebb és tiszteletreméltóbb, mint utálkozva elválni.
Persze kihangsúlyozom, csak ha a másik megérdemli a megbocsájtást, ha nem, akkor elhagynám. De én valahogy úgy vagyok ezzel, hogy ha nem tudnék valakinek megbocsájtani egy ilyen kisiklást, akkor már eleve nem is pazarlom rá az időmet, mert az azt jelenti, nem szeretem eléggé. A saját büszkeségem soha, de soha nem lehet fontosabb, mint a család, amit alkotunk. Mondom ezt egyszeri megcsalásra, nem szerető tartásra, és nem évente 3x-i megcsalásra...stb.
De komolyan gondoltam, hogy egy ürítés: pénzért egy lukat venni, ezért voltak a fájón hiányzó piroslámpás házak, hogy a férfiak ezt a fantasztikus "élményt" meg tudják szerezni.
Nem szerelemről volt szó.
Ja könnyebb, mit kommunikálni az tény.
Csak tudod az ürítéssel nem teszek tönkre senkit, nem alázom meg! Aztán meg sírok, hogy jaj nekem ezt muszáj volt, mert én férfi vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!