Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki volt, aki már megbocsátott egy megcsalást? Érdemes volt?
Férjem megcsalt. Egy alkalom, és az is fizetős.... No comment, de hát csak kiderült a dolog.
Érdemes egy ilyen esetet megbocsátani? Több dologtól félek:
1. megteszi legközelebb is, amikor sokat dolgozok.
2. nem tudok vele úgy lefeküdni, hogy ne gondoljak erre az esetre.
Viszont ez egy 10 éves kapcsolat, és egyszerűen képtelen vagyok kiszakítani a gondolataimból is...
Jorge Luis Borges válasza:
A megbocsátás a sértettet tisztítja meg, nem a sértőt, azt szinte nem is érinti.
Egyáltalán tudja itt bárki is, hogy mi a megbocsátás?
- Hogy úgy teszek, mintha nem történt volna semmi?
- Hogy igyekszem nem érezni dühöt, fájdalmat?
- Hogy többet nem vágom a fejéhez, amit tett?
- Hogy megpróbálom újra szeretni?
Ez mind önámítás!
Mi a megbocsátás?
Én megbocsátottam,mikor a párom megcsalt..az sem biztos,hogy egyszeri alkalom volt.De tudtam,hogy hibáztam én is,ezért mérlegeltem.Azóta együtt élünk,jól meg vagyunk.
De ha egy *urvához ment volna/ill. menne,na ezt soha nem bocsátanám meg.
"15Ez mind önámítás! "
-Igen.
"Mi a megbocsátás?"
- A megbocsátás a megbocsátás. Egy képességet igényel, és egy lelkierőt - ami hatalmas energiát táplál vissza az elgyötört lélekbe, a bosszún és sértettségen rágódó lélekbe.
- ezért, aki egyszer megélte, máskor is keresni fogja.
Mert jó.
Megbocsátott de nem volt érdemes.mert azóta is bennem van hogy mikor teszi meg újra,kivel beszél stb...
Mániákussá váltam,és ezt utálom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!