Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjemmel elválunk mennyi gyerektartás "jár"?
3 pici gyerek, legnagyobb 4 éves, legkisebb fél éves.
Férj meggyűlölt, házisárkány lettem szerinte, elhidegeltünk, folyamatosan sérteget, szoptatós koca és társai....
Munkaszerződése nincs, ő az üzletvezető egy egyetemi pub-ban, pultos is. Bevallása szerint a barátjával, aki a főnöke havi 180.000ft-ban + jatt állapodtak meg. Jatt átlagban napi 3-5 e ft között van. 5-6 napot dolgozik hetente.
Béreljük a lakást (60 e ft+rezsi, Bp), innen költözik el most 1-vel.
Ti mennyi gyerektartást kérnétek?
Nem adok neki igazat, tuti hogy egy köcsög állat, de te sem vagy különb. Eddig megfelelt a fekete kereset, mert az érdekedet szolgálta, most már nem jó, mert nem csurranna belőle.
A férjednél meg te sem vagy sokkal különb, ahogy beszélsz.
Ki mondta, hogy nem volt gond a fekete pénzével? Csak épp nem jelentenek be manapság senkit, őt sem, pedig ő az üzletvezető is.
És én gondozom, nevelem egész nap a gyereket, miért kellene az összes költségüket nekem fedeznem? ez fizikai képtelenség, hisz nem dolgozom, nemrég született a 3. baba. Na, tőle sokkalt be a férjecském.....
"miért, mire van a gyerektartás, ha nem arra, hogy eltartsam őket, mint egyedülálló?"
Nem, arra van, hogy a gyerekek szükségleteinek a FELÉT fedezze. A másik felét neked kell hozzátenni.
Különben is, ki tudja, lehet, hogy ő is kérni fogja, hogy nála helyezzék el a gyerekeket, akkor pedig először úgyis az elhelyezés tárgyában kell döntenie a bíróságnak, és a többi csak utána jön...
Tesómék nagyon hasonló körülményekkel váltak pár éve, annyi, hogy ott hitel volt, nem albérlet. Nem tudom neked mennyi a bevételed. Sógornőm max gyedet kapott, plusz családi pótlékot a három gyerekre. Ebből kijött a hitel (úgy állapodtak meg, hogy marad a lakásban, ő fizeti, tesóm nem kér visszamenőleg semmit) rezsi, és még maradt is egy kicsi. Tesóm 300 ezres fizetésből 100at adott. Ennyiből amúgy nem ítélnék meg az 50%-ot, ebben ők állapodtak meg.
Aztán majd alakulhat nálatok is később. Exsógornőm egy évig volt otthon, utána visszament dolgozni, kicsi másfél éves kora körül, így több lett a bevétele. Azóta tesóm nem fizet gyerektartást, mert azóta közös a felügyelet mindhárom gyerekre (a két nagyobbikkal előtte is így volt, de muszáj volt fizetnie mert amúgy nem tudott volna kijönni sógornőm a pénzből.
Még annyit, hogy az ő házasság is tesóm miatt ment tönkre nem igazán férjnek való semmilyen tekintetben.... de apaként jól funkcionál. Szóval attól hogy köztetek harag van remélhetőleg a gyerekek érdeke az első a férjednek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!