Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjemmel elválunk mennyi gyerektartás "jár"?
3 pici gyerek, legnagyobb 4 éves, legkisebb fél éves.
Férj meggyűlölt, házisárkány lettem szerinte, elhidegeltünk, folyamatosan sérteget, szoptatós koca és társai....
Munkaszerződése nincs, ő az üzletvezető egy egyetemi pub-ban, pultos is. Bevallása szerint a barátjával, aki a főnöke havi 180.000ft-ban + jatt állapodtak meg. Jatt átlagban napi 3-5 e ft között van. 5-6 napot dolgozik hetente.
Béreljük a lakást (60 e ft+rezsi, Bp), innen költözik el most 1-vel.
Ti mennyi gyerektartást kérnétek?
U.i.: a bérelt lakás és az anyagi helyzeted érdektelen a gyerektartás szempontjából. A gyerekek lakhatásának megteremtése és ellátása (étel, rezsi) a te feladatod, a gyerektartás nem erre van.
Ha pedig feljelented az apát feketemunkáért, akkor vedd figyelembe, hogy te is nagyon megszívhatod, ha évekig tudtál róla, de nem szóltál, mert akkor még érdekedben állt.
"Hogyan bizonyíthatnám, hogy legalább 250 e ft a bére nettóban havonta?"
Sehogy főleg hol kap 70 ezres borravalót egy pincér? Próbálj megegyezni vele.
Ha 6 órás mnimálbérre van bejelentve, akkor annak az 50%-át kapod majd.
A bizonyítás részéről már írtam, hogy neked sem lenne a legnyerőbb. Eddig jó volt a pénze feketén is, most meg már nem?
"Olyan nincs, hogy én kapok x összeget és bizonyítom, hogy a lakás bérlete mennyibe kerül+ a gyerekekre a költség és ezt az összeget felezve fizetve állapítanák meg a pénzt?"
Ilyen nincs.
A gyerektartás a gyerek szükségleteinek egy részének biztosítására van, de általában ha az egyik félnél a lakhatásuk/étkeztetésük sem biztosított, akkor kétes a gyerek elhelyezése is, ugyanis a gyerekekről neked gyerektartás nélkül is kutya kötelességed gondoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!