Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van joga egy elvált apának...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van joga egy elvált apának elszámolást kérni a volt feleségtől arra vonatkozóan, hogy a gyermektartás összegét tényleg a gyerekre fordította-e az ex?

Figyelt kérdés
Viszonylag sokat kap a gyerekre (persze kérdés hogy kinek mi sok, mert valakinek a 25.000 is az, míg másnak a 100.000 is kevés), de ugye neki is hozzá kellene tennie annyit és még ott a családi pótlék is. Biztos vagyok benne, hogy nem költ ennyit a gyerekre, mert a gyereknek már többször én vettem ruhát is, mivel azt mondta, hogy anya majd csak akkor vesz neki télikabátot, ha leértékelés lesz. (Magyarul tavasszal, amikor már nem kell.) Viszont kocsival jár mindenhova, tele van a fürdőszobája drágábbnál drágább parfümökkel (a gyerekek fényképein láttam), magának meg minden drága ruhát megvesz. Nem érdekel, hogy mire költi a pénzét, az az ő saját joga eldönteni, csak azt szeretném, hogy a gyerekre is költsön annyit, amennyit szükséges, és amennyit a gyerektartás bőven fedez, és azt ne feleségtartásként használja el.

2013. jan. 10. 12:11
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
76%

ja, bocs, de még egy.

mert te úgy képzelted, hogy az anya is + 60 ezret adjon hozzá?

általában 120 ezer nem kell egy gyereknek (hacsak nem beteg, vagy valami spéci igényű..) . emiatt is gondoltam, hogy ő természetben is belead, (pl. ha nincs gyerek, többet tudna túlórázni, mint így...stb, azért lényegesen több ideje maradna másra).

De így, hogy ő "természetben is belead", is bőven elégnek kellene lennie a 60 ezernek. És az több, mint pofátlanság, ha nem a gyerekre költi. Ehhez max 20 ezret kéne hozzáadni, ha esetleg valamelyik hónapban több mindent kell venni.

vagy te úgy érted, hogy a "természeti munkát" nem kell beleszámolni, hogy 120 ezer kellene egy gyerek nevelésére?? (+ amit magára költ, persze)

2013. jan. 15. 22:07
 52/55 A kérdező kommentje:

Gondoljátok, hogy nem venném magamhoz ha tudnám? Neki csak a tartásdíj, meg a gyerekbútorok miatt kellett a gyerek, mert úgy kezeli őket, mint a saját tulajdonát. De egy ilyen nőpárti bíróságon egy férfinak nincs esélye.

Aki pedig úgy véli, hogy a gyermeknek természetben tett dolgokat anyagiakra le lehet vagy kell fordítani, az szerintem szégyellje magát. Mert szerintem ha ennek van is értéke, azt bőven kiüti az, hogy nála lehet a gyerek, a saját értékrendje szerint nevelheti, ő kap tőle szeretetet minden nap, stb.

2013. jan. 16. 11:47
 53/55 anonim ***** válasza:
36%
Azonkívül ott van még a családi pótlék és az adókedvezmény is, úgyhogy a 120.000 jövedelemtől függően már 150-250 ezer forint is lehet. Ennyiből pedig bőven fel lehet nevelni akár négy-öt gyereket is.
2013. jan. 16. 11:50
 54/55 sysyqueen ***** válasza:
31%
na ezekhez a nagy anyagiakhoz szólnék hozzá. ott vannak a szüleim 300 ezer bevételük van havonta és még a villany számlájukat sem képesek befizetni... még mielőtt letámadtok én sem értem őket... de hát az ők pénzük. a férjemmel havi 150 200 ezer forintot keresünk és két gyermeket nevelünk. az elmúlt hónapban kocsit vettünk, két hónap múlva meg már a saját lakásunkban fogunk lakni... szóval tessék itt a jó példa... hogy nem mindenki ért a pénzügyekhez... és sokan elvesztődnek főleg ha egyszerre sok pénz üti a markukat....
2013. jan. 18. 08:51
 55/55 anonim válasza:
89%
hű ha.....olvasom, ezt a rengeteg rengeteg hozzászólást.......szeretném én is leszögezni, hogy az apa tényleg fontos lenne, hisz onnan tanul példát viselkedés módot, esetleg némi megoldáshelyzetet a gyermek...illetve onnan is. de elvált szülőknél, mégis ki mondja meg hogy ez hogyan mennyi elég?én ugyan ebben a cipőben járok.apuka, világnak, ment, persze kis segítséggel..... a hülyeségei miatt, és a gyermekem maradt. mennyi a gyermektartás?buta kérdés...annyi amennyit a gyermek igényel.....nem apuka nem bíróság nem anyuka hanem a gyermek.......:) nem de?Én személy szerint így számolom......és olvastam , itt ennyi meg annyi rengeteg pénz :)x pénzek, sok mindenre sok, még több mindenre kevés.....!amennyiben a gyermek, taníttatva,van, ruházva negyedévenként, etetve normálisan, gyümölccsel, változatosan úgy ahogy kell... ugyan kérem...........nevetségesek az összegek, amiket némelyik édesanya kap.....persze beletörődnek, mert azt hogy valaki felelősséggel, legyen a gyermeke,felé, akár apánál, meg nem tanítja egy iskola sem, ha nem érzi.....Kérdem , én hol van az apa, mikor beteg? , mikor különórára , megy sportra, vagy éppen kiegészítő oktatásra? még ha néha elő is kerül, akkor is csak akkor amikor őneki éppen kényelmes......neki alkalmas......ezzel szemben egy anya......nem akkor van ott amikor neki alkalmas, hanem amikor szükséges......a gyermeknek, szükséges...és ámbár nem akarok morbid lenni, de kérek szépen mindenkit ugyan gondolja már át.....csak addig köteles eltartani, édesapa a gyermekét, míg anyukát éjszakánként k....*li?nem hiszem........de az esetek 90% úgy szokott az lenni, hogy apa pattog neki kell, az amit tesz meg 0.!miért is?mert úgy kell neki.....hogy az anya de nagyon ugyan úgy csináljon mindent mint amikor az élete párja még ő volt........hisz akkor még hozzá is alkalmazkodva volt.hát én ezt rövidre zártam....megmondtam, mennyi pénzre van szükségem a gyerekre...,utána lehet nézni mit a ki fizetnivalók, mik az igények, mi mibe kerül....., a láthatás szabályozva van......és ennyi......ha meg nem tetszik, akkor is láthatás szabályozva van......és felneveli anya a gyereket....egyedül....és ugyan drága apukák, nem kell telesírni a párnát hogy nincs benne a gyerek életében....hát ki tehet róla?sok esetben ő maguk!Tisztelet a kivételnek........de hát senki el ne várja már egy anyától, aki 24-52 anya....hogy azért adjon kevesebbet A GYERMEKÉNEK, HOGY APA KÉNYELMESEBBEN TUDJON ÉLNI, MERT KEVESEBB PÉNZBŐL, SEM HAL ÉHEN :D UGYAN UGYAN........!SZEMÉLY SZERINT ÚGY ÉRZEM HOGY AMI NEKEM KÖTELESSÉG JÖVŐ BÜSZKESÉG, ÉS ÖRÖM, NEKIK CSAK FAKULTATÍV LEHETŐSÉG, AMIVEL, AZ ESETEK 80% NEM TUDNAK ÉLNI!
2013. febr. 13. 11:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!