Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van joga egy elvált apának...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van joga egy elvált apának elszámolást kérni a volt feleségtől arra vonatkozóan, hogy a gyermektartás összegét tényleg a gyerekre fordította-e az ex?

Figyelt kérdés
Viszonylag sokat kap a gyerekre (persze kérdés hogy kinek mi sok, mert valakinek a 25.000 is az, míg másnak a 100.000 is kevés), de ugye neki is hozzá kellene tennie annyit és még ott a családi pótlék is. Biztos vagyok benne, hogy nem költ ennyit a gyerekre, mert a gyereknek már többször én vettem ruhát is, mivel azt mondta, hogy anya majd csak akkor vesz neki télikabátot, ha leértékelés lesz. (Magyarul tavasszal, amikor már nem kell.) Viszont kocsival jár mindenhova, tele van a fürdőszobája drágábbnál drágább parfümökkel (a gyerekek fényképein láttam), magának meg minden drága ruhát megvesz. Nem érdekel, hogy mire költi a pénzét, az az ő saját joga eldönteni, csak azt szeretném, hogy a gyerekre is költsön annyit, amennyit szükséges, és amennyit a gyerektartás bőven fedez, és azt ne feleségtartásként használja el.

2013. jan. 10. 12:11
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
24%

#15, tudod, az a baj, hogy a családjogi bírók közt is akad épp elég elfogult ember, ezért van pl. az az anomálisa is, hogy első fokon majdnem mindig z anyának ítéli a gyereket, amíg másodfokon, ahol már nem egy bíró dönt, ott már az esetek 1/3-ában az apának... szóval, ha ilyent mond egy bíró különös ok nélkül, hogy "Nálunk azt mondta a bírónő, hogy azért ítél meg x összeget, mert az anyának természetben kell a többit hozzátennie!!!" - azt egyszerűen kapásból meg kell fellebbezni, ennyi. Persze a másik véglet sem igaz, az "ugyanannyit kell" megközelítés, valójában ez jövedelemarányosan igaz, tehát, ha a két szülő jövedelmének aránya mondjuk 1/3-2/3, akkor a gyerek neveléséhez is kb ilyen arányban kell hozzájárulniuk.

Ennél a dolognál már csak az viccesebb, hogy a nőknél nincs nagyobb tartásdíj-szabotáló, ha a férfinél helyezték el a gyereket. Csak a férfi általában nagyvonalúbb, mint hogy a rendőrségre rohangásszon azon anyuka megrendszabályozása érdekében, akitől már úgyis sikerrel perelte el a gyereket, általában örül, hogy megszabadult tőle...

2013. jan. 10. 15:38
 32/55 anonim ***** válasza:
67%
Igen, van. De egyébként alapból magától kéne az exnek prezentálnia.Nem kérésre.
2013. jan. 10. 15:40
 33/55 anonim ***** válasza:
89%

üzenem h van rá jogszabály nekem fel is olvasta a bíró :-)

a gyermek tartásdíj összege kizárólag a gyerekre és annak szükségleteire lehet költeni

az apa felé nem kell elszámolni h mire költik el

de az apának joga van arra h kérje a bíróságtól h az anya számoljon el vele ha megalapozott a gyanú h nem a gyerekre megy el

ebben az esetben a gyermeket nevelő szülőnek be kell vinnie minden olyan számlát csekket bizonylatot amivel ezt igazolni tudja

természetesen ez vonatkozik a közművekre is

2013. jan. 10. 19:31
 34/55 anonim ***** válasza:
33%
Ha felolvasta, akkor be is tudod linkelni, hiszen létező jogszabály. Pontozgatással nem lehet elfedni a tényeket, márpedig itt csak baromságokat válaszolt néhány csökkent értelmű egyed.
2013. jan. 10. 20:28
 35/55 anonim ***** válasza:
97%

Tényleg belinkelhetnéd, ha megtalálod, én is el akarom olvasni.

Nem vagyok jogász, de elég abszurd, ha a gyerektartást valaki nem a gyerekére költi és ezt a jog támogatja.

2013. jan. 10. 20:41
 36/55 anonim ***** válasza:
76%
2013. jan. 10. 20:43
 37/55 anonim ***** válasza:
100%
De most ti tényleg azt mondjátok, hogy 60 ezres gyerektartásból nem jut télikabátra?
2013. jan. 10. 21:50
 38/55 anonim ***** válasza:
10%

Szeretnék idézni a bibliábol egy kicsit:

"Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében. Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is. De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben." - Efezus 5:21-33

Ezt nem ártana néhány nőnek a fejébe vésni!

2013. jan. 11. 10:03
 39/55 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, te elég beteg lehetsz :S
2013. jan. 11. 10:35
 40/55 anonim ***** válasza:
25%

Az exnek van saját jövedelme van bankszálája rajta x FT-t összeggel vészhelyzetre?

Mert akkor ott a gyerektartás az hogy nem vesz minden évben vadiúj télikabátot nem érv. Én vagy 6 éve vattem a kabátomat és még pár évig tuti nem cserélem mert drága dolog és évente pár hónapot hordom.

Ha leáll a bojler annak a cseréjére legyen pénz a tartarékból ne a külsöségekre.

2013. jan. 13. 01:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!