Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van joga egy elvált apának elszámolást kérni a volt feleségtől arra vonatkozóan, hogy a gyermektartás összegét tényleg a gyerekre fordította-e az ex?
#15, tudod, az a baj, hogy a családjogi bírók közt is akad épp elég elfogult ember, ezért van pl. az az anomálisa is, hogy első fokon majdnem mindig z anyának ítéli a gyereket, amíg másodfokon, ahol már nem egy bíró dönt, ott már az esetek 1/3-ában az apának... szóval, ha ilyent mond egy bíró különös ok nélkül, hogy "Nálunk azt mondta a bírónő, hogy azért ítél meg x összeget, mert az anyának természetben kell a többit hozzátennie!!!" - azt egyszerűen kapásból meg kell fellebbezni, ennyi. Persze a másik véglet sem igaz, az "ugyanannyit kell" megközelítés, valójában ez jövedelemarányosan igaz, tehát, ha a két szülő jövedelmének aránya mondjuk 1/3-2/3, akkor a gyerek neveléséhez is kb ilyen arányban kell hozzájárulniuk.
Ennél a dolognál már csak az viccesebb, hogy a nőknél nincs nagyobb tartásdíj-szabotáló, ha a férfinél helyezték el a gyereket. Csak a férfi általában nagyvonalúbb, mint hogy a rendőrségre rohangásszon azon anyuka megrendszabályozása érdekében, akitől már úgyis sikerrel perelte el a gyereket, általában örül, hogy megszabadult tőle...
üzenem h van rá jogszabály nekem fel is olvasta a bíró :-)
a gyermek tartásdíj összege kizárólag a gyerekre és annak szükségleteire lehet költeni
az apa felé nem kell elszámolni h mire költik el
de az apának joga van arra h kérje a bíróságtól h az anya számoljon el vele ha megalapozott a gyanú h nem a gyerekre megy el
ebben az esetben a gyermeket nevelő szülőnek be kell vinnie minden olyan számlát csekket bizonylatot amivel ezt igazolni tudja
természetesen ez vonatkozik a közművekre is
Tényleg belinkelhetnéd, ha megtalálod, én is el akarom olvasni.
Nem vagyok jogász, de elég abszurd, ha a gyerektartást valaki nem a gyerekére költi és ezt a jog támogatja.
Szeretnék idézni a bibliábol egy kicsit:
"Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében. Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak; mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is. De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben." - Efezus 5:21-33
Ezt nem ártana néhány nőnek a fejébe vésni!
Az exnek van saját jövedelme van bankszálája rajta x FT-t összeggel vészhelyzetre?
Mert akkor ott a gyerektartás az hogy nem vesz minden évben vadiúj télikabátot nem érv. Én vagy 6 éve vattem a kabátomat és még pár évig tuti nem cserélem mert drága dolog és évente pár hónapot hordom.
Ha leáll a bojler annak a cseréjére legyen pénz a tartarékból ne a külsöségekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!