Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megítélik neki a gyermektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megítélik neki a gyermektartás növelését?

Figyelt kérdés
Férjemnek előző házasságából van egy lánya aki 16 éves elmúlt. Anno mikor elváltak az exxel, a bíróság 15e forintot állapított meg havonta, férjem önszántából emelte 20e-re, plussz otthagyta minden ingóságát, gyakorlatilag egy bőrönddel jött el annak ellenére, hogy hosszú évekig az egyetlen kereső volt a családban. Férjem már a válás ideje után külföldre költözött. Mi később kerültünk össze és született két gyermekünk. A kisebbikkel aki 1 éves otthon vagyok, gyakorlatilag nincs fizetésem, a férjem munkahelye leégett, valószínűleg elbocsátják nemsokára. A kisebbik gyermekünknek egy ritka rendellenessége van, ami miatt műteni kell (igen költséges). Az exfeleség 20e-ről 40e-re kívánja emeltetni a gyerektartást. Megkaphatják? A saját gyerekeinkre nem költünk ennyi pénzt, ráadásul ezek után nem is fog maradni nekik. Ezt figyelembe veszik? Figyelembe veszik, hogy a láthatást mindig akadályozta, hogy a kapcsolattartást megtiltotta? Gyakorlatilag folyamatosan fizettük a gyermektartást, soha nem kértünk csökkentést hiába született újabb gyermek. A kislányt nem láttuk évek óta mert nem kíváncsi sem apára sem a tesvéreire, ha próbáltuk hívni akkor anyukája fenyegetőzni kezdett, hogy hagyjuk békén. Közösségi oldalon látta, hogy elköltöztünk, hitelre vettünk házat így 30as éveink végén, amit nehezen de nyögünk, kisfiam műtétjére gyűjtögettünk, hogy haza tudjunk menni, erre bíróságra kell hazamennünk mert ő kitalálta, hogy apuci biztos kőgazdag, mert házat vett, fizesse a dupláját annak, amit eddig... El vagyok keseredve.
2012. nov. 19. 20:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
58%

"a férjem munkahelye leégett, valószínűleg elbocsátják nemsokára."

Ez elég indok hogy ne kapjon emelés + a második házasságából született gyerekek kárára nem lehet tartásdíjat emelni.

2012. nov. 19. 20:30
 2/17 anonim ***** válasza:
69%

Nagyon nyomós indok kell ilyen mértékű emeléshez, anyuka munkaképtelen, a gyerek beteg, szuperinfláció, ilyesmi.

És figyelembe fogják venni, hogy további 2 kiskorú gyereke van, az egyik tartósan beteg, így feltehetőleg nem kapja meg az emelést.

2012. nov. 19. 20:37
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Ma jött a bíróságtól a levél, azóta ezen agyalok. Már néztem munkát is, hogy haza tudjunk repülni a tárgyalásra. Máshogy ugyanis a hazautat sem tudjuk kifizetni...
2012. nov. 19. 20:40
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

A gyerektartás gyerekenként 15 és 15% között van általában, de összesen max. 50% lehet. Ebbe viszont az összes gyerek beleszámit, ebben az esetben az elsö házasságból származó lány meg a veled közös kettö. Ha az 50%-ot három felé elosztják, akkor egy gyerekre 16,66% jut hivatalosan.

Ha a férjed keresete csökkent - márpedig ha mundaknélküli lesz, akkor igen - akkor a gyerektartás csökkentését kérheti emiatt.

A volt feleség viszont csak akkor lenne jogosult az eddigeiknél magasabb összeget kérni, ha az apa netto jövedelmének 16,66%-a magasabb, mint amennyit jelenleg fizet.

Az viszont nem számit - sem pozitiv, sem negativ értelemben bele - , hogy van-e hiteletek, meg mennyi a törlesztés.

A láthatás akadályozása külön téma, emiatt az apa feljelenetheti az anyát, a kapcsolattartást nem tilthatja meg.

Szóval kizártnak tünik, hogy valamit is elérhetne, pontosabban ha új eljárást indit az anya, akkor nagy valószinüséggel inkább csökkentik a gyerektartás összegét.

2012. nov. 19. 20:41
 5/17 anonim ***** válasza:

Bocs, nem vettem észre:

15 és 15% = 15 és 25%

2012. nov. 19. 20:42
 6/17 anonim ***** válasza:

szia!

a férjednek mennyi a fizuja?azt fogjak alapul venni.

nekem is volt gyermekelhelyezesi perem.plussz gyerektartas.

azt is nézik h anyuka mennyit keres,ö mennyit költ a gyerekére.mert minimum ugyanannyit kell,mint gyerektartásként kér.

a gyerek láthatasat meg papiron szabalyozni kellene,me h akar e egyatalán menni.

a lányom apja nem kérte a lathatast ettöl függetlenül kell fizetnie a gyerektartást-

2012. nov. 19. 20:45
 7/17 A kérdező kommentje:
Mindkét gyermekem mehet bölcsibe... Komolyan mondom, mindenben támogattuk a kislányt, ha kellett sulira plusszban, kirándulásra, mindíg adtunk. Aztán már csak akkor kereste meg apát ha kellett pénz. Azt nem tudja, hogy itt sincs kolbászból a kerítés, és hogy az én fiaim csak használt cuccokban járnak...
2012. nov. 19. 20:47
 8/17 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag minimálbért keres, csak az magasabb itt, mint otthon. Viszont azt nem lehet az otthonihoz mérni, mert a létfenntartás is sokszorosa az otthoninak. A gyermektartásban anno úgy állapodtak meg, hogy nem emelik, ennek fejében hagyta ott ugyanis az egész berendezett lakást az értékekkel együtt. Vagy valami ilyesmi.
2012. nov. 19. 20:53
 9/17 anonim ***** válasza:
Először is a tárgyalásra nem feltétlenül kell hazautazni. Lehet írni levelet, kézzel, aláírva, vagy géppel, de akkor két tanúval hitelesítve, hogy életvitel szeruen külföldön tartozkodtok es a hazautazas lehetetlen. Emellett be lehet csatolni jövedelem igazolást, vagy adóbevallást, nem tudom most melyiket kérik es a két újabb gyermek születési anyakonyvi kivonat annak másolatát. A törvény szerint az apa jövedelmének 50% lehet tartasdij. Amennyiben 3 gyerek van, akkor gyermekenként 16,6% lesz. Egyik gyermek tartása nem mehet a másik rovására. 20e Magyarországon nem egy rossz tartasdij, a 40 túlzás.
2012. nov. 20. 05:28
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó választ, valószínűleg nem tudunk hazamenni, levélben próbáljuk meg megoldani. Azt hiszem a férjem bére alapján ha 16%-ot számolok, éppenhogy de megkaphatná az emelést, csakhogy anno a lakást annak fejében hagyta ott a férjem hogy arra a pár évre már nem emelteti a gyermektartást. Több millió forintos vagyonról van szó, mint már említettem férjem egyetlen bőrönddel jött el. Szép, hogy a magyar törvény ezt a 16%ot így kimondja, csak ha azt megítélik akkor az itteni két kisgyermekem éhenhalhat ennyi erővel. Ugyanis itt nincs állami óvoda mint otthon, és fél évig jár a gyes ami azt jelenti, hogy a fél éves gyermeket heti 50e Ft-ért kell óvodába adni, ami több, mint a férjem fizetésének 16%-a, de még a 80%ánál is több. Ami ugye abszurd, mert akkor még nem etettem azt a kisgyereket. Nem lehet a két ország beli keresetet összekeverni. Sajnos az a baj, hogy otthon élők nagytöbbsége úgy érzékeli, hogy az itteni minimálbérből habzsi-dőzsi van. Igen, otthon, de mi itt élünk! És itt sajnos ugyanolyan keserves mint otthon annak aki minimálon tengődik. Nyilván ha a gyermekeink nagyobbak lesznek, jobban tudjuk támogatni a kislányt is. De éppcsak megszülettek. Sajnos azt is tudom, hogy az emeltetés nem a kislány jobblétét szolgálná... Annyira irigy az exfeleség, hogy csak a helyzetünket próbálja meg ellehetetleníteni folyton.
2012. nov. 20. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!