Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen legális módja van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen legális módja van annak, hogy a házastárs megkerülésével, még a gyermektartás hivatalos előírása előtt pontosan megtudjam, mennyit keres a párom s ekképp havonta mennyit kérhetek tőle?

Figyelt kérdés
A családunkban egészségügyi okokból úgy alakult, hogy 14 éve, mint háztartásbeli, én vagyok otthon két kamasz fiammal. "Hivatásos háziasszony" vagyok, erről papírom azonban nincsen. Válóper előtt állok, a feleségem szándékosan igyekszik titkolni előttem havi nettó keresetét, általában nem mutat nagy hajlandóságot a megegyezésre. Elsősorban jogi tanácsot kérek, hogy legyen egy kiindulási alapom, ami a tárgyalások előtt egy esetleges közös megegyezés alapja lehet. Előre is köszönöm!
2012. jún. 11. 19:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az ügyvéded kérhet hivatalosan a nejed cégétől egy fizetési kimutatást. Te nem, mint magán ember. Legfeljebb, ha kutatsz a feleséged retiküljében és megtalálod a fizetési kimutatásáról szóló papírt, akkor megtudhatod.
2012. jún. 11. 19:22
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
De miből gondolod, hogy a gyerekek nálad maradnak majd, s hogy az asszony fog továbbra is eltartani?
2012. jún. 11. 19:23
 3/11 A kérdező kommentje:
(1.) Köszönöm a tippet, igen a fizetési kimutatásról én is hallottam. Ügyvédem még nincsen, anyagilag nem engedhetem meg magamnak, mivel ugye egyelőre hál'isten együtt maradtunk a gyerekekkel s őket nevelem, gondozom tovább. (2.) A gyermekek velem élnek szinte kizárólag ennyi ideje, ő a karrierjének él, nem is igazán törődik velük. Szóbeli szándéka szerint nem vinné a gyerekeket, tán már másik élete is van, nem csodálkoznék rajta. Arra az esetre kérdezem, ha így alakulna!
2012. jún. 11. 19:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A bíróság fogja kérni a keresetigazolást, az ügyvédnek nincs ilyen jogosultsága.
2012. jún. 11. 19:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a figyelmeztetést, jó tudni mit ne kérjek az ügyvédemtől újabb vaskos 10ezrekért majd, hogy közben még naivnak se nézzen! Ugyanakkor rémisztő, hogy akkor - ha jól értem - bármekkora összeget is mondhat, azt a tárgyalásig el kell fogadjam, miközben (látva az életszínvonalát) minden jel arra mutat, hogy elsősorban a saját gyermekeitől vonja meg a nagyobb összegű támogatást?
2012. jún. 11. 19:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A bíróság megállapít kb 20 %-ot gyerekenként, majd le is vonatja. Itt nem neked kell alkudozni.
2012. jún. 11. 19:58
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! A lényeg épp azon van, hogy az élet addig is megy tovább, s addig is szükségem van pénzre mert a segélyemből nem élhetünk meg hárman a srácokkal! Tőle már kértem szépen, kértem erélyesebben, a vége mindig ugyanaz: addig mit tehetek, hogy elég pénzt kapjak tőle a megélhetésünkhöz? Nem követelnék többet, mint ami a bíróságon is megillet majd, de nem tudom, mennyinek a 20-20%-áról van szó! Ezt a kiindulási netó összeget hogyan derítsem ki, ha tudom, ő ebben a tárgyalásig nem segít nekem!?
2012. jún. 11. 20:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha beadod a válókeresetet, és azonnal kéred az ideiglenes gyerekelhelyezést, akkor attól a naptól kezdve kell neki gyerektartást fizetnie, gyerekenként a netto fizetésének 20%-át.

Ha a per során nem is fizet, a válás kimondásával a per meginditásától kezdödö idöszakra visszamenöleg is ki kell fizetnie. (Természetesen csak akkor, ha a gyerekek hivatalosan is nálad lesznel elhelyezve. De kamasz korú gyerekeket már eleve megkérdezik, hogy kivel akarnak maradni)

2012. jún. 11. 20:22
 9/11 anonim ***** válasza:

megpróbálkozhat majd azzal, hogy minibálbéres papírt bemutat majd. ha látszatra is nagyo lábon él, akkor nyilván a bíróság sem fogja ezt elhinni, tehát vannake setek, hogy nem a minimálbérből fogják kiszámítani a százékot. a bíróság sem hülye. akárhogy is vesszük, de most ő tart el 4 embert. eleve minimálbérből ez ehetetlen,. tehát nyilván furcsa lenne ha hirtelen minimálbért mutat majd be.

vannak ingyenes panasznapok a bíróságokon, ott lehet érdeklődni, meg vannak jogi fórumok ahol ügyvédek adnak választ a kérdésekre. Érdemes ott is böngészni. mennyi idősek a gyerekek?

2012. jún. 12. 09:28
 10/11 anonim ***** válasza:
bocsánat nem láttam 2 kamasz fiú. ha elmúltak 14 évesek akkor az ő szavuk már számítani fog hogy kivel szeretnének lakni a továbbiakban.
2012. jún. 12. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!