Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet indítani apaság vélelmezésének megdöntésére pert a hivatalos apa (exférj) ellen, ha az igazi apa (még) nem tett elismerő nyilatkozatot?
Huhh.... nekünk kettőnkek biztos lenne mit eszmét cserélni. Nem tudom, hogy nekem hogy lesz, mind a ketten külföldön tartózkodnak, jóóóóó messze. Te pedig azt mondod, hogy az ex férjnek is ott kellett lennie... Miért a gyereknek kellett beadnia? Milyen tanácsokat tudnál nekem adni, amiket te akkor még nem tudtál, csak később derült ki?
Hol kezdjem?
Lehet, érdemes a születés előtt már elkezdeni?
Értem, tehát ügyvéd. Ügyvédem van, de ő nem családjogos, sajnos ehhez nem ért, pedig benne nagyon megbízom... :(
És mondd, érdemes ilyen "ingyen ügyvédet" fogadni? Meg tudja oldani, tud segít még mondjuk az én teljesen megcsavart esetemben is?, vagy érdemesebb fizetőset, még ha drágább is? Mikor érdemes elmenni? merthogy szülés után ugye egy kicsit nehézkes... Nem is tudom hogy lehet megoldani. Ott vannak a sebek, a gyereket nem lehet otthon hagyni de vinni se... Fogalmam sincs, hogy ezt hogy lehet. Pedig ugye csak én tudom ez intézni, vagy nem? És pontosan mi volt az a kérelem, amit visszautasítottak? Vagy te csak kérelmet írtál, és nem is volt per? az apaság vélelmezésének megdöntésére? Az segít, hogyha az ex férj ír egy nyilatkozatot, hogy nem ő a biológiai apa? ezt már végülis szülés előtt is megteheti, nem? vagy anélkül nem is megy? Ezen kívül évek óta külön földrészen élünk. Elég nehézkes lett volna a "családalapítás". és ha ezt tudom bizonyitan...? az jelenthet előrelépést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!