Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van joga egy elvált apának...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van joga egy elvált apának elszámolást kérni a volt feleségtől arra vonatkozóan, hogy a gyermektartás összegét tényleg a gyerekre fordította-e az ex?

Figyelt kérdés
Viszonylag sokat kap a gyerekre (persze kérdés hogy kinek mi sok, mert valakinek a 25.000 is az, míg másnak a 100.000 is kevés), de ugye neki is hozzá kellene tennie annyit és még ott a családi pótlék is. Biztos vagyok benne, hogy nem költ ennyit a gyerekre, mert a gyereknek már többször én vettem ruhát is, mivel azt mondta, hogy anya majd csak akkor vesz neki télikabátot, ha leértékelés lesz. (Magyarul tavasszal, amikor már nem kell.) Viszont kocsival jár mindenhova, tele van a fürdőszobája drágábbnál drágább parfümökkel (a gyerekek fényképein láttam), magának meg minden drága ruhát megvesz. Nem érdekel, hogy mire költi a pénzét, az az ő saját joga eldönteni, csak azt szeretném, hogy a gyerekre is költsön annyit, amennyit szükséges, és amennyit a gyerektartás bőven fedez, és azt ne feleségtartásként használja el.

2013. jan. 10. 12:11
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
71%

Ilyet sem hallottam még, pedig az elvált nő vagyok gyerekkel. Nekem is kell egy ilyen bírónő :D Ha már szerinted erre gondolt, amit kétlek.

Otthon leszek várom meleg étellel a gyereket, tanulok vele stb. az apja fizesse a rezsit, kaját, ruhát, mindent. Ne is lássa gyereket hétvégén se, csak fizessen...

Komolyan mondom, nem értek pár nőt. A munkahelyemen is van egy másik elvált anyuka, mikor megtudta, hogy én is az vagyok, nekem kezdte el mondani, hogy így a szemét új nő, úgy a szemét új nő. Mintha valami sorsközösséget kellene vállalnom vele... Ilyenkor mindig elgondolkodom magamon, hogy vajon nincsenek e ilyen hülyeségeim

2013. jan. 10. 14:24
 22/55 anonim ***** válasza:
71%

Én is nő vagyok,és elhiheted, utáljuk az ilyen nőket. Mert emiatt a sok pénzéhes majom miatt ítélnek el minket.

Arra van esze, hogy a jogait pofázza, de hogy a gyerektartást a gyerekére költse, ne magára, arra nincs.

2013. jan. 10. 14:26
 23/55 anonim ***** válasza:
87%

ha alapos a gyanúd h a gyerektartás nem a gyerekre költődik akkor kérd a felülvizsgálatát ennek

pl a képek egész jó bizonyíték vagy a gyerekkabátról a blokk számla (az jobb) stb.....

extrém esetben a gyerektartás összege egy .....(basszus most nem jut eszembe a hivatalos neve) kerül és ö veszi meg ami kell a gyereknek tehát az anya nem látja azt a pénzt amit te gyt-ként adsz

de én kérném a gyt- csökkentését is ha alapból többet fizetsz mit törvényileg meghatározott

2013. jan. 10. 15:15
 24/55 anonim ***** válasza:
35%
Valamelyik nagyokos linkelje be a jogszabályt, amiben az anya arra van kötelezve, hogy kizárólag a gyerek dolgaira költheti a gyerektartást. Ha pedig nincs ilyen, akkor a kérdés meg van válaszolva: az apa nem számoltathat el semmiről.
2013. jan. 10. 15:19
 25/55 anonim ***** válasza:
88%

A neve is erre utal. Gyerektartás.

Ha szabadon elkölthető lenne, akkor kötetlen tartásdíjnak neveznénk.

2013. jan. 10. 15:20
 26/55 anonim ***** válasza:
18%
Nem véleményt kértem, jogszabályt.
2013. jan. 10. 15:21
 27/55 anonim ***** válasza:
72%
Szerinted a neve, meg a megállapításának módja (a gyerek szükségletei) nem ad elég jogalapot?
2013. jan. 10. 15:22
 28/55 anonim ***** válasza:
35%
Nem ad, hiszen egyértelműen nem állapít meg semmit, csak egy nagy általánosság, amit meg lehet támadni. A jogszabály arra való, hogy pontosan állapítson meg valamit, annak kijátszhatósága nélkül.
2013. jan. 10. 15:27
 29/55 anonim ***** válasza:
80%

Hát, szerintem meg ad.

Mint mondtam, felénk is volt ilyen sztori. És tudtommal igenis felülvizsgálják, ha nem a gyerekre költik a gyerektartást.

Ezen nincs mit félremagyarázni, a neve is egyértelműen utal a felhasználhatóságára.

2013. jan. 10. 15:29
 30/55 anonim ***** válasza:
23%

Elbeszélünk egymás mellett ennek így nincs értelme. Amire jogszabály nincs, az törvényileg nem létezik. Nem is véletlen, hogy erre nincs jogszabály: lehetetlen bizonyítani, hogy milyen pénzt mire költött az anya, hiszen a különböző bevételek összefolynak a bankszámlán, nem bizonyítható, hogy mit mire költött. A jogszabály(igen az) nem kötelezi az anyát, hogy számlákat tegyen el a pelenkákról és a bébiételről, így megint csak nincs bizonyítottság.

KIZÁRÓLAG akkor módosítanak a tartásdíj összegén, ha a vagyoni vagy családi körülmények megváltoznak. Lehet, hogy az exek szeretnék ha nem így lenne, de így van.

2013. jan. 10. 15:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!