Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van joga egy elvált apának elszámolást kérni a volt feleségtől arra vonatkozóan, hogy a gyermektartás összegét tényleg a gyerekre fordította-e az ex?
Ilyet sem hallottam még, pedig az elvált nő vagyok gyerekkel. Nekem is kell egy ilyen bírónő :D Ha már szerinted erre gondolt, amit kétlek.
Otthon leszek várom meleg étellel a gyereket, tanulok vele stb. az apja fizesse a rezsit, kaját, ruhát, mindent. Ne is lássa gyereket hétvégén se, csak fizessen...
Komolyan mondom, nem értek pár nőt. A munkahelyemen is van egy másik elvált anyuka, mikor megtudta, hogy én is az vagyok, nekem kezdte el mondani, hogy így a szemét új nő, úgy a szemét új nő. Mintha valami sorsközösséget kellene vállalnom vele... Ilyenkor mindig elgondolkodom magamon, hogy vajon nincsenek e ilyen hülyeségeim
Én is nő vagyok,és elhiheted, utáljuk az ilyen nőket. Mert emiatt a sok pénzéhes majom miatt ítélnek el minket.
Arra van esze, hogy a jogait pofázza, de hogy a gyerektartást a gyerekére költse, ne magára, arra nincs.
ha alapos a gyanúd h a gyerektartás nem a gyerekre költődik akkor kérd a felülvizsgálatát ennek
pl a képek egész jó bizonyíték vagy a gyerekkabátról a blokk számla (az jobb) stb.....
extrém esetben a gyerektartás összege egy .....(basszus most nem jut eszembe a hivatalos neve) kerül és ö veszi meg ami kell a gyereknek tehát az anya nem látja azt a pénzt amit te gyt-ként adsz
de én kérném a gyt- csökkentését is ha alapból többet fizetsz mit törvényileg meghatározott
A neve is erre utal. Gyerektartás.
Ha szabadon elkölthető lenne, akkor kötetlen tartásdíjnak neveznénk.
Hát, szerintem meg ad.
Mint mondtam, felénk is volt ilyen sztori. És tudtommal igenis felülvizsgálják, ha nem a gyerekre költik a gyerektartást.
Ezen nincs mit félremagyarázni, a neve is egyértelműen utal a felhasználhatóságára.
Elbeszélünk egymás mellett ennek így nincs értelme. Amire jogszabály nincs, az törvényileg nem létezik. Nem is véletlen, hogy erre nincs jogszabály: lehetetlen bizonyítani, hogy milyen pénzt mire költött az anya, hiszen a különböző bevételek összefolynak a bankszámlán, nem bizonyítható, hogy mit mire költött. A jogszabály(igen az) nem kötelezi az anyát, hogy számlákat tegyen el a pelenkákról és a bébiételről, így megint csak nincs bizonyítottság.
KIZÁRÓLAG akkor módosítanak a tartásdíj összegén, ha a vagyoni vagy családi körülmények megváltoznak. Lehet, hogy az exek szeretnék ha nem így lenne, de így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!