Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van joga egy elvált apának...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van joga egy elvált apának elszámolást kérni a volt feleségtől arra vonatkozóan, hogy a gyermektartás összegét tényleg a gyerekre fordította-e az ex?

Figyelt kérdés
Viszonylag sokat kap a gyerekre (persze kérdés hogy kinek mi sok, mert valakinek a 25.000 is az, míg másnak a 100.000 is kevés), de ugye neki is hozzá kellene tennie annyit és még ott a családi pótlék is. Biztos vagyok benne, hogy nem költ ennyit a gyerekre, mert a gyereknek már többször én vettem ruhát is, mivel azt mondta, hogy anya majd csak akkor vesz neki télikabátot, ha leértékelés lesz. (Magyarul tavasszal, amikor már nem kell.) Viszont kocsival jár mindenhova, tele van a fürdőszobája drágábbnál drágább parfümökkel (a gyerekek fényképein láttam), magának meg minden drága ruhát megvesz. Nem érdekel, hogy mire költi a pénzét, az az ő saját joga eldönteni, csak azt szeretném, hogy a gyerekre is költsön annyit, amennyit szükséges, és amennyit a gyerektartás bőven fedez, és azt ne feleségtartásként használja el.

2013. jan. 10. 12:11
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
87%
Ügyvédként írom, hogy a gyámügyön keresztül tudod az elszámoltatást elérni.
2013. jan. 13. 10:09
 42/55 anonim ***** válasza:
62%
60.000 forint még három gyerekre is sok. Én az exed helyében nagyon hálás lennék, hogy ennyit fizetsz, különösen, ha ez zökkenőmentesen is megy. Szégyellje magát az ilyen nő.
2013. jan. 13. 10:44
 43/55 anonim ***** válasza:
85%

40-es: én egy 8 éves dzsekiben járok (még jó állapotban van). Viszont a 12 éves gyerekemre nem tudom ráadni a 8 évvel ezelőtti kabátját!!!

Gyereknek nem divatból kell minden évben kabátot venni, hanem mert kinövi!

2013. jan. 13. 15:41
 44/55 anonim ***** válasza:
18%
Sikerült valamit intézni?
2013. jan. 15. 03:33
 45/55 sysyqueen ***** válasza:
0%
Persze jelenteni lehet a bíroságon hogy szerinted nem bánik jól a gyerekekkel. azt is kérvényezheted hogy nálad legyenek és te viselhesd a gondját a gyerekeidnek akkor már nem ő kapja a gyerektartást... :D ha viszont bírósági ügyet nem akarsz ebből könnyebb ha a gyerektartás összegéből veszel annyi ruhát, cipőt kabátot meg hasonlót amennyi bele fér. és a bíróság felé a számlával bizonyítod.... szerintem ez is egy megoldás lehet... így akkor nem bírja elkölteni saját magára... mondjuk foggalmam nincs mik a jogi eljárások ilyen téren de szerintem beszéld ezt meg az ügyvédeddel ő jobban tud erre választ.... hallatlan hogy ilyen önző anyukák is vannak.... jó hogy azt nem várja el hogy a fizetésedet mindet a kezébe nyomd... az ilyet megfosztanám anyai jogaitól örökre
2013. jan. 15. 10:53
 46/55 anonim ***** válasza:

Üdv.

Bocsi, de nem tudtam elolvasni az összes hozzászólást.

Ha jól tudom a gyermektartást megfizetheted természetben is ami azt jelenti hogy ételt, ruhát veszel nekik.

Odaviszel az exednek egy karton tejet, x kg lisztet 30 tojást, gyümölcsöt stb. a gyerektartás értékében és aláíratod vele, hogy átvette. Így nem tudja másra költeni.

Egyébként példás, hogy ennyi gyerektartást fizetsz az exednek hálálkodnia kellene és nem másra költeni a pénzt.

Üdv.

(26 éves 2 gyermek nevelőanyukája 15.000 gyerektartással a két gyerekre összesen amit két év nem fizetés után sikerült érvényesíteni, hogy tiltsák az anyától.)

2013. jan. 15. 13:23
 47/55 anonim ***** válasza:

Elég sok ez a 60ezer, még ha te többet is adsz hozzá, mert mondjuk az anya "természetben", azaz munkával is hozzájárul a gyereketek fejlődéséhez.

Ha ezt nem a gyerekre költi az elég gáz.

Ha úgy érzed, hogy elhanyagolja, nem kérhetnéd, hogy te neveld a gyereket?

2013. jan. 15. 15:43
 48/55 A kérdező kommentje:

Ettől a természetben is hozzátesz dologtól feláll a szőr a hátamon. Ha ezt egy nő úgy gondolja, hogy el kell számolni, akkor annak nem való gyerek. Ha ez neki akkora gond, akkor adja oda az apának, aztán az majd megteszi anélkül is, hogy ez gondnak állítaná be. Ezen az alapon a gyerek örömet is okoz, tehát azt meg le kellene vonni belőle. Ez marhaság, ezt nem szabad és nem is lehet számolni.

Én is mondtam a volt feleségemnek, hogy ha neki ez kevés, akkor adja oda a gyereket nekem, és én majd felnevelem, bármennyit is fizet, mert nekem sokkal többet érne, ha én nevelhetném őket.

2013. jan. 15. 16:28
 49/55 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem való az anyának a gyerek, akkor kérd, hogy a gyereket te nevelhesd, jobb lesz a gyereknek is, neked is.
2013. jan. 15. 21:46
 50/55 anonim ***** válasza:
0%

Onnan is jöhet ez a "természetben hozzáadás", hogy a legtöbb magyar családban, ha együtt van a két szülő, a háztartási teendőket ( a gyerekkel kapcsolatosakat is) leggyakrabban a nők végzik, ami szintén munka.

Ha ezeknek az elvégzésére külön alkalmazottat vennének fel, az elég sokba kerülne.

De tényleg vedd magadhoz a gyerekedet (legalább próbáld meg), ha azt látod, hogy az anya elhanyagolja a gyereket, a rá szánt pénzt nem rá költi...stb. Azért a 60 ezerből, ha nem albérletben laknak, illetve nem kell lakás törlesztőt fizetni, vagy valami hasonló, minden fontos dologra futnia kéne a gyereknek.

2013. jan. 15. 22:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!