Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek elítélendő ez a viselkedés? (igaz történet, bővebben lent)
Adott egy 26 éves lány,és egy 28 éves fiú. A gimnáziumban ismerkedtek meg,de szerelemmé csak az egyetemen alakult a kapcsolatuk. Az egyetem után nem soká' össze is házasodtak,majd rá egy évre született kisbabájuk. A baba születése után kb. egy év múlva a lány rájött,hogy a fiú megcsalta,ezért összecsomagolt,és a gyerekkel együtt elköltözött. A mosolyszünet alatt a lány találkozott egy gimis osztálytársával,egy jóképű,gazdag fiúval,aki felajánlotta neki,hogy amíg nem rendeződik a kapcsolata a férjével,odaköltözhet hozzá a gyerekkel. A lány elfogadta az ajánlatot,de nem számított rá,hogy amíg a régi osztálytársánál lakik,szerelem szövődik köztük. Kb. 2 hét múlva a férj jelentkezett,hogy szeretné rendezni a kapcsolatukat,de addigra a lány döntésképtelenné vált. Úgy érezte,a gyerekkel együtt az lenen a kötelessége,hogy visszamenjen a férjéhez,de nem tudta kiverni a fejéből a másik srácot,aki addigra teljesen magába bolondította. Végül a szívére hallgatott,és otthagyta a férjét,a gyerekét,és a másik fiúval kezdett új életet.
Az egyik barátnőm története ez,de én nem tudom eldönteni,helyesen cselekedett-e. Valahol megértem,amit tett,de szerintem ha megcsalnak,az a legrosszabb,ha visszacsalsz egy másikkal. Szerintetek?
26/L
nem olvastam végig a kommenteket. Szerintem egyáltalán nem elítélendő a barátnőd cselekedete, hisz elvileg ő is megérdemli a boldogságot, és ha nem választotta volna a szerelmet, hanem a kötelezettséget amellett a férfi mellett, aki megcsalta, majd megbánta, nem lett volna teljesen boldog. Persze a gyerek érdekeit is nézni kell, de a baba még elég pici ahhoz h érezze ezeket a dolgokat.
A szívére kell hallgatni, nem pedig az eszére. És itt nem visszacsalásról van szó, hanem egyszerűen megcsalták, a férje más nővel bújt ágyba, más nő haját, arcát simogatta, míg a felesége otthon volt a közös kisbabájukkal! Én teljesen megértem őt.
22L
Anyaként teljesen elítélendő ahogy viselkedett a barátnőd, mert az újonnan jött "szerelmet" (ami lehet, hogy röpke életű lesz) előrébb helyezte a saját gyerekénél.
Mondjuk azt a mondatodat nem értem, hogy "ha megcsalnak, az a legrosszabb, ha visszacsalsz" Ezzel egyetértek, de lehet, hogy rosszul értelmeztem a kérdést, úgy gondoltam, ők a gyerek apjával szakítottak és csak utána kezdett a pasival. Ha így volt, akkor a csaj részéről nem történt megcsalás.
Számomra elítélendő. Soha nem mondanék le a gyerekemről, pláne nem egy férfi kedvéért. A barátnődbe finoman szólva sem teng túl az anyai ösztön. Milyen anya az, aki képes otthagyni a gyerekét és havonta egyszer látni? Nem is anya.
Az, hogy új kapcsolata lett, az nem elítélendő szerintem, ha a gyerekét is vitte volna. De majd ide is szül egy gyereket és ha úgy adódik, ezt is majd "lecseréli" egy új férfira?
Szerintem meg a legtöbb elcseszett élet azzal kezdődik, hogy az ember a szívére(farkára) hallgat az esze helyett.
Az meg különösen szomorú, hogy sem ésszel, sem szívvel nem előrébbvaló egy anyának a gyereke, mint a saját boldogsága és egy férfi szerelme...
ma 18:08
Nem. Nekik sem szabad. Ugyanúgy gusztustalan az is.
De áltánosságban ha a szülők elválnak, a gyereknek jó esetben az anyja mellett a helye....
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!