Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egy válás előtti teljes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy válás előtti teljes történet, állapot. Mit javasoltok, hogy az alább írtakban, elérjem azt amit szeretnék?

Figyelt kérdés

Történetünk eleje úgy kb 1997-re tehető. Amikor megismerkedtem a nálam pár évvel idősebb, kétgyermekes nővel. Egy fia és egy lánya volt akkor. Nemsokára összeköltöztünk az ő albérletébe. Én akkor viszonylag jól kerestem és nem volt gond az anyagiakkal. Jól elvoltunk.

Három évvel később leköltöztünk szüleimhez, mert azon a környéken kaptam munkát. Ő onnan járt be dolgozni. Szüleim nem szívesen fogadták el őt, a fenti okok miatt. Bát ők senkit se, még jómagamat se szívesen fogadják el. Majd 2000ben összeházasodtunk. Házasság előtt volt nekem 1,6mFt-om. Ez egy része számlán volt, a papír még megvan a bankból. A kisebbik fele, nem volt számlán, hanem kézben volt. Illetve talán az is bankban volt előtte, de azt nem találom már. Lehet jobban körül kellen néznem.

A lagzit szüleim állták ami vagy negyed milla volt kisebb falusi körülmények között. Mivel ő előtte albérletben lakott, nem volt semmije a lakberendezésen és a két gyerekén kívül. Majd egy évvel később megszületett első közös gyermekünk majd rá két évre a második.

A ház amit építettünk papír szerint cca 7mFt volt. Mivel sokmindnt mi magunk és leginkább én csináltam így a munakdíjra max fél millát fizettem ki.

Felvettünk közel 2mFt kedvezőbb kamatozású kölcsönt és végül az össze gyerekre a szocpolt. Ami 200,1m,1m,200 volt gyerekek sorrendjében. (az utolsó kettő a közös gyerekek után). Hogy be tudjuk fejezni, anyáméktól kaptunk még 1m-t, amit ők előtte spóroltak össze.

A ház és a telek tulajdonrésze 1/2-1/2.

Összefoglalva: nekem volt a házasság előtt 1,6m, anyáméktól kaptunk közben 1m-t, amit a házasság előtt spróoltak össze.

Az ő két gyereke után is felvettünk 1,2mFt-ot.

Készült rengeteg fotó és videó, amin látszik is, hogy mi építettük a házat külső segítség nélkül. De ezt akár a szomszédok is tudják igazolni.

Valamikor megkérdeztem egy ügyvédet, de ő már nem praktizál. Valamint a válás azóta nem lett elindítva, mert a gyerekekre gondolok és inkább én nélkülözök, mint ők. Nekik kell valami biztos pont az életükben, hogy tudjanak valahova hazamenni. Én most külön házban (az ősöknél) lakom, gyerekektől nem messze.

Az ügyvéd elmondása szerint, ha jól emlékszem, akkor a BIZONYÍTHATÓAN a házasság előtti vagyon azt illeti akié volt, akkor is, ha nem volt házassági szerződés.

Induljunk ki pl. a könnyebb számítás miatt 10mFt-ból. (százalékokat ebből már tudok majd következtetni)

Ha semmi extra nem lett volna, akkor 50-50%. De itt előbb le kell vonnom a meglévő vagyonomat, ami 1,6mFt és a szülőktől kapott 1mFt levonandó.

Valamint ő is kapott 100eFt-ot, de az elment joghurtra, mert elköltötte. (ezt szószerint vegyétek)

Akkor 10m-2,6m = 7,4m amit lehet felezni.

2,6 a részemre írható jóvá és kapom még a 7,4m felét. Neki csak a 7,4 fele jár.

Eddig tudtam csak elképzelni, de a szocpol miatt gondolom, hogy bukik a számítás, valamint a gyerekek hovatartozása miatt is.

Nos. Ebben a kérdésben van valakinek tapasztalata? Vagy tudja a konkrét megoldást? Esetleg van amire még én se gondoltam?

Köszönök minden választ

2012. márc. 20. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
én nem tudok segíteni, de nem egy egyszerű eset az biztos.
2012. márc. 20. 16:14
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Hú, mi a kérdés? Hogy mi lenne a tied váláskor? Annyi feleslegeset leírsz, hogy az csak na. Lagzi, meg ilyenek.

10 milliós ház. A te részed 1,6 millió+a szülők 1 milliója, (különvagyon, a tied volt a házasság előtt, illetve a pénzt te kaptad névre szólóan a szülőktől). A tied akkor 2.6 millió, ez oké. Marad 7.4 millió. Ezt felezitek, teljesen jól írod.

A gyereke hovatartozása mindegy, a ház a kettőtöké. Szocpolnál nem tudom, mi van, vissza kell-e fizetni, de ha igen, akkor azt is közösen, azaz fele-fele arányban álljátok a nektek járó részből.

2012. márc. 20. 16:15
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem a 2.válaszolónál a pont!
2012. márc. 20. 16:18
 4/9 A kérdező kommentje:

Szocpol és a kedvező kölcsön miatt idén még nem adható el a ház. Jövőre viszont igen.

Minden vissza van már fizetve, ami a kölcsönt illeti. Bár én nem lakom ott, és a zasszony fizette a részleteket. De papíron csak idén év elejétől nem lakom ott, amikor már nem volt visszafizetendő kölcsön.

Mire ebből lesz valami, addigra a szocpol már érvényét veszti, mert anno 10 évig tartó elidegeníthetetlenség lett aláírva. Gondolom a 10. év végével lejár minden kötelezettség.

Az én számításomban akkor megerősítést kaptam. A gyerekek miatti szocpol miatt volt a kérdésem. Akkor ezek szerint az én számításom a helyes? A többit nem kell figyelembe venni?

Lagzit azért írtam bele, mert anyámék fizették és vajon ez elszámolható-e valahol? Videón is látszik, hogy kik voltak ott. Tőle alig 10 ember sem. Talán ez is a nevemre írható?

Anyáméktól az 1m a házasság, építkezés alatt lett megkapva.

2012. márc. 20. 16:46
 5/9 anonim ***** válasza:

van bármi nyoma hogy a szüleid adtak 1 milliót?

gyerekek nem számitanak ,a te pénzed levonása után feleződik a ház értéke

a gyerekek ott számitanak,hogy a 2 közösre gyerektartást kell fizetned

2012. márc. 20. 21:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Jajj, nehogy már az évekkel ezelőtti lagzi árát akard rajta behajtani....Egyrészt nem tudod,mert lehetetlen, másrészt ez olyan pitiáner, lúzer dolog. A menyasszonytánc árát levontad belőle? Tartás legyen benned, ember!
2012. márc. 20. 21:06
 7/9 anonim ***** válasza:
A szülőktől kapott 1 M-tis nehéz lesz bizonyítani, hogy nem joghurtra ment el... És még ajándékozási szerződés is kellene, meg ha a te számládra érkezett, azt tőled követelhetik. A szocpolt meg vissza kell fizetni, vagy 1 éven belül új lakhatást vásárolni, arra átvihető, de hogy hogyan oszlik? Szerintem fele szocpolt te, felét a feleség kell átvigye másik ingatlanba.
2012. márc. 20. 21:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem nagyon ugrálnék az 1m és 1.6-ért, mert esetleg a feleségednek eszébe jut, hogy kizáró lakhatást kérjen. Lehet így is, ha nincs hová menjen. Akkor marad a lakott és nem lakott forgalmi érték max 1/3-a, amivel távozhatsz.
2012. márc. 20. 21:33
 9/9 anonim ***** válasza:
hogy alakult az eset?
2012. szept. 17. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!