Mi lenne az alábbi helyzetben a normális viselkedés? Ki megy és ki marad?
Már édesanyánk gyerekkorunkban meghalt. Nagyikám nevelt fel minket. Most az édesanyámtól örökölt házban élünk, apukámmal. De már ez sem sokáig a minénk (ez hosszú történet). Ketten vagyunk a húgommal testvérek, nekem már van saját családom, és ugye van apu. Neki nincs semmije, se háza, se lakása, se semmije. Mi elszeretnénk költözni már lassan 2 éve, de apu "nem enged" érzelmileg zsarol és a férjem sajnálja, mert ha egyedül marad akkor neki vége. De apu nem szeret minket, állandóan csak a veszekedés megy és így nagyon rossz. Apu a húgomat szereti, de ő csak kihasználja anyagilag, és itthon sem csinál semmit, pedig már ő is 20-on túl van. Én főzök, mosok, takarítok, és nevelem a gyermekem. De érzelmileg lassan kimerülök. Nagyon szeretnék saját háztartást, nem jó ez így, nem működik az együtt élés.
De még is inkább az a kérdés, hogy mi lesz később? Meddig tartható ez így? Kinek kell menni? Ki maradjon?
Huh, hát ez egy nagyon nehéz helyzet. Bár szerintem ezt Te is érzed. Csak akkor lesz nyugtotok, ha Ti mentek Te a párod és a gyermeketek.
Viszont Apudat sűrűn látogatjátok és támogatjátok amiben tudjátok(itt ilyenre gondolok, hogy elhívjátok magatokhoz ebédre meg ilyesmi)
Ha ott maradtok csak a civakodás lesz és nem lesz saját kis családi életetek. Apa-Anya-gyerkőc :)
Ez így van, de ha elmegyünk, akkor apu lehet megharagszik úgy, hogy nem fogad el segítséget, és akkor az lesz mint anyu halála után, alkoholista.
De mi lesz ha elveszítjük a házat, akkor mi megyünk, mert van hová, de apuval hova fog menni? Húgom nem fogja odaengedni magukhoz, és mivel ő a saját szabályai szerint él, ezért nálunk nem fog maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!