Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Utalhatja-e az apuka a gyereka...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vincennes kérdése:

Utalhatja-e az apuka a gyerekatartast a gyerek bankszamlajara?

Figyelt kérdés

A fiam 18 eves, de meg gimnaziumi tanulo, 3. osztalyos. Az apuka minden elozetes ertesites nelkul, oktober es november honapban nem fizetett gyerektartast. Probaltam hivi, de a mobilt kinyomta. A gyerektol tudtam meg, hogy az o szamlajara kuldte a penzt.

Joga va hozza?

2012. nov. 25. 10:48
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
100%

Én ezek mellett is azt mondom, hogy ne akarj bíróságra menni, azért mert nem jó számlára küldi, mert a rokontartásnak kevesebbet is megítélhetnek mint a gyerektartás.

Beszéld meg a fiaddal, hogy az a pénz kell a tanárára és nem szórakozásra kapja. Bár az is kérdés, hogy ha a fiad ebben nem ludas akkor apuka honnan tudná a számlaszámát. Szóval én a gyerekkel is elbeszélgetnék.

2012. nov. 25. 14:45
 32/58 A kérdező kommentje:

A gyerek nem ludas, az apuka volt azon, hogy nyissak neki egy bankszamlat, akkor meg nem tudtam, hogy miert. Az apuka a gyerekkel joban van (amikor eppen olyan a kedve), csak velem nem hajlando kommunikalni.

Azert gond, mert nem teheti meg. Es azert, mert ha legkozelebb kesik - ami elo szokott fordulni - akkor megint a gyerekkel kell mindent letargyalni. O fogja majd az apjat hivogatni, hogy ugyan apa, hol a penzem??? En ezt nem szeretnem, es o sem. Nem szeretne birosagra jarni, stb.

Es meg valami. Nem akarom, hogy a gyerek ugy erezze, az apja kolt ra, szivesseget tesz neki azzal, hogy neki kuldi ezt a penzt. Mert lehet, hogy nagy dolog havi 25 ezer, de nekem nagyobb dolog kifizetni havi szinten a szamlakat, meg akkor is ha az nem olyan latvanyos.

Ha az apukanak olyan sok a penze, hogy a gyereknek akar adni meg havi 25-ot, azt en nem banom. De a gyerek midennapi, nem latvanyos koltsegeit mert nekem kellene egyedul vallalnom??? Csak azert mert nobol vagyok, es egyedul nevelem a gyerekem, meg nem biztos, hogy "tollas a hatam"...

2012. nov. 25. 14:57
 33/58 anonim ***** válasza:
100%

"gyerek ugy erezze, az apja kolt ra"

Miért nem költ rá, szóval az a baj, hogy a gyerek 18. éves fejel tudja, hogy az apa 25000Ft gyerektartást fizet neked.

2012. nov. 25. 15:01
 34/58 A kérdező kommentje:

A gyerek tudja, hogy az apja fizet ra, hogy is gondolod, hogy nem?!

De milyen mas, mondjuk a gyerek szemszogebol, kapni egy 25 ezer forintos ps3 jatekot, vagy ha mondom neki, hogy igen olika, kifizettem a gaz szamlat.

Szted o melyiket ertekelne jobban ? (spec nincs ps3-ja, ez csak egy opcio volt, de pc-n szivesen jatszik)

Es akkor milyen mas, hogy megkapja a 25 rugot, es en meg elkerem tole, gazszamalara. En ezt nem szeretnem. Es a gyereket kerdeztem, hogy o be akar-e folyni ezekbe az ugyekbe, es azt mondta, hogy o inkabb kimarad. Mert o az apjat is szereti es nem akar koztunk igazsagot tenni. Es en ezt elfogadom. Sztem az apja is elfogadhatna - azert en csak tobbet tettem ezert a gyerekert, mire idaig eljutottunk, mint o, aki egyevesen egyedul hagyott vele.

2012. nov. 25. 15:07
 35/58 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem azért már egy 18. éves bőven feltudja fogni, hogy mennyi költsége van egy háztartásnak az életnek. Ne haragudj de 10. éves koromba feltudtam volna ezt fogni. Szerintem ezt egy kicsit túlbonyolítod.
2012. nov. 25. 15:10
 36/58 A kérdező kommentje:

[link]

A GFKI felmerese szerint ENNYIBE KERUL EGY GYEREK. Persze ez egy atlag, ennel kerulhet kevesebbe, es tobbe is.

2012. nov. 25. 15:13
 37/58 anonim ***** válasza:
100%
Hol latod itt a havi 100ezret gyerekenkent?
2012. nov. 25. 15:31
 38/58 anonim ***** válasza:
Persze, havi 100. AKkor hajra, neveld annyibol. Meg mindig nem ertem miert gond, hogy a gyerek szamlajara megy a penz.
2012. nov. 25. 15:43
 39/58 anonim ***** válasza:

Elég erős túlzások vannak a cikkben.

"állami bölcsődékben, akkor a munkába visszaigyekvő anyuka ismét plusz kiadásokkal találkozik, és 60.000 vagy akár 150.000 forintot is fizethet havonta."

"gyors fejlődés miatt két hónap alatt kinőtt többezer forintos cipőkkel, ruhákkal és egyre több" Persze Csernobil mellett lehet kinövi a gyerek 2. hónap alatt minden ruháját de azért ez nem általános,főleg nem iskolás korban.

2012. nov. 25. 15:45
 40/58 anonim ***** válasza:
49%
Ez a Tipikus eset: Én neveltem a gyereket,bezzeg apuka Havaira jár !Na nem is csodálom hogy kinyomja a telefont !Lehet lepontozni nyugodtan .Apuka adja a tartásdíjat ,a mai világban nem is keveset ,más örülne ha 25 ezret kapna egy gyerekre .Valahogy azt elfelejtik az anyukák ,hogy neki ugyan ennyit hozzá kéne tenni + a családi !Abból azért eltartható ám a gyerek ,vannak akik negyedéből nevelik fel tisztességesen .Te meg azért sírsz hogy a gyerek számlájára küldi ?örülj neki hogy nem megy a bíróságra apuka,megállapítatni a rokontartást ,aztán megnézhetnéd azt a kb 10 ezer ft amit kapnál ,ha a gyerek odaadná mert az neki jár mert nagykorú !
2012. nov. 25. 21:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!