Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Utalhatja-e az apuka a gyerekatartast a gyerek bankszamlajara?
A fiam 18 eves, de meg gimnaziumi tanulo, 3. osztalyos. Az apuka minden elozetes ertesites nelkul, oktober es november honapban nem fizetett gyerektartast. Probaltam hivi, de a mobilt kinyomta. A gyerektol tudtam meg, hogy az o szamlajara kuldte a penzt.
Joga va hozza?
Nem olvastam el az összes kérdést, de meg tudom érteni a kérdezőt, nálunk is volt, hogy apa tesóm számlájára utalta a pénzt, nem anyának. Persze tesóm pár nap alatt elköltötte mcdonalds-ra, kólára és édességre (18-19 éves volt akkor, tehát nem gyerek) Ezek után bérletre és más szükséges dolgokra persze nem maradt pénze, arról nem beszélve, hogy a számlákra és ételre kellett volna.
A bírósági határozatban meghatározott helyre kell utalni a pénzt, ha a szülők egymás között nem egyeznek meg, hogy akkor mostantól a gyerek számlájára megy, akkor 'önkényesen' nem lehet megváltoztatni a módot, ezt csak a bíróság teheti meg.
Nem tudom a munkahelyet, tehat letiltast nem tudok kerni.
Kedves 22-es
Es nem erzem magam "rohadt aljasnak", foleg, mert a gyereket nagyreszt en tartom el, mikozben az apuka evente sielni jar, hawai-on nyaral stb.
Nem latom be, ha egy gyereket valaki "megcsinal", akkor mert lene azzal vege? Azzal azert meg nem vegezte el a "munka dandarjat", szerintem....
Es itt eszembe jut egy mondat, amit ezen az oldalon talaltam:
"Az ember a gyerekeit legolcsobban a volt felesegevel tudja felneveltetni".
Bocsi kérdező az aljasságot erre a válaszra írtam.
"Vagy siman feljelentest teszel, hogy nem fizeti a tartasdijat. Merthogy a te szamladra kellene hogy utalja. Akar gondolhatod azt is, hogy ajandeknak szanja a penzt."
28-as
Nem ertettelek felre. Valoban, megtehetnem, de SAJNOS nem tudom megtenni, mert nem tudom a munkahelyet. O is ezert merte ezt meglepni, mert tudja, hogy en ugyan mehetnek a munkahelyere - CSAKHOGY NEM TUDOK.
EGYEBKENT VELEMENYEM SZERINT MINDENT ELMOND AZ, HOGY KINYOMJA A TELEFONT, ES NEM EGYSZER, DE FOLYAMATOSAN.
Annak a valaszadonak pedig, aki az anyukat hibaztatja, mert a gyerek elkolti a penzt, azt tudom mondani, hogy igen, lehet nem lett a gyerek tokeletessen felnevelve, de legalabb FEL LETT NEVELVE, es ezt az anyuka tette meg, NEM AZ APUKA.
ES MOST MINDJART TISZTELET A KIVETELEKNEK, ES AZOKNAK AZ APUKAKNAK, AKIK FELNEVELIK A GYEREKEIKET AKAR EGYEDUL, AKAR ELVALTAN IS OTT ALLNAK AZ ANYA MELLETT, ES A GYEREKNEEVELES GONDJAIT MEGOSZTJAK VELE.
Nalunk az apuka ezt nem tette meg, es most sem mutat ra hajlandosagt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!