Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Utalhatja-e az apuka a gyerekatartast a gyerek bankszamlajara?
A fiam 18 eves, de meg gimnaziumi tanulo, 3. osztalyos. Az apuka minden elozetes ertesites nelkul, oktober es november honapban nem fizetett gyerektartast. Probaltam hivi, de a mobilt kinyomta. A gyerektol tudtam meg, hogy az o szamlajara kuldte a penzt.
Joga va hozza?
Tisztelt Vincennes!
Önkényesen nem lehet megváltoztatni azt, hogy kinek utalja a pénzt a tartásra kötelezett.
A gyermek 18 éves kora alatt semmiképp nem utalható a gyermek számlájára, utána pedig -ha még jogosult rá- úgy, hogy a gyermeket is bevonva a perbe a bíróság dönt a változtatásról.
Szerintem 18 éves kor után lehetséges.
Azt nem tudom, hogy erről értesíteni kell-e a bíróságot vagy sem, de hallottam már ilyenről nem egy helyen, hogy 18 éves kor után a gyerek kapta.
Egyébként ez gond neked? Mármint baj, ha a gyerek számlájára érkezik? Gondolom ha nagyon muszáj a gyerek odaadja belőle, amennyire szükséged van, a fennmaradó meg megmaradhat az apjától származó plusz pénznek. Ebben a világban nagyon jól jön a pénz főleg egy diáknak, akinek máshonnan nincs lehetősége pénzt szerezni nappalin meg aztán végképp esélytelen.
6/7-nek irnam
En joba vagyok a gyerekemmel, es o mondta is, hogy persze atutalja nekem a penzt, de en nem gondolnam, h ez a megoldas. Ha a gyerek koltsegeinek a felet akarja allni - en nyitott vagyok ra, - az alaphangon is 50 ezer forint, nem beszelve arrol, hogy vannak taborozasok, kene jogositvany, es jovore a ballagas nem kis koltseg lesz. Ha az apuka errol beszelni akarna velem - de nem ugy latom, hogy barmirol is akarna - akkor erre igencsak nyitott lennek, es lefektetnenk irasban a megallapodasunkat - ha lenne.
Arra nem gondoltál, hogy a férjed nem jól tudja a jogszabályt?
Szóval lehet, hogy azt hiszi, hogy neki kell,hogy utalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!