Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Meg lehet bocsátani a megcsalást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg lehet bocsátani a megcsalást?

Figyelt kérdés
én próbálom de vajon képes leszek rá?
2012. szept. 21. 09:47
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
meglehet, csak nem érdemes !:)
2012. szept. 21. 10:23
 12/42 anonim ***** válasza:
86%
Azt gondolom, hogy életkortól is függ. Én például erősen féltékeny voltam kamaszkoromban, ifjú éveimben, biztos, hogy a szívem szakadt meg, ha megcsal a párom/kedvesem/nőm... stb. Én persze önző mohamedán felfogással, fiú létemre azért félrelépegettem szorgalmasan. Ma már másképp gondolom: már régóta úgy vélem, hogy a férfinak és nőnek ugyanolyan jogai vannak, nincs ilyen szempontból sem jogos vagy jogtalan fél, de nem is vagyok annyira érzékeny a megcsalás kérdésére, sokkal jobban elfogadom, megértem, hogy az emberek ezt teszik és miért teszik, nem itélem el őket, és ettől még - úgy vettem észre - teljesen normális párok tudnak tovább élni, Othello nem fojtja meg minden nap Desdemonát, tudomásul vesszük, hogy egymás bizonyos fajta jogai közé bizonyos szabadságjogok is beletartoznak.
2012. szept. 21. 10:28
 13/42 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem ha egyszer megteszi,akkor másodszorra is meg fogja.Nekem ezzel annyi lenne a bizalomnak.
2012. szept. 21. 10:30
 14/42 anonim ***** válasza:
65%
Meg lehet bocsájtani,de már semmi nem lesz olyan,mint azelőtt.Akkor meg minek?Ha igazán szeretne,akkor nem tette volna meg.Inkább keress olyat,aki megérdemli a hűségedet.
2012. szept. 21. 10:32
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudtam megbocsátani, pedig nagyon szerettem. Szerintem lehetetlen.
2012. szept. 21. 10:32
 16/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Úgyis kiforrja magát bennem ez a dolog mire újra látom, mert a munkája miatt még másfél hónapig nem találkozunk.
2012. szept. 21. 10:43
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Na, kezdődik... nézem az elejét, az a 100%, aki nem bocsát meg. Nincs is itt miről beszélni tovább! Menjünk innen... Csak tapsikálják egymást a széplelkű nem megbocsátók.
2012. szept. 21. 10:47
 18/42 A kérdező kommentje:
Talán máshogy teszem fel a kérdést....
2012. szept. 21. 10:50
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 17-es. Nem várok tapsikálást. Egyszerűen az életben azt tapasztaltam, hogy aki egyszer megtette velem, az megtette újra, és újra, áradt a hazugság és körbefont mindent. Az első x lebukás alkalmával mindig megbocsátottam (tényleg, soha nem dörgöltem a másik orra alá, soha nem voltam bizalmatlan utána, hanem megnyitottam a tiszta lapot). Aki ilyen jellem, annak megbocsáthatsz, de nagyon is benne van a pakliban, hogy újra meg fogja tenni. És ha lehet hűséges, kölcsönös szerelmen és tiszteleten alapuló kapcsolatom is (lett is azóta), akkor mégis miért játsszam folyvást a megcsalt megbocsátó szerepét? Nem félreértelmezett "jóság" ez egy kissé?! Minden embernek kötelessége saját magával szemben, hogy boldog legyen. (Igen, most vegyük ki a pszichopatákat, akik gyerekek lemészárlásától boldogok, maradjunk normális keretek közt...) Én nem lennék boldog egy olyan kapcsolatban, amiben megcsaltak/nak. Ha ez bűn, akkor tessék, jöhetnek a kövek, de én akkor is inkább szép csendben, de kilépek egy ilyen "párkapcsolatból".
2012. szept. 21. 11:02
 20/42 anonim ***** válasza:

Először is, itt alapvető bajok vannak...

-Azt hitte megcsaltad. Te nem tudtad bebizonyítani neki, hogy nem tetted, vagy nem is akartad bizonyítani, inkább kétségek közt hagytad, ezt nem tudhatjuk. Minden esetre nem bízott meg benned. Már ezt nem tudtátok megbeszélni...

-Nem szakítottatok, helyette bosszút állt, és ő is megcsalt.

-Egymással játszmáztok, versenyeztek, egymást büntetitek. Miért érsz nála többet? Ő úgy tudja te is megcsaltad, hiába nem. Ha igazán szeretnéd és fontosnak tartanád az érzéseit, akkor már a kezdetekkor azzal foglalkoztál volna, hogy beszélj vele, és biztosítsd arról, hogy nem csalod meg, szereted. Gondolom ez hiányzott neki.

Vagy pedig eleve nem szeretitek egymást, csak ilyen látványkapcsolat műbalhékkal.

Az idősebb boldog párnak igaza van, hogy meg kell tanulni megbocsájtani. Csakhogy ez kevés. Odafigyelés és őszinte beszélgetések is kellenek, továbbá az akarat, hogy mindig együtt akarunk maradni a másikkal. És ez mindkét fél részéről így kell legyen....

Mondok egy példát, amikor megbocsájtanék egy félrelépést:

Tételezzük fel, hogy fiatalon elköteleződtem valakivel. Mondjuk együtt vagyunk igazán őszinte boldog kapcsolatban, össze is illünk, nem változtunk úgy, hogy nem tudjunk együttélni, tehát minden tök jó. Ám a kapcsolatunk előtt se neki, se nekem nem volt nagyon más partnerünk...

Szóval "szegény" pasi nem hódítgatott, ez kimaradt az életéből. Aztán egyszer csak belebotlik valami könnyű katába, aki próbálja elcsábítani. És a kíváncsisága beleviszi. De igazából szeret engem, csak hát kimaradt neki a vadászkorszak, a felfedezés, aztán most nem hagyta ki az alkalmat. Viszont nem akar engem lecserélni katára, vele nem folytatja a viszonyt.

Hát valami ilyesmit előbb-utóbb megbocsájtanék neki, ha tényleg nem folytatja, és mással se, és otthon minden maradhat a régi.

Más helyzetben, ha mondjuk már így 30 fölött ismerkedünk össze, és működik köztünk minden, akkor már nem bocsájtanék meg ilyen közbejövő hódító katákat... Ennyi idő alatt némi komolyodás elvárható, és volt ideje előttem csajozni, most meg már tudjon annyit, hogy kit és mit akar...

Na nem tudod érted-e, amit leírtam.

Arra tippelek, hogy még túl fiatalok vagytok... Ha csak csatároztok egymással, akkor kár folytatni, de itt talán a fő válóok nem a megcsalás, hanem a bizalom hiánya...

Ha meg idősebbek vagytok, akkor nagyon gyerekes, amit csináltok.

2012. szept. 21. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!