Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a legfőbb bűn a házasságban?
Már régóta szerettem volna megkérdezni, mert sok-sok kérdésből és válaszból kiderült, hogy az itteni nép leginkább a félrelépés, megcsalás stb. témára a legérzékenyebb. Erre mindig számtalan válasz érkezik, markáns vélemények, bőszült lepontozások, kiherélések ígérete, szóval, miért ez a legérzékenyebb részünk?
Hangsúlyoznám, hogy én egyáltalán nem szeretném, hogy a feleségem megcsaljon, félrelépjen, de egyáltalán nem gondolnám azt, hogy ha megtenné, akkor hajj, azonnal sírás-rívás, veszekedés, batyu a szekérre, elköltözöm/elköltözik, válik, világégés, földindulás… azt hiszem, hogy ha ez lenne a normális, akkor a fél város állandóan utazótáskákkal a kezébe vándorolna új szállásra, és az emberek örökké válnának meg csereberélgetnék a párjukat.
Nekem a legfőbb bűn egy házasságban: a tisztelet, szeretet és megbecsülés hiánya.
Ha ezek megvannak, nincs az a gond, amit közösen ne lehetne megoldani.
Kedves Kérdező!
Először is, azt gondolom, hogy nagyon nem mindegy, ki élt-él már házasságban és hogy mennyi ideje. Sokan egy-két éves kapcsolatuk minden önbizalmával állnak elő itt olyanok elé, akik már 30-40 vagy még több éve élnek együtt.
A félrelépés - ha kiderül! - nagyon fáj. Sokan hiszik, hogy ővelük ilyen nem történt és nem is fog megtörténni. Mert nem mindenkit távolít el a párjától egy efféle aktuska. Tapasztalatom és olvasmányaim alapján nagyon sok félrelépés van a mi kultúránkban. Rengetegen rögtön ki is adják a félrelépő útját. S aztán dicsekedve írják, hogy a következőben megtalálták ám az igazit. Csakhogy ebben az új kapcsolatban valószínűleg már máshogy élnek ők maguk is. Más odafigyeléssel, más elvárásokkal. Ezt nem igen látják, vagy nem akarnak vele szembenézni. S lehet, hogyha az előző kapcsolatukban több időt-figyelmet-módot alkalmaztak volna, az sem lett volna olyan rossz.
Tessék már megnézni a hirdetéseket! Vajon miből él az a rengeteg bárcás, aki nem ám csak az utcán, a masszázsszalonokban, a szállodákban, á, nem csak ott várják a pénzes ügyfeleket. Otthon, a lakásukon! (Nem is tudják a házban lakók, kikkel is élnek együtt.) A mucuskák, a tisztesnek látszó lakók közül igen sokan azzal a bizonyos ősinek mondott foglalkozással egészítik ki a rokkantjukat, vagy akár a polgári fizujukat.
Szerintem rengeteg a félrelépés - csak ezt diszkréten is lehet csinálni. És sokan így is csinálják.
Kedves Kérdező! Nem tudom, mi a legnagyobb bűn a házasságban. Nekem nagyon sok fájdalmam volt, sokféle ok miatt - mégis együtt maradtunk. Hol én kértem laufot, hol a párom. És bizony azt is megéltük, hogy az életünk mélyebb kapcsolatban folytatódott. Őszintébb, okosabb, sexben is megújult lett a házasságunk.
Azt tartom, hogy a kapcsolatért szinte minden nap meg kell dolgozni. Hol szóval, hol hallgatással, hol kiabálással, hol elnézéssel, hol mosollyal, hol számonkéréssel, és így tovább. Ja, és hiszek a megbocsátásban - de ez nagyon nehéz, hosszú folyamat. Viszont az együtt átélt, átküzdött és átörült éveket nem lehet ám elölről kezdeni: amit megéltünk, az tart össze.
Magam is sokat gondolkodom mostanában ezekről a kérdésekről, mert a hosszú házasságunkban újra történt valami, ami erre késztet.
Szeretettel üdvözlöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!