Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a legfőbb bűn a házasságban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a legfőbb bűn a házasságban?

Figyelt kérdés

Már régóta szerettem volna megkérdezni, mert sok-sok kérdésből és válaszból kiderült, hogy az itteni nép leginkább a félrelépés, megcsalás stb. témára a legérzékenyebb. Erre mindig számtalan válasz érkezik, markáns vélemények, bőszült lepontozások, kiherélések ígérete, szóval, miért ez a legérzékenyebb részünk?

Hangsúlyoznám, hogy én egyáltalán nem szeretném, hogy a feleségem megcsaljon, félrelépjen, de egyáltalán nem gondolnám azt, hogy ha megtenné, akkor hajj, azonnal sírás-rívás, veszekedés, batyu a szekérre, elköltözöm/elköltözik, válik, világégés, földindulás… azt hiszem, hogy ha ez lenne a normális, akkor a fél város állandóan utazótáskákkal a kezébe vándorolna új szállásra, és az emberek örökké válnának meg csereberélgetnék a párjukat.

2012. szept. 12. 09:27
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
A kérdező által felsorolt példákra írtam amit írtam, nem a füredi esetre. Emiatt nem kellene egész más irányba terelni a témát. A pszichés betegeknek sem akarja senki rossz hírét kelteni, de azzal is tisztában van a többség, hogy sokkal nagyobb arányban vannak jelen a lakosság körében, mint amennyiről nyilvántartást vezetnek, vagyis kezelésben részesülnek. És igen, nem minden pszichés beteg agresszív, de a kezeletlen, agresszív részük igenis veszélyes. Érdekes, hogy az alkoholisták számát is csak boncolás után tudják körülbelül megbecsülni, ez pedig még csak nem is közelít a kezelés alatt álló alkoholbetegek számához.
2012. szept. 12. 14:22
 52/61 A kérdező kommentje:
Engedelmet kérek, az 50-es számú hozzászólóval elég nagymértékben egyetértek.
2012. szept. 12. 14:40
 53/61 anonim ***** válasza:
100%
Hát a megcsalásnál is jobban elítélem a terrorizálást, zsarnokoskodást.
2012. szept. 12. 14:44
 54/61 anonim ***** válasza:
A másik bizalmával való visszaélés. Legyen ez megcsalás, vagy elsárkányosodás, mindegy.
2012. szept. 12. 17:25
 55/61 Gbariella1975 ***** válasza:
Végig olvastam a hozzászólásokat, sokkal egyet értek, de ezeket a dolgokat csak azok az emberek tudják igazán akik benne élnek. Ha egy házasság jól működik egy harmadik fél nem tud belépni egyik fél részéről sem. Én milliószor elmondtam a férjemnek, hogy ha esetleg úgy alakulna én tőlem van kedvesebb, aranyosabb, szebb, csinosabb semmi gond ha megtalálja, de akkor legyen őszinte, üljünk le és beszéljük meg. Ehelyett, talált olyat akinek fizet érte. Igen tudom, hogy olyankor csinálnak ilyet az emberek, amikor otthon nem kapják meg amit szeretnének, de én is megtehettem volna, ha nem mindig csak azzal lett volna elfoglalva, hogy csak neki legyen jó. Még ezt is elnéztem, holott a női mivoltomba egy kicsit bele taposott. És akkor nem beszélve arról, hogy nem láttam a fizuját sosem, én sem az enyém, mert több a jelzálogkölcsönöm, mint a fizum. Mint utólag kiderült elég sokat játékgépezett, és a hab a tortán ez év márciusában tök részegen megvert. Hát verjen meg érte a jó Isten, vagy dobáljanak meg kővel, én beadtam a válópert.
2012. szept. 13. 06:27
 56/61 Gbariella1975 ***** válasza:
Előző vagyok. Félreértés ne essék nem akkor mondtam neki, hogy mehet a tőlem különbhöz, amikor még baj nem volt. Már akkor mondtam ezt amikor sejtettem, hogy valami nem stimmel.
2012. szept. 13. 06:46
 57/61 anonim ***** válasza:
06:27 jól tetted!
2012. szept. 13. 11:24
 58/61 anonim ***** válasza:

Nekem a legfőbb bűn egy házasságban: a tisztelet, szeretet és megbecsülés hiánya.

Ha ezek megvannak, nincs az a gond, amit közösen ne lehetne megoldani.

2012. szept. 14. 09:25
 59/61 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Először is, azt gondolom, hogy nagyon nem mindegy, ki élt-él már házasságban és hogy mennyi ideje. Sokan egy-két éves kapcsolatuk minden önbizalmával állnak elő itt olyanok elé, akik már 30-40 vagy még több éve élnek együtt.

A félrelépés - ha kiderül! - nagyon fáj. Sokan hiszik, hogy ővelük ilyen nem történt és nem is fog megtörténni. Mert nem mindenkit távolít el a párjától egy efféle aktuska. Tapasztalatom és olvasmányaim alapján nagyon sok félrelépés van a mi kultúránkban. Rengetegen rögtön ki is adják a félrelépő útját. S aztán dicsekedve írják, hogy a következőben megtalálták ám az igazit. Csakhogy ebben az új kapcsolatban valószínűleg már máshogy élnek ők maguk is. Más odafigyeléssel, más elvárásokkal. Ezt nem igen látják, vagy nem akarnak vele szembenézni. S lehet, hogyha az előző kapcsolatukban több időt-figyelmet-módot alkalmaztak volna, az sem lett volna olyan rossz.

Tessék már megnézni a hirdetéseket! Vajon miből él az a rengeteg bárcás, aki nem ám csak az utcán, a masszázsszalonokban, a szállodákban, á, nem csak ott várják a pénzes ügyfeleket. Otthon, a lakásukon! (Nem is tudják a házban lakók, kikkel is élnek együtt.) A mucuskák, a tisztesnek látszó lakók közül igen sokan azzal a bizonyos ősinek mondott foglalkozással egészítik ki a rokkantjukat, vagy akár a polgári fizujukat.

Szerintem rengeteg a félrelépés - csak ezt diszkréten is lehet csinálni. És sokan így is csinálják.

Kedves Kérdező! Nem tudom, mi a legnagyobb bűn a házasságban. Nekem nagyon sok fájdalmam volt, sokféle ok miatt - mégis együtt maradtunk. Hol én kértem laufot, hol a párom. És bizony azt is megéltük, hogy az életünk mélyebb kapcsolatban folytatódott. Őszintébb, okosabb, sexben is megújult lett a házasságunk.

Azt tartom, hogy a kapcsolatért szinte minden nap meg kell dolgozni. Hol szóval, hol hallgatással, hol kiabálással, hol elnézéssel, hol mosollyal, hol számonkéréssel, és így tovább. Ja, és hiszek a megbocsátásban - de ez nagyon nehéz, hosszú folyamat. Viszont az együtt átélt, átküzdött és átörült éveket nem lehet ám elölről kezdeni: amit megéltünk, az tart össze.

Magam is sokat gondolkodom mostanában ezekről a kérdésekről, mert a hosszú házasságunkban újra történt valami, ami erre késztet.

Szeretettel üdvözlöm.

2012. szept. 14. 16:22
 60/61 A kérdező kommentje:
Ha szabad, akkor az 59-es bölcs hozzászólást külön megköszönöm!
2012. szept. 16. 22:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!