Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a legfőbb bűn a házasságban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a legfőbb bűn a házasságban?

Figyelt kérdés

Már régóta szerettem volna megkérdezni, mert sok-sok kérdésből és válaszból kiderült, hogy az itteni nép leginkább a félrelépés, megcsalás stb. témára a legérzékenyebb. Erre mindig számtalan válasz érkezik, markáns vélemények, bőszült lepontozások, kiherélések ígérete, szóval, miért ez a legérzékenyebb részünk?

Hangsúlyoznám, hogy én egyáltalán nem szeretném, hogy a feleségem megcsaljon, félrelépjen, de egyáltalán nem gondolnám azt, hogy ha megtenné, akkor hajj, azonnal sírás-rívás, veszekedés, batyu a szekérre, elköltözöm/elköltözik, válik, világégés, földindulás… azt hiszem, hogy ha ez lenne a normális, akkor a fél város állandóan utazótáskákkal a kezébe vándorolna új szállásra, és az emberek örökké válnának meg csereberélgetnék a párjukat.

2012. szept. 12. 09:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:
...de semmi gond, belefér ez is.
2012. szept. 12. 12:25
 42/61 anonim ***** válasza:
58%

#39, kb 100 éves vitz, amikor megkérdi a vén uzsorás Kohnt a barátja, hogy nem zavarja-e, hogy csalja a fiatal és csinos felesége...

Erre azt mondja a Kohn, hogy "tudod barátom, inkább leszek 50%-os részvényes egy kiválóan prosperáló üzletben, mint 100%-os tulajdonos ott, ahol lanyha az üzletmenet..."

:))))

2012. szept. 12. 12:25
 43/61 anonim ***** válasza:
Kérdező, az általad említett példákban minimum erősen személyiségzavaros, de inkább már pszichés beteg emberek szerepelnek, akik általában alkohollal kezelgetik magukat. Az asszonyt meg ököllel. Nem is értem, miért tartják ilyen esetekben szerelemféltésnek a tettüket, ezek az emberek nem is képesek szeretni. Az ilyenek mellől tényleg nem unalmukban akarnak meglépni a párjaik.
2012. szept. 12. 12:30
 44/61 anonim ***** válasza:
100%

Értem én, mire próbálsz rávilágítani, nehogy félreérts.

Csak épp az ember magából indul ki, és mivel nem Taplóné vagyok Mucsaröcsögéről, ezért nem is azon a színvonalon gondolkozok.

Hiába vannak más családokban, más embereknél sokkal súlyosabb problémák, az én kapcsolatomban szerencsére azok nem játszanak, és ha a párom megcsalna, nem mondanám magamban, hogy "De jó, legalább vágta fel az ereimet, mint X.Y-ét a férje.". Talán ez érthető...

Sajnos aki féltékenységből végez a családjával, az valószínűleg más miatt is végzett volna egy idő múlva (rossz anyagi körülménynek, késett a vacsora stb.).

Arról nem beszélve, hogy a féltékenységből elkövetett erőszakok/gyilkosságok nem mindig tényleges megcsalás miatt történnek, hanem a gyilkos személyiségének eredményei (rossz gyerekkor, személyiségzavarok/önértékelési problémák, alacsony intelligencia szint, érzelmi intelligencia hiánya stb.).

Továbbra is furcsának találom ezzel alátámasztani, hogy a megcsalás miért is nem akkora nagy probléma.

Amíg nem csalt meg a szerelmed, hiteltelen itt osztani az észt arról, hogy ezt feleslegesen fújják fel mások.

2012. szept. 12. 12:41
 45/61 anonim ***** válasza:

#43, ez részigazság, lásd a legutóbbi nagy port felvert esetet a füredi szívkórház orvosnőjével meg a rendőrtiszt férjével (és a nő orvos-szeretőjével)...

Ott tuti, hogy egyik sem volt sem alkoholista, sem pszichés beteg.

Szóval az előbb már írtam, hogy valami okból fogva a nőket manapság ez a téma ÁLTALÁBAN jobban érdekli, viszont az is igaz, hogy a férfiak reakciója meg szélsőségesebb... a férfi a 3 rossz naptól meg a "visszacsalom"-tól a hirtelen felindulásból elkövetett emberölésig bármit reagál de spec a válóperes ügyvéd ritkán szokott eszébe jutni, na ezzel szemben a nők ilyenkor teljesen kiszámítható módon válni akarnak...

2012. szept. 12. 12:43
 46/61 anonim ***** válasza:
Igen, az alkoholizmus okoz megcsalatásos téves eszméket, és aggresszióhoz is vezet. Így aztán a társnak még félre se kell lépnie, hogy az elmebeteg nekiessen késsel-mivel.Ezek a családirtós hírek igazából nem szerelemféltésről hanem elmebeteg őrjöngésről szólnak.
2012. szept. 12. 12:46
 47/61 A kérdező kommentje:
Lehet. Lehet, hogy a családirtósok mind elmebetegek, született Breivikek és Mengelék, egyesek szerint. Szerintem meg ahhoz túl sokan vannak, hogy azok legyenek. És láttam már amúgy teljesen normálisnak ismert embert eltorzult arccal vért kívánni, pusztán azért, mert azt vélte, hogy valaki hátsó szándékkal szólt az oldalbordájához.
2012. szept. 12. 13:13
 48/61 anonim ***** válasza:
58%

"nagy port felvert esetet a füredi szívkórház orvosnőjével meg a rendőrtiszt férjével (és a nő orvos-szeretőjével)...

Ott tuti, hogy egyik sem volt sem alkoholista, sem pszichés beteg."

Nem akarok senkit kiábrándítani az orvosokból és a rendőrökből, de sajnos köztük is annyi, ha nem több a pszichés beteg és az alkoholista, mint a "köznépben"...

2012. szept. 12. 13:18
 49/61 anonim ***** válasza:

Kedves előző, nem arról szól a dolog, hogy az orvosnak vagy a rendőrnek kevesebb esélye lenne az alkoholizmusra vagy az elmebajra, pusztán arról, hogy azokról kiderül az ilyesmi, a szűkebb-tágabb környezet tudja. Márpedig itt fel sem merült ilyesmi.

Másfelől meg ne keltsük már a pszichés betegeknek rossz hírit, semmivel sem gyakoribb közöttük a bűnözés, mint az átlag-populációban. Amennyire meg ismerem ezeket a megtörtént "családírtós" eseteket, azok sokkal inkább szóltak arról, hogy orvosok nem voltak tisztában a szakmájuk alapvető szabályaival:

1, minden(!) depresszió elleni gyógyszer törvényszerűen előbb javítja a motoros aktivitást, mint a hangulatot, tehát van a kezelés kezdetén egy kritikus 1-2 hét, amikor az aktivitás javult, de a hangulat még nem, tehát a beteg fokozottan veszélyeztetett abban, hogy kivitelezi a depressziós időszakában érlelt önpusztító vagy agresszív gondolatait. Antidepresszív kezelést nem állítunk be ambulánsan(!) (szóval itt az agresszió nem betegség, hanem gyógyszer-hatás)

2, A nyugtatószerek minden tévhittel szemben jobban szüntetik az agresszió-gátlást, mint magát az agressziót. Tehát akit úgy idegesít a főnöke vagy az anyósa, hogy legszivesebben agyonütné, azt a nyugtató hatására nem kevésbé fogja idegesíteni, hanem nyugodtabban fogja agyonütni. Angol tanulmány szerint az egyik, nálunk is létező altató-nyugtató szert (midazolam hatóanyag) hosszasan szedők körében NYOLCSZOROSÁRA NŐTT az agresszív cselekmények száma, és nem csökkent.

Na, ezeket szokták elfelejteni azok, akikhez elvileg pont segítségért fordulunk, ami által mi bűnözővé, a családtagunk meg áldozattá, agresszió-elszenvedővé válik.

2012. szept. 12. 13:39
 50/61 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem a megcsalas a fo bun, mert tapasztalatbol mondom, hogyha helyre van rakva minden a megcsalas utan es a kapcsolat nem osszeomlik tole, hanem megerosodik, a ket ember rajon arra, hogy nem szabad elvesziteni egymast, akkor meg siman lehet jo a hazassag felrelepes utan es jonnek boldok evek, evtizedek.

Szamomra az lenne a legnagyobb bun hazassagban, ha a ket fel nemhogy nem szeretne egymast, de nem is tisztelne es beallna a kozony, utalat, kotekedes. Amikor ket opcio van: vagy hallgatnak egymas mellett, vagy orditanak egymasra szo szerint minden miatt.

Latok ilyen hazassagot, van a csaladban is, kornyezetben is es egyszeruen nem ertem, hogy mi ertelme van fenntartani.

A felek kulon-kulon normalisak, de amint hazaernek habzo szaju idegbetegge vallnak es olik egymast. A gyerekek pedig nezik.

Boldogsag? Itt nulla.

2012. szept. 12. 14:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!