Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a legfőbb bűn a házasságban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a legfőbb bűn a házasságban?

Figyelt kérdés

Már régóta szerettem volna megkérdezni, mert sok-sok kérdésből és válaszból kiderült, hogy az itteni nép leginkább a félrelépés, megcsalás stb. témára a legérzékenyebb. Erre mindig számtalan válasz érkezik, markáns vélemények, bőszült lepontozások, kiherélések ígérete, szóval, miért ez a legérzékenyebb részünk?

Hangsúlyoznám, hogy én egyáltalán nem szeretném, hogy a feleségem megcsaljon, félrelépjen, de egyáltalán nem gondolnám azt, hogy ha megtenné, akkor hajj, azonnal sírás-rívás, veszekedés, batyu a szekérre, elköltözöm/elköltözik, válik, világégés, földindulás… azt hiszem, hogy ha ez lenne a normális, akkor a fél város állandóan utazótáskákkal a kezébe vándorolna új szállásra, és az emberek örökké válnának meg csereberélgetnék a párjukat.

2012. szept. 12. 09:27
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy szóban kellene megfogalmaznom: a hazugság. Mert ez magában foglal mindent. Ha én összeházasodok valakivel aki kedves, becsületes, szorgalmas, szelíd, gondoskodó- én legalábbis így ismerem, hiszen ezt hitette el velem, menet közben pedig kiderül, hogy pokróc, hűtlen, lusta, agresszív, felelőtlen vagy bármi ami elviselhetetlen, akkor ő tulajdonképp hazudott. Másnak mutatta magát mint aki valójában. Ugyanis a házasság sohasem jött volna létre ha a valódi énjét ismerem. Természetesen mindennek vannak fokozatai, meg még van ezer más ilyen tulajdonság, hirtelen ennyi jutott eszembe. Olyan ez mint a politika. Kampányidőszakban minden csodálatos, aztán jön a valóság. Egyiknél sem választanám újra azt aki becsapott.
2012. szept. 12. 10:20
 12/61 anonim ***** válasza:
47%

Az árulás.

Ebben benne van megcsalástól a lenézésig, tisztelet hiányáig minden.

Házasoknál ugyebár ezek mind az eskü megszegését jelentik. "Sima" párkapcsolatnál szerintem ezek mind ugyanúgy alapvetőek, amíg a párkapcsolat fennáll.

2012. szept. 12. 10:23
 13/61 A kérdező kommentje:
Tovább elmélkednék: ha elissza a fizetését, a kocsit, a családi házat, akkor megrövidít engem, elvesz valamit, konkrét hátrányt szenvedek. Ha megver, megkínoz, akkor különösen konkrét hátrányt, fájdalmat, megaláztatást kapok. Súlyos, ha a közös/nem közös gyerekünket bántja… De! Ha elmegy egyszer valahová valakivel és ott jól érzi magát, tudja az ég, félrelép, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, akkor mit vesz el tőlem? Semmit, szerintem. A bennünk lappangó tulajdonjog érzete miatt az ember érezheti megrövidítve magát, a jószág elbitangolt, engedélyem nélkül legel, más rétjét eszi, szóval indulatokat kavarhat az emberben, mert ilyen indulatok keletkeznek, így szoktuk. De ha tényleg megtörténik, és a következménye az, hogy a társam jobban érzi magát, kivirult, szebbe, teljesebb az élete, ki tudja, milyen élménytől, akkor nem lennék-e igazán gonosz, ha ezért bosszút esküdnék? Miért akarjak én neki rosszat? Mert nekem rossz, akkor na, legyen aztán neki is?
2012. szept. 12. 10:42
 14/61 A kérdező kommentje:
Gyorsan megköszönöm az eddigi válaszokat és kijelenteném, hogy nem találtam olyant, amelyik haszontalan lenne, még akkor sem, ha nem értek vele egyet. Egyet sem pontoztam éppen ezért le, ha valakit leminősítenek itt, nem én voltam.
2012. szept. 12. 10:51
 15/61 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom, mindenképp azt akarod kihozni a dologból, hogy a megcsalás rendben lévő dolog.

Ha te így gondolod, a te dolgod, de nem árt ezt először tisztázni majd a pároddal, hogy biztosan a téged megillető megértéssel kezelje a kis kalandjaidat, amiktől oly szépen kivirulsz majd.

A megcsalással az a baj, hogy a másik elárulása és becsapása.

Elveszed tőle az önbecsülését (ami bizony többet ér, mint a családi kassza vagy a rezsipénz), mert nem vele volt jó neked, hanem mással.

Az a másik tehát jobb volt neked, mint az, aki mossa a koszos gatyád, aki fogja a kezed, amikor beteg vagy, aki lát fáradtan, ébredés után, hányás közben. Aki megfőzi a kedvencedet, akkor is, ha fáradt munka után. Aki meghallgat ha hajnalig mondod neki a problémád. Aki mellesleg - normális esetben - odaadóan boldoggá tesz az ágyban (is). (Az esetleges nemibetegségekről és balkézről születő szegény gyerekekről már ne is beszéljünk, merthogy ezek is következményei lehetnek.)

2012. szept. 12. 10:55
 16/61 anonim ***** válasza:
Terrorizálás, megcsalás, hazudozás.
2012. szept. 12. 10:55
 17/61 A kérdező kommentje:
15-ös, félreértesz, de nyilván én tehetek róla. Én nem akarom a leendő megcsalásaimat legalizálni, nem fogok én már megcsalni senkit, én nem az életem elején járok, inkább a vége felé. De naponta újra és újra elcsodálkozom, hogy micsoda ordas indulatokat vált ki emberekből ez a dolog, közben nem egy kolléganőm elmesélte már, hogy éveken keresztül rúgták-verték, haját cibálták, de a megcsalásra mindenki felhorkan, mint a csataló, tüzet okád és egyből úgy érzi, hogy na, itt aztán a területére hatoltak, ezt aztán ő nem engedi, pallos, jog, meg miegymás. És ezen mindig megdöbbenek. Azokat az embereket, akiket életemben ismertem és akikkel egyáltalán ez a téma szóba került, úgy tudnám kategorizálni, hogy az intelligens és nem intelligens reakcóik alanyai. És azt tapasztaltam, hogy az intelligensebbek mindig toleránsabbak voltak ebben a kérdésben is, míg az egyszerűbbek mindig véres karddal jártak haza.
2012. szept. 12. 11:02
 18/61 anonim ***** válasza:
100%

Megcsalás. De ha már az egyik félben felmerül az régen rossz, ha lehet megbeszélni, de ha már nem akkor az úgy tiszta, ha elmegy, mint, h megtegye s marad az senkinek sem jó.

Valaki írta az erőszakot, háp igen a másik, de ott akkor már naon rossz valami.. Láttam jó pár családot, hallottam olyan dolgokat, főleg a családon belüli, v mikor nyílt titok, s senki nem tesz semmit. Mer míg vér nem folyik.. Mikor a feleség nm mer/tud, mer a férj sokkal erősebb, pedig tisztában van azzal mit művel a gyerekkel.. Mikor félholtra veri, de megússza..ect..

"akkor nem lennék-e igazán gonosz, ha ezért bosszút esküdnék? Miért akarjak én neki rosszat? Mert nekem rossz, akkor na, legyen aztán neki is?"

Sajnos van az emberben, de lehet nem mindenkiben egy ilyen tulajdonság, h igen ha nekem rossz legyen neki is az! De van aki túl tud lépni ezen, s belátja jobb neki v. nekik így.

Valahogy így van: add, h elfogadjam a megváltoztathatatlant s megváltoztassam a megváltoztathatót..

2012. szept. 12. 11:03
 19/61 anonim ***** válasza:

Kérdező, a 17-es válaszodra reagálok. 15-ös vagyok újra.

Vélhetően azért tapasztalod a megcsalásra való ilyen reakciókat, mert normális párkapcsolatban azért messze az a legnagyobb mélypont. Azzal a legtöbb embernek van tapasztalata. Engem is csaltak már meg. A környezetemben élők közt is előfordult. De hajcibálós-ordítozós-verekedős nincs a környezetemben, ergo nincs benne annyira a tudatomban, mert a személyes tapasztalatomban nem szerepel. Ettől még nyilván inkább csaljanak meg, mint hogy két hét intenzívre kerüljek koponyasérüléssel. De mondjuk az bűncselekmény, ahogy a lopás (családi kassza elivása) is, a megcsalás pedig nem az jogilag. Tehát a törvények betartása mellett (ami azért normális embernek alap), a megcsalás a legsúlyosabb. A magyarázat ennyi.

2012. szept. 12. 11:08
 20/61 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig minden kommentet, de válaszolnék.

Nálam sem a megcsalás a legfőbb bűn, persze baromira fájna, de én is magamba keresném a hibát. Hacsak nem lenne párhuzamosan még egy családja, akkor ez nálam nem válóok.

A bántalmazás már annál inkább, illetve ami nekem mindennél jobban fáj, az az ha nem állnak ki mellettem, vagy a párom pártatlan akar maradni. Nekem ez sokkal rosszabb, jobban, tovább fáj, mintha megverne (olyanba is volt részem egyszer, szóval nem a levegőbe beszélek).

2012. szept. 12. 11:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!