Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a legfőbb bűn a házasságban?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a legfőbb bűn a házasságban?

Figyelt kérdés

Már régóta szerettem volna megkérdezni, mert sok-sok kérdésből és válaszból kiderült, hogy az itteni nép leginkább a félrelépés, megcsalás stb. témára a legérzékenyebb. Erre mindig számtalan válasz érkezik, markáns vélemények, bőszült lepontozások, kiherélések ígérete, szóval, miért ez a legérzékenyebb részünk?

Hangsúlyoznám, hogy én egyáltalán nem szeretném, hogy a feleségem megcsaljon, félrelépjen, de egyáltalán nem gondolnám azt, hogy ha megtenné, akkor hajj, azonnal sírás-rívás, veszekedés, batyu a szekérre, elköltözöm/elköltözik, válik, világégés, földindulás… azt hiszem, hogy ha ez lenne a normális, akkor a fél város állandóan utazótáskákkal a kezébe vándorolna új szállásra, és az emberek örökké válnának meg csereberélgetnék a párjukat.

2012. szept. 12. 09:27
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
100%
Akkor, nem csak az én tapasztalatom, hogy igen csak sokan csalják a párjukat. Azt azért nem tudom, hogy ki sem derül, vagy egyszerűen, nem vesz tudomást róla a házastárs.
2012. szept. 12. 09:35
 2/61 anonim ***** válasza:
58%
szerintem a legfőbb bűn a MEGCSALÁS.Persze nem azt mondom hogy akkor rögtön az első félrelépésnél batyuzás lenne.De tutira nem megveregetném a vállát ,hogy ügyes vagy és köszike szép volt!!!!Ez az egyetlen dolog amit nem nyelnék le szó nélkül...Sajnos volt benne részem voltam megcsalt ,és hát kutya egy érzés.Olyan megaláztatást nem kívánok senkinek."sajnos "erre rá is ment a házasságom ,ami diák szerelem volt és gyerek is lett belőle.de szerencsére a jelenlegi párom nem csalt meg,legalábbis nem tudok róla:)27/N
2012. szept. 12. 09:36
 3/61 A kérdező kommentje:
Én például azt gondolnám, hogy az un. megcsalásnál sokkal gyalázatosabb bűnök vannak/lehetnek egy házasságban. A pénz eljátszása, a családi kassza elivása, a feleség verése, a gyerek elhanyagolása, a közös otthon elhanyagolása stb. súlyában nálam mind-mind veri a megcsalás, félrelépés „bűnesetét”
2012. szept. 12. 09:37
 4/61 anonim ***** válasza:
97%
Az erőszak.
2012. szept. 12. 09:38
 5/61 A kérdező kommentje:
Más: azok közé tartozom és vallom is, hogy ha megcsalnak engem, akkor az a legelső dolgom, hogy önmagamban keressem a hibát! Ha ez fáj nekem, mert nyilván fáj, akkor valahol azt is el kell viselnem, hogy én tehetek róla, hiszen nem vagyok valamiért elég… persze lehet az is, hogy ennél több vagy jobb nem lehetek, és akkor is megcsalnak. De ennek is nyilván megvan a maga oka.
2012. szept. 12. 09:42
 6/61 anonim ***** válasza:
100%

Számomra ezek mind bűnök, nincs legfőbb, mert egyik sem tolerálható hosszú távon (nem mindnél szakítanék azonnal, de sokáig egyiket sem viselném el, mert ezek a dolgok nem fordulhatnak elő egy jól működő kapcsolatban):

- nem a férje/felesége és a gyerekei a legfontosabbak a másik félnek, hanem a szülei, és még mindig velük beszéli meg az ügyes-bajos dolgait, rájuk hallgat, nem áll ki a párja mellett (anyuci/apuci pici lánya/fia az illető)

- hazudik bármiben, a házastárs tudta nélkül hoz meg fontos döntést

- félrelép (csók, aktus, érzelmi megcsalás, titkos csevegések stb.)

- egymás nem megbecsülése, tisztelet hiánya

- anyagi érdekek miatt együtt maradni (miközben az előző pont fennáll és még félre is járnak esetleg egymás mellett)

- fizikai/lelki erőszak, másik folyamatos megalázása, nem egyenrangú félként kezelése

- felelőtlen viselkedés (legyen szó akár esztelen költekezésről, munkanélküliségről - HA a munkanélküli félnek ESZÉBEN SINCS változtatni, és elvárja, hogy a párja oldjon meg egyedül mindent)

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2012. szept. 12. 09:43
 7/61 anonim ***** válasza:
55%
2 es vagyok!!Nagyon sokat kerestem magamba a hibát,kérdeztem a volt férjem miért csinálja ezt velem...konkrét választ nem tudott adni csak annyit mondott neki kell a kezdeti izgalom az hogy valaki újjal is legyen ...én ezt valahogy egy idő után nem tudtam tolerálni főleg nem 23 évesen....mikor neki fontosabbak voltak a nők mint a családja mikor a fizetése ráment a nőire én meg gyerek le se voltunk sz..rva.Ekkor léptem adtam fel mindent(házat,házasságot) Eleinte nehéz volt sokáig rettegtem a mostan kapcsolatomba hogy talán megint elrontok valamit és hogy neki se leszek elég jó.De már 3 éve együtt vagyunk ,együtt élünk neveljük a fiam és lett egy közös gyerekünk is .Újból felépítettem az életem.De a házasság nálam kizárva ez egy fóbia lett....mert mivan ha újból minden elromlik???
2012. szept. 12. 09:47
 8/61 A kérdező kommentje:

Persze nyilván félrelépés és félrelépés között is vannak különbségek. Azt hiszem, más dolog, ha valaki kimaradozik, éjszakákat máshol tölt el, nyilvánosan hancúrozik a házasságon kívül és megint más, ha csendesen, diszkréten valahogy megtörtént vele…

Ezt azért nem venném közös kalap alá.

2012. szept. 12. 09:53
 9/61 anonim ***** válasza:
91%
Nekem a megcsalás,és a meg ütés egy helyen van. Mind kettőért elhagynám a férjem.
2012. szept. 12. 09:54
 10/61 anonim ***** válasza:

Az én értékrendem szerint viszont nincs különbség megcsalások között (nem érdemes különbséget tenni).

Lehet azzal jönni, hogy a megcsalt fél is hibás, de nem ez a lényeg.

A tetteinkért minden esetben vállalni kell a felelősséget, mert a választás akkor is adott volt a félrelépőnek.

A megcsalt fél lehet, hogy okot adott rá, az az ő hibája, de a félrelépő akkor is dönthetett volna másként:

1. megpróbálja a helyzetet megbeszélni a párjával, javítani a kapcsolaton

2. ha nem sikerült, elválik/szakít, és NEM FÉLRELÉP, az ugyanis semmit nem old meg

Ezek lettek volna a TISZTESSÉGES, egyenes megoldások (ehhez mondjuk gerinc kell). Ha valaki mégis a félrelépést választja, elveszíti a jogot, hogy a másik hibáival takarózzon. Mert ezzel ő is hibázott, nem kicsit.

2012. szept. 12. 10:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!