Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi is történik váláskor a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi is történik váláskor a személyiségekben?

Figyelt kérdés

Nem vagyok okostolyás, csak olvasott ember és figyelek másokat, miként ronják el életüket illetve a csemetéikét. Igen, ez a nagy élet kérdés. Sajnso ez ma csak kérdés , x év mulva pedig tény lessz , vagy más most is. A válási folyamat az egy elszakadás a másik féltől. pszichikailag a felek elhidegülnek egymástól, ennek nagyobb hátránya ha évtizedes együttélés megyen tönkre. Sajnso mindkét fél rá mehet, mert mindig meg bánja az aki elkezdet, ha csak nem volt rá nyomós oka. a másik fél a csalódottabb, hárt az változó. a gyeremk szemszögét igyekszek vázolni, ugyan is ők a jövő.

a gyermek amikor megszületik az agya az információk sokaságát szívja magában, ez egy ösztönös viselkedés ami nagyon jó, ez a tanulás. amikor kiegyensulyozottan él a gyermek akor ez a folyamat nem ál meg. ezért vannak folyton tanuló és nagyon okos emberek. amikor acsaládi légkör kezd fölbomlani, az információ áűradat helyét betölti a probléma. nem érti a gyermek, hogy mi miért van, ezen agyal. ilyenkor van afeszültség, stressz.. rossz magaviselet, antiszocializálódás, stb. depressziós tönetek, amik egy idelyig , mint pszichoszomatikus jelegüek, majd szervi bajként jön elő. az agya pedig leblokkol, és azon agyal , apa miért nincs itt, any amiért ilyen és marad a konfliktus helyzet , amit ne tud megoldani. idővel , úgy szokták mondani kinövi, magyarán mondva elnyomja, mint érzést. innentől kezdve élete megváltizik, a szellemi képessége romlik, szóval mindenben ami számítana.majd amikor felnőtt lessz, a szürkeállomány elkezd dolgozni. ugyan az a probléma elő jön majd, mint érzés, de csak érzi, és ugyan az fog vele is meg történni, mint szüleivel.

Szóval , amikor engem egy -két tirpák elkezd bagatelizálni, akkor erre is gondolni kellene, amikor anyuci épp szerelmetes lessz egy másik padsiba, vagy ellenkezőleg, a másik nemre vonatkozólag egy nőbe. szerintem aki teheti az úgy alapít családot, ha már ismeri önmagát, vagy annak az ellenkezőjét teszi, mint a szülei. nehezebb. szóval röviden , de nem törvényszerűen, sajnos egy gyermek rá mehet egy válásra. vannak kivételek, de jellemzően ez van.

2012. szept. 4. 19:38
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
na , ez az. szerinted ez tízből mennyi válásnál van meg, mert én amiről eddig tudok válást és hallok, ott azt mondhatom, hogy 1,0%, ahol agyermek is számít a többinél nem más mint eszköz illetve jövedelem szerzés . mert a gyermeknek kell alapon.
2012. szept. 5. 18:27
 32/53 anonim ***** válasza:

Érdekes, én sem acsarkodom a férjemmel... közös megegyezés, közös felügyelet, így nincs tartásdíj sem, hanem közvetlenül a gyerekre költheti, amit tud, és annyiszor látja, ahányszor csak akarja.

Ez mindig két emberen múlik. Mondjuk ha én megtudnám, hogy a férjem húscafatnak nevez, biztos nem így állnék hozzá én sem...

2012. szept. 5. 18:47
 33/53 anonim ***** válasza:
osztom az utolsó álláspontját. Mi is kulturált emberekként váltunk el a férjemmel. Pedig nekem lett volna okom haragudni rá. Terhesen csalt meg és vallotta be a szeretőjét. Mégis, a gyerekek mondogatják, hogy örülnek a válásnak, mert nyugodtabb a légkör itthon. Mi nem veszekedtünk, de a feszültséget még a gyerekek is érezték közöttünk.
2012. szept. 5. 19:06
 34/53 A kérdező kommentje:
nem tudom, meg lehet itt olyat kérdezni, hogy az ország melyik részében laktok? Lehet , hogy csak az én környezetemben látom így. de tényleg más részen másként van. annyit el árulhatmátok tényleg, hogy esetleg másképp lássak és ne csak azt amit itt látok, hogy melyik részen laktok.
2012. szept. 5. 19:18
 35/53 anonim ***** válasza:

Nem lakhelyfüggő. Intelligencia, empátia kérdése. De amúgy Budapest környéke.

Amúgy a férjem belátta, hogy ő is nagyban hibás azért, hogy a házasságunk tönkrement, bocsánatot kért, és igyekszik kulturáltan kezelni a válást. Barátokként válunk el, mert nem utáljuk egymást, csak épp nem tudunk már együtt élni. Amúgy sok boldogságot kívánt az új kapcsolatomhoz, és reméli, hogy ebben jobban fogom magam érezni - a gyerekünk érdekében is.

Ennyi a titok...

2012. szept. 5. 19:26
 36/53 anonim ***** válasza:
Én is írtam, Békés megye.
2012. szept. 5. 19:27
 37/53 anonim ***** válasza:
33-as vagyok, Veszprém megye
2012. szept. 5. 19:38
 38/53 A kérdező kommentje:
Az tény és való, hogy a válás az inteligencia függő is. A gond az ha nem azért válik el valaki, mert volt rá ok, ha nem mert pénzért. Én , gyermekkoromban mást láttam. Nekem ez idegen ami most zajlik, de csak amiket olvasok olykor itt. Szóval naiv vagyok. Amugy ezt tényleg csak azért kérdeztem, hogy ki melyik részen lakik, mert a gazdasági viszonyok érdekeltek engem. De szerintem aki ahol él, ott föl tudja magát találni oly mértékbenm, hogy élehtő élete legyen. Nálunk csak annyi volt a gond, hogy a kutya meg a jó dolga és megbolondult. Szóval , nem értek semmit sem. akit leírtam az havi 250 000-et keres, mint nő, a férjét és a gyermekét kicsinálja. szóval tényleg IQ függő.
2012. szept. 5. 19:47
 39/53 anonim ***** válasza:
Minden intelligencia függő. Hiszen egy ember egész gondolkodása, cselekedetei ettől függnek. Tényleg, nem bántani akarlak, de ahogy itt fröcsögsz, gyűlölködsz az exedre, a nőkre általában, meg hogy belemész olyanba, hogy névvel kiírva acsarkodsz a volt párod ügyvédjére (amiből, ha olvassa egyébként még akár kellemetlenséged is származhat hisz könnyen beazonosíthatóvá váltál környezeted számára, nos, szóval bizony egyre inkább megérti az ember az exed döntését, meg ne sértselek, de nem az jön le, hogy egy szimpatikus, intellektuális és mély érzésű figura vagy.
2012. szept. 6. 09:17
 40/53 anonim ***** válasza:
a "számára" után elmulasztottam bezárni a zárójelet, elnézést
2012. szept. 6. 09:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!