Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi is történik váláskor a személyiségekben?
Nem vagyok okostolyás, csak olvasott ember és figyelek másokat, miként ronják el életüket illetve a csemetéikét. Igen, ez a nagy élet kérdés. Sajnso ez ma csak kérdés , x év mulva pedig tény lessz , vagy más most is. A válási folyamat az egy elszakadás a másik féltől. pszichikailag a felek elhidegülnek egymástól, ennek nagyobb hátránya ha évtizedes együttélés megyen tönkre. Sajnso mindkét fél rá mehet, mert mindig meg bánja az aki elkezdet, ha csak nem volt rá nyomós oka. a másik fél a csalódottabb, hárt az változó. a gyeremk szemszögét igyekszek vázolni, ugyan is ők a jövő.
a gyermek amikor megszületik az agya az információk sokaságát szívja magában, ez egy ösztönös viselkedés ami nagyon jó, ez a tanulás. amikor kiegyensulyozottan él a gyermek akor ez a folyamat nem ál meg. ezért vannak folyton tanuló és nagyon okos emberek. amikor acsaládi légkör kezd fölbomlani, az információ áűradat helyét betölti a probléma. nem érti a gyermek, hogy mi miért van, ezen agyal. ilyenkor van afeszültség, stressz.. rossz magaviselet, antiszocializálódás, stb. depressziós tönetek, amik egy idelyig , mint pszichoszomatikus jelegüek, majd szervi bajként jön elő. az agya pedig leblokkol, és azon agyal , apa miért nincs itt, any amiért ilyen és marad a konfliktus helyzet , amit ne tud megoldani. idővel , úgy szokták mondani kinövi, magyarán mondva elnyomja, mint érzést. innentől kezdve élete megváltizik, a szellemi képessége romlik, szóval mindenben ami számítana.majd amikor felnőtt lessz, a szürkeállomány elkezd dolgozni. ugyan az a probléma elő jön majd, mint érzés, de csak érzi, és ugyan az fog vele is meg történni, mint szüleivel.
Szóval , amikor engem egy -két tirpák elkezd bagatelizálni, akkor erre is gondolni kellene, amikor anyuci épp szerelmetes lessz egy másik padsiba, vagy ellenkezőleg, a másik nemre vonatkozólag egy nőbe. szerintem aki teheti az úgy alapít családot, ha már ismeri önmagát, vagy annak az ellenkezőjét teszi, mint a szülei. nehezebb. szóval röviden , de nem törvényszerűen, sajnos egy gyermek rá mehet egy válásra. vannak kivételek, de jellemzően ez van.
Ez a mai nap gyöngyszeme!
Első három szó után röhögőgörcsöt kaptam.
"Nem vagyok okostolyás" -> Nem mondod.
Annyira szerettem volna hozzászólni a kérdéshez, de a rasszizmus és a gyermeket szülő édesanya "húscafat" megnevezése kiborított lelki nyugalmamból.
Annyi indulat van az írásaidban, ez rémes.
Tudod, ha egyszer a gyermeked felnő és valahogyan megtudja, hogy az édesanyját húscafatnak nevezted, nem fogsz megállni a lába előtt.
Higgadj le, vezesd le a dühödet egy kis sporttal és gyere vissza higgadt fejjel. Annyi ember kap itt segítséget, csak normális hangvételben kérik.
Először is más házasságába nem látsz bele...
Rólam is gondolhatják azt az ismerőseim, hogy félrekúrok, holott valójában arról van szó, hogy a férjem évek óta nem ért hozzám (megoldásra nem volt hajlandó, pedig évekig mindent megtettem, hogy változzon a helyzet). Bejelentettem, hogy szeretnék elválni, és UTÁNA lett új kapcsolatom. A férjem kért, hogy hadd maradjon, amíg megoldhatja a lakhatását. Belementem. Minden érzelmi, fizikai kapcsolat megszűnt közöttünk, az új partneremmel randizgatok és szexelek rendszeresen.
Egy kívülálló ebből annyit látna, hogy félrekúrok... A többit, azt a sokéves megaláztatást, amit a férjem mellett átéltem, nem látná. Arról sem tudna, hogy mi ezt már egymás között tisztáztuk.
Szóval légy szíves, te csak ne ítélkezz mások házassága felett!
Ok, kiválogattad a legsarkosabb példákat, amiket csak tudtál...
Én meg olyanról tudok, baráti körömben, hogy a férfi kilépett a házasságból egy új nőért, összeházasodtak, 2 gyerekük született, a volt feleségnek is lett új kapcsolata, mindenki jóban van mindenkivel és az első házasságból származó gyerek, akinek korábban komoly problémái voltak, teljesen megváltozott, sokkal kiegyensúlyozottabb lett. Ilyen is van...
Legjobb barátnőm szülei elváltak még régebben, és megkérdeztem, hogy nem rossz így neki? Azt mondta, ezerszer jobb, hogy elváltak, ugyanis addig folyamatosan ment a veszekedés, amit már nem bírt elviselni. Utána pedig bármikor láthatta az apját, és nem szenvedett semmiben hiányt.
A probléma ott kezdődik, ha a szülőkben nincs annyi józan ész, hogy a gyereket ne keverjék bele az acsarkodásba. Ki kell hagyni a szülői párharcból, nem csúnyát mondani, és a gyerek nem lesz sérült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!