Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki lehet váláskor a tanúm?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gbariella1975 kérdése:

Ki lehet váláskor a tanúm?

Figyelt kérdés
Nem rég derült ki, hogy a férjem ügyvédet fogadott, mint alperes a válásunkra. Mivel nem akar válni nekem kell bizonyítanom a házasság megromlását. Édesapámat elutasíthatja a férjem ügyvédje elfogultságra hivatkozva? Ha igen akkor mit tegyek, mert rengeteg dolgot apukám tud bizonyítani. Igaz rajta kívül még van két tanúm, de ők azt fogják bizonyítani, hogy a békítő óta, hogy viselkedik a gyermekkel és velem. Köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 8. 06:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
33%

1: Ha a férjed fogadta az ügyvédet, akkor ő a felperes, és te vagy az alperes.

2: az én férjemnek nem kellett tanú a válásához. Ha egyszer válni akarsz, akkor senki nem kényszeríthet arra, hogy vele maradj. Nem kell semmit bizonygatni, hogy ő bizony milyen egy sz@r alak. Ha már nem szereted, az bőven elegendő indok. Vagy vedd elő az örök klasszikust, és hivatkozz összeférhetetlenségre.

2012. aug. 8. 06:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! Erre még nem is gondoltam! Egyébként én adtam be a válópert, és az idézésen is én vagyok a felperes! Millió puszi.
2012. aug. 8. 07:01
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a férjed fogadta az ügyvédet, akkor ő a felperes, és te vagy az alperes. "

EZ NEM igaz, a felperes az, aki inditotta az eljárást, az, hogy kinek van vagy sincs ügyvédje, teljesen lényegtelen ilyen szempontból.

A kérdéshez: Tanu nem kell, elég, ha te kijelented, hogy nem tuscz vele élni, mert elhanyagolva érzed magad, vagy hasonló - nem tudom, mi az indokod. A váláshoz jogilag annyi elég, hogy te boldogtalannak érzed magad a házasságban.

A magyar jog szerint nem kell hibás félnek lenni a válás kimondásához, ezért igazán tanukra sincs szükség.

Ha te fenntartod azt, hogy el akarsz válni, akkor elválasztanak, függetlenül attól, hogy a férjed beleegyezik vagy sem.

Az ügyvéd meg legfeljebb a vagyonmegpsztásnál játsszhat szerepet.

2012. aug. 8. 07:42
 4/13 anonim ***** válasza:

"1: Ha a férjed fogadta az ügyvédet, akkor ő a felperes, és te vagy az alperes." - ez butaság, a felperesi és alperesi pozíciót az határozza meg, hogy ki adta be a keresetet, nem pedig az, hogy kinek van, vagy nincs ügyvédje.

Magához a váláshoz nem kell tanú, viszont kellhet pl. gyerekelhelyezési vitához, vagyonmegosztáshoz.

Természetesen apukád is lehet tanú, vagy szomszéd, család barátja, más rokon, gyerekelhelyezésnél akár tanárok, óvónők... Bárki, aki tud nyilatkozni az adott kérdésben!

2012. aug. 8. 08:11
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
A magyar jogrendben nem szükséges "valós indokot" vagy okot megjelölni a válásra. Mondhatsz bármit, nem szereted, stb.. ha válni akarsz el fognak választani.
2012. aug. 8. 08:25
 6/13 anonim ***** válasza:
69%

Váláshoz nem kell tanú, mint az esküvőhöz.

A bíróságon pedig még indokolnod sem kell. Elég ha csak annyit mondasz, hogy el akarsz válni és kész. Nem kell megindokolni, hogy miért, különösen nem kell ezt tanúkkal igazolni.

2012. aug. 8. 10:22
 7/13 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm a válaszokat! Azért azt hozzá tenném, hogy mivel a békítőn már túl vagyunk és ő nem akar válni a bíró mondta nekem, hogy tanukkal kell bizonyítanom a házasság megromlását. Higgyétek el nem magamtól találtam ki. 2010 novemberétől nem vagyunk együtt, pontosabban külön hálóban voltunk, mert a gyermekem megtalálta az eldugott óvszereit. akkor még néztem a gyerkőcöt, de ez év márciusában megvert, amiről van látlelet. Köszönöm még egyszer mindenkinek!!!!!
2012. aug. 8. 12:28
 8/13 anonim ***** válasza:

2010 novemberétől nem vagyunk együtt - ezt esetleg tudod igazolni?

de ez év márciusában megvert, amiről van látlelet: EZ már elég bizonyiték, több nem kell.

2012. aug. 8. 18:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért kéri a bíró, hogy bizonyítsd, mikor törvény szerint nem kell. Bár szerintem ezért nem kell aggódni, mert akár azt is mondhatod, hogy nem akarsz róla beszélni.

A látlelet viszont nem bizonyítja, hogy a férjed vert meg.

2012. aug. 8. 18:21
 10/13 A kérdező kommentje:
A békítőn elismerte, hogy 2010 novembertől külön vagyunk, és azt is elismerte, hogy megvert. A bírónőt nem bántom, de nagyon fiatal, és meglehet, hogy úgy akarja lezongorázni, ahogy a nagy könyvbe le van írva.
2012. aug. 8. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!