Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi is történik váláskor a személyiségekben?
Nem vagyok okostolyás, csak olvasott ember és figyelek másokat, miként ronják el életüket illetve a csemetéikét. Igen, ez a nagy élet kérdés. Sajnso ez ma csak kérdés , x év mulva pedig tény lessz , vagy más most is. A válási folyamat az egy elszakadás a másik féltől. pszichikailag a felek elhidegülnek egymástól, ennek nagyobb hátránya ha évtizedes együttélés megyen tönkre. Sajnso mindkét fél rá mehet, mert mindig meg bánja az aki elkezdet, ha csak nem volt rá nyomós oka. a másik fél a csalódottabb, hárt az változó. a gyeremk szemszögét igyekszek vázolni, ugyan is ők a jövő.
a gyermek amikor megszületik az agya az információk sokaságát szívja magában, ez egy ösztönös viselkedés ami nagyon jó, ez a tanulás. amikor kiegyensulyozottan él a gyermek akor ez a folyamat nem ál meg. ezért vannak folyton tanuló és nagyon okos emberek. amikor acsaládi légkör kezd fölbomlani, az információ áűradat helyét betölti a probléma. nem érti a gyermek, hogy mi miért van, ezen agyal. ilyenkor van afeszültség, stressz.. rossz magaviselet, antiszocializálódás, stb. depressziós tönetek, amik egy idelyig , mint pszichoszomatikus jelegüek, majd szervi bajként jön elő. az agya pedig leblokkol, és azon agyal , apa miért nincs itt, any amiért ilyen és marad a konfliktus helyzet , amit ne tud megoldani. idővel , úgy szokták mondani kinövi, magyarán mondva elnyomja, mint érzést. innentől kezdve élete megváltizik, a szellemi képessége romlik, szóval mindenben ami számítana.majd amikor felnőtt lessz, a szürkeállomány elkezd dolgozni. ugyan az a probléma elő jön majd, mint érzés, de csak érzi, és ugyan az fog vele is meg történni, mint szüleivel.
Szóval , amikor engem egy -két tirpák elkezd bagatelizálni, akkor erre is gondolni kellene, amikor anyuci épp szerelmetes lessz egy másik padsiba, vagy ellenkezőleg, a másik nemre vonatkozólag egy nőbe. szerintem aki teheti az úgy alapít családot, ha már ismeri önmagát, vagy annak az ellenkezőjét teszi, mint a szülei. nehezebb. szóval röviden , de nem törvényszerűen, sajnos egy gyermek rá mehet egy válásra. vannak kivételek, de jellemzően ez van.
Neked van családod? BOldog család? Átéltél már hasonlót, mint válás?
Nem kötözködni akarok, de én éltem minden variációban, és azt mondom, hogy csak az minősíthet, aki átélte legalább azt, vagy hasonlót, mint én. Ha azt végigcsinálta, és ugyanígy (bocsánat) "osztja az észt", és meg is felel életében annak, amit leír, akkor igen, van joga véleményezni engem, vagy az elvált embereket.
Nem lehet általánosítani, nagyon sokféle sors van. Én nem szeretem ezt a megbélyegzést, soha senki nem lehet biztos abban, hogy a másik ember miben él. Én elvált vagyok, nem így futottam neki, teljes szívemből mondom, hogy nem az én hibám volt.
A kisfiamnak pedig egyértelműen így lesz jobb élete, nem bánom, hogy így alakult.
Én sem vagyok okostojás, csak gondolkodó lény, így leírnám a véleményem az előbbi okfejtésedre.
Mindaz, amit a gyerek fejlődéséről leírtál szép és jó, de ha teszem azt kezd megromlani a kapcsolat (és akkor szépen fogalmaztam) apa és anya közt, akkor a gyermek mindent átél a CSALÁDjában, csak épp nem kiegyensúlyozott. Nem minden válás abból adódik, hogy anyuci vagy apuci elunja magát, és hopp odébbáll. Ha két ember nem tud harmonikusan együtt élni, és csak nyúzzák egymást, akkor igenis a gyerek érdeke, hogy elváljanak, és neki is jobb élete lesz, ha nem a szülei harcát nézi nap, mint nap. Ilyenkor kell eldönteni, hogy két rossz közül melyiket is válassza a szülő a csemetéjének, és sokszor bizony a válás előnyösebb neki. Nem jó, de jobb, mint a másik lehetőség.
Más kérdés, hogy előre láthatták volna a szülők vagy sem, hogy egy idő után összeférhetetlenek lesznek, de az eredeti felvetésben nem ez volt a kérdés...
Sőt, valójában nem is tudom, hogy mi volt itt a kérdés.
Nem kellett volna kiemelni, hogy nem vagy okostojás (j-vel).
A helyesírásodról ordít, hogy se nyelvtanorára nem jártál, se könyvet nem olvastál.
A fogalmazásodra már nem is vesztegetek szót...
Ha már írsz, akkor tisztelj meg mindet, olvasókat, hogy normálisan írsz!
Nem kellett volna kiemelni, hogy nem vagy okostojás (j-vel).
A helyesírásodról ordít, hogy se nyelvtanórára nem jártál, se könyvet nem olvastál.
A fogalmazásodra már nem is vesztegetek szót...
Ha már írsz, akkor tisztelj meg mindet, olvasókat, hogy normálisan írsz!
Nem igazán értem miről írsz. De azt tudom,hogy sok helyen totál téves úton jársz. A személyiségünk nem a válóper miatt változik. Az mindig változik napról napra, csak nem vesszük észre. A válás csak egy folyamat az ember életében. A gyerek személyisége sem romlik minden válásnál. Van amikor éppen a válás hozza meg neki a nyugodtságot, és jobb személyiséget. Nem minden gyerek lesz problémás és nem minden gyerek küzd tanulmányi nehézségekkel. Azért mert a szülők élete kisiklott valami oknál fogva, még nem biztos hogy a gyermek is átéli ezt.
Csak egy megjegyzés: Ahhoz képest hogy azt írod olvasott ember vagy, borzalmas a helyesírásod, fogalmazásod.
Nem szoktam szóvá tenni, de most kiverte nálam a biztosítékot a következő szavaid.
- okostolyás
- ugyan is
- delyig
- lessz
Nekem messze nem tűnsz olvasottnak..
Gyerekként is, szülőként is éltem meg válást, szóval van tapasztalatom saját és baráti körből egyaránt és ezek alapján mondom: a gyerek nem a válás tényétől sérül meg, hanem attól, ha semmibe veszik, v. hülyének nézik. Amikor belehazudnak az arcába, színlelnek előtte, v. felhasználják őt egymás ellen a szülők. Sajnos, ennek nagyon sok változatát láttam már, és igen, ez aztán tényleg tönkreteszi a fejlődő személyiséget. Hány deviáns kamasz tengődik inkább az utcán, mert otthon elviselhetetlen a légkör az egymást ölő szülők közt?
Nem biztos, hogy jól jártak azzal, hogy együtt maradtak a szüleik. Én örülök, hogy az enyémek elváltak annó, mert iszonyúan nem illettek egymáshoz, ha együtt maradnak, szerintem felakasztom magam legkésőbb 6 évesen...
Igen van , volt családom. Mielőtt bele kezdtem eg yönismereten vettem részt, nem fejteném ki. Tudtam mit akarok és mitől lessz teljes, sőtt, azt mondhatnám aranyközépút. Ez már elfeledett dolog, mert csak szélsőségek vannak, úgy mint a politikában.
Egy gyermek sorsáról írtam tulajdonképp. nálunk meg volt minden a boldogsághoz, a kiegyensúlyozott családhoz. Én azt a mit eskövőn meg fogadtam, be is tartottam. Egy 7 éves gyermekről van szó. a személkyisége mellettem alakult ki, jellemzően én velem tudott minderől beszélgetni, bele tudtam láétni érzésvilágába, tudtam mikor , miről kell vele beszégetni. egymást átölelve néztük a kedvenc mesélyét, túráztunk, játszottunk, tanítottam, stb. most válnak tőlem a pénzért. az ovoda példaképe volt , mint jellemben és átlagon felüli értelmi szinten . most ahová az a húscafat vitte, az ovodából ki akarták tiltani, tanították a verekedésre a degenerált nagyszülők. amikor ez a gyermek alégynek sem tudot volna ártani. most kezdte az első osztályt, de anyucit ne érdekli csak azon pereskedi egy oláhcigány ügyvéddel, ami meg sem illeti a törvényszerint.
ja, aki teheti az meg ne fogadja Dr?? Rácz Máriát. mert oláh cigány válóperes ügyvéd,és mindent fölhasznál, akár erkölcstelen illetve akár büntethető dolgokat a másik fél ellen. szóval a gyermek agyhalott lessz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!