Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Te elválnál, ha a helyemben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te elválnál, ha a helyemben lennél? Tudsz tanácsot adni?

Figyelt kérdés
A rövid történet a következő. kb. 5 éve ismertem meg a feleségemmel, 2-3 hónap ismerkedést követően nem vártan teherbe esett. Mivel 50%ban én is ludas voltam, elvettem és elkezdtük megalapozni a közös életünk. A fogantatást követően elkezdte teljesen hárítja a szexet, amit először a terhességre, majd a szülés utáni depresszióra fogott, majd több év után bevallotta, hogy gondja van a szexszel és ezért nem hajlandó összebújni velem egyáltalán évekig. Az utóbbi 1 évben 2-3 havonta néha összejön valami, de az is inkább egy szánalmas szerencsétlenkedés, nem szeretkezés. Kapcsolatunk megindult a lejtőn lefele az intimitás hiánya miatt, amit egyre nehezebben tudtam tolerálni az elmúlt években. A kezdetekben felajánlottam, hogy menjen el pszichológushoz, menjünk el párterápiára, vegyünk könyveket próbáljuk közösen megoldani a problémát. Nem volt együttműködő és a mai napig sem oldódott meg. Egyre jobban eltávolodtunk egymástól érzelmileg, alig vannak közös programjaink, a közös vásárláson, a gyerekezésen és háztartás vezetésén kívül. Besegítek a háztartásban, vásárlásban, próbálok sokat foglalkozni a gyerekkel, próbálok az ő igényeire maximálisan támogatom anyagilag pl. tanfolyamok elvégzése, odafigyelni pl. meglepem virággal, főzök neki, elviszem fagyizni, étterembe. Szoktunk beszélgetni is gyakran. (a szex téma az tabu) Mindezek ellenére rosszul érzem magam ebben a kapcsolatban. A kislányom imád, rendszeresen játszok vele, olvasok, nagyon hiányzok neki, hacsak fél napot nem vagyok otthon, pedig nem annyira pici. Neki így kerek a család: apa és anya. Lassan 2 éve örlődök, lelkiismeret furdalásom van a gyerek miatt, ha elválnék, alig látnám. Ő mivel nem tudott elhelyezkedni a GYES után, jövedelme sincs, csak a szüleihez tudna visszaköltözni ami 150 km-re van, ahol most élünk. Ez gyakorlatilag azt jelentené, nem láthatnám a gyerekem. Ugyanakkor nem teljes az életem, "szerzetesként élek" egy látszathazásságban. Fiatal, 30 éves férfi vagyok.

2012. aug. 9. 12:31
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
55%

"olyan valakit kell keresned, aki elég önálló, és nem igényli a naponta történő találkozást. 30-on felül vannak ilyenek ... 33/N"

:D

Szeretném megkérdezni hogy vörös vagy?

2012. aug. 9. 13:20
 12/40 anonim ***** válasza:
82%
De mi a gondja? Önértékelési problémái vannakn ezért gátlásos előtted meztelenül?
2012. aug. 9. 13:26
 13/40 A kérdező kommentje:

nem hiszem, hogy a gátlásossággal van gondja, a problémája mély traumatikus eredetű lehet. Sokat nem tudtam kiszedni belőle. Egyrészt nem is érdekli a szex - állandóan felháborodik, hogy az idex.hu oldalon ilyen cikkek vannak -, alig tud felizgulni, ha összebújunk a petting közepén azt mondja, hogy hagyjuk abba, mert neki nem jó, fájdalmas neki a közösülés, egyáltalán nem képes élvezni a szexet. Sajnos ez olyan pont, hogy nem tudok neki segíteni, hiába vagyok türelmes meg segíteném átlendíteni a holtponton. Nem megy. :(

Amikor megismerkedtünk nagyon bújós volt, akkor nyomát se láttam bármi problémának - igaz nagyon tapasztalatlan voltam - , lehet meg is játszotta magát, meg hát nagyon szerelmes is volt és én is szerettem nagyon. Egyébként tényleg szeret - ezt érzem, meg nagyon sok mindent megtesz értem. Csak hát az intimitás nem klappol.

2012. aug. 9. 13:37
 14/40 anonim ***** válasza:
79%

5 éves kapcsolat, házastárs, közös gyerek... komoly gondjai vannak a szexel, kifejezetten rossz neki, én már azt nem tolerálnám hogy erröl nem hajlandó velem őszintén beszélni.

Tehát ha van valami régi trauma, fel nem dolgozott élmény, leszbikus, aszexuális, velem van baj, bármi is legyen ez, ha ezt velem nem osztja meg az jóval jobban sértene mint a szex hiány. Ez nekem jár, ha ő nem igy gondolja akkor még a sanszot sem adta meg nekem arra hogy segithessek ezt megoldani.

2012. aug. 9. 13:48
 15/40 A kérdező kommentje:
Próbáltunk erről beszélgetni, nem tudja meghatározni mi a problémája, egyszerűen csak nem megy neki. Őt is zavarja szerintem, de helyette nem tudom megoldani.
2012. aug. 9. 13:50
 16/40 anonim ***** válasza:
87%

Hát, már vagy 10 perce olvasgatom a történetet, és nem tudok felocsúdni... az biztos, hogy a történeted alapján sok tanulságot levontam a saját kapcsolatommal kapcsolatban..

A feleséged biztosan valami nagyon komoly lelki problémával küzd, szerintem is erőltesd a pszichiáterre, mondd neki, hogyha ennyit se képes bevállalni érted, akkor ez semmit sem ér.. Hiszen így is van. Biztos vannak hibáid, de a leírás alapján hihetetlenül odaadó, és türelmes lehetsz. Valószínűleg azt is te fizetnéd, neki "csak el kéne járnia", és megmentenie a házasságát.. Eszméletlen, hogy erre egyesek nem képesek, ilyen fokú megértés mellett SEM.

Nekem átlagon felüli a szexuális életem, nagyon elégedett vagyok a partneremmel, az odaadásával, az összehangoltságunkkal... NEM tudom elképzelni, hogy te hogy tudtad ezt évekig, vagy akár egész életedben nélkülözni... Számomra ez felfoghatatlan, és nagyon szomorú :S Mindenképpen tegyél/tegyetek magadért/magatokért, mert így nem lehet minőségi, boldog életet élni.. Ez - ahogy említetted - vegetálás, szerzetes-lét. Nem házasság.

20/L

2012. aug. 9. 13:50
 17/40 anonim ***** válasza:
80%

Jó, de itt már olyan szinten kell belemerülni a témába amennyire csak lehet, itt már nincs titok, a következő lépés már úgyis csak az lehet hogy vége.

Szóval itt már nincs pironkodás, magának megy? Mással menne? Van szituáció amire beindul egyáltalán? Legyen az bármi. Mondja ki ezeket, ha tudsz részt veszel benne, ha nem akkor sajnos nincs megoldás a részedröl.

2012. aug. 9. 13:54
 18/40 A kérdező kommentje:
Kiderült hogy másssal se megy neki, korábbi kapcsolatai is a szex miatt mentek tönkre. Ezt több év házasság után tudtam meg. Mit mondjak erre...
2012. aug. 9. 14:00
 19/40 anonim ***** válasza:
Nem nevelték túl prűd módon a szülei?
2012. aug. 9. 14:12
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
sztem a feleséged simán frigid. ennek nyilván vannak okai. én vagyok az első válaszoló. ha szereted, akk ne add fel a házasságot, hanem adj ultimátumot, h járjatok terápiára. ha ő is szeret, akkor vállalja. egy házasságban 70 alatt a 3-4 havi együttlét nem normális. és ezt nyilván ő is tudja.
2012. aug. 9. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!