Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Te elválnál, ha a helyemben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te elválnál, ha a helyemben lennél? Tudsz tanácsot adni?

Figyelt kérdés
A rövid történet a következő. kb. 5 éve ismertem meg a feleségemmel, 2-3 hónap ismerkedést követően nem vártan teherbe esett. Mivel 50%ban én is ludas voltam, elvettem és elkezdtük megalapozni a közös életünk. A fogantatást követően elkezdte teljesen hárítja a szexet, amit először a terhességre, majd a szülés utáni depresszióra fogott, majd több év után bevallotta, hogy gondja van a szexszel és ezért nem hajlandó összebújni velem egyáltalán évekig. Az utóbbi 1 évben 2-3 havonta néha összejön valami, de az is inkább egy szánalmas szerencsétlenkedés, nem szeretkezés. Kapcsolatunk megindult a lejtőn lefele az intimitás hiánya miatt, amit egyre nehezebben tudtam tolerálni az elmúlt években. A kezdetekben felajánlottam, hogy menjen el pszichológushoz, menjünk el párterápiára, vegyünk könyveket próbáljuk közösen megoldani a problémát. Nem volt együttműködő és a mai napig sem oldódott meg. Egyre jobban eltávolodtunk egymástól érzelmileg, alig vannak közös programjaink, a közös vásárláson, a gyerekezésen és háztartás vezetésén kívül. Besegítek a háztartásban, vásárlásban, próbálok sokat foglalkozni a gyerekkel, próbálok az ő igényeire maximálisan támogatom anyagilag pl. tanfolyamok elvégzése, odafigyelni pl. meglepem virággal, főzök neki, elviszem fagyizni, étterembe. Szoktunk beszélgetni is gyakran. (a szex téma az tabu) Mindezek ellenére rosszul érzem magam ebben a kapcsolatban. A kislányom imád, rendszeresen játszok vele, olvasok, nagyon hiányzok neki, hacsak fél napot nem vagyok otthon, pedig nem annyira pici. Neki így kerek a család: apa és anya. Lassan 2 éve örlődök, lelkiismeret furdalásom van a gyerek miatt, ha elválnék, alig látnám. Ő mivel nem tudott elhelyezkedni a GYES után, jövedelme sincs, csak a szüleihez tudna visszaköltözni ami 150 km-re van, ahol most élünk. Ez gyakorlatilag azt jelentené, nem láthatnám a gyerekem. Ugyanakkor nem teljes az életem, "szerzetesként élek" egy látszathazásságban. Fiatal, 30 éves férfi vagyok.

2012. aug. 9. 12:31
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
95%
a helyedben én elvinném párterápiára. kötelező jelleggel. pszichiáter vezesse, ne pszichológus. ajánlom nektek megnézni a szex, hazugság, video című filmet. hasonló problémával küzd a főhősnő.
2012. aug. 9. 12:36
 2/40 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen meg kell beszélned ezt a dolgot vele. Ezt nem lehet a szőnyeg alá seperni.

Amikor megismerkedtetek, ő vágyott a szexre? Akkor nem "szerencsétlenkedtetek"? esetleg nem volt neki a múltjában olyan trauma, amiatt kerüli a szexet?

Lehet hogy ezzel a gyerekkel csupán meg akart fogni? Vagy nem akarta a gyereket és ezért "haragszik rád"?

esetleg hirtelen esett teherbe, és amikor már terhes volt, akkor jött rá, hogy nem kíván téged? Nem vágyik rád?

Sok itt a kérdés, de ezt tőle kellene megkérdezni, hogy mondja el őszintén hogy mi lehet a baj...

30N

2012. aug. 9. 12:39
 3/40 anonim ***** válasza:
81%

Én elvállnék. De elötte mindenképp körülnéznék a halpiacon, szóval húznám mig csak lehet, de ha megvan a sansz és a komolynak tűnő kapcsolat akkor nem verném át, megmondanám kerek-perec hogy sajnos ez nekem kevés.

Úgy tünik mindent megtettél hogy müködjön, nem gondolom hogy a te hibád lenne, sőt senkié sem, igy jött ki a lépés, ez van.

Mindenképpen vállnék, egyrészt rövid az élet, másrészt a szexuális frusztráció biztosan visszaköszönne a részemről családommal szemben. Lehet nem most, lehet csak évek vagy évtizedek múlva de ilyen vagy olyan formában biztosan megjelenne.

2012. aug. 9. 12:39
 4/40 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon durva, még a hideg is kiráz.

Szerintem örülhetne a feleséged,hogy olyan férje van mint te,hogy így körül rajongod és a kedvében jársz.

Amint írtad,próbáltál már segíteni rajta/magatokon, de nem hajlandó semmilyen változtatásra. Válj el. És ezt nem azért mondom, mert hú, azt a legegyszerűbb mondani, hanem mert 30 éves fiatal férfi vagy, még 50 évesen is vannak szükségletei az embernek nemhogy 30 évesen. Beszélj a feleségeddel,hogy ez már évek óta nyomaszt téged és ha nem lesz hajlandó változtatni elválsz tőle.

A kislányod pedig egy másik kérdés. Max. elviheted majd magadhoz v. amilyen sűrjen tudod majd látogatod.

2012. aug. 9. 12:44
 5/40 anonim ***** válasza:
96%

Tehát ha jól értem, akkor eltartod, kiszolgálod és abszolút nem kapsz érte cserébe semmit a kislányod társaságán kívül. Válásra biztatnálak, de csak egy nagyon jó ügyvéddel felszerelkezve. Ez legyen az a pont, ahol a pénz nem számít.

Ilyen körülmények mellett szerintem már jó eséllyel indulsz a gyermek elhelyezéséért, mert a feleséged gyakorlatilag semmit nem tud felmutatni.

A házasság melletti szeretői kapcsolatot meggondolnám a válásig. Nyilván nagyon rossz a szex hiánya, de én várnék, mert nem lenne jó, ha adnál egy ütőkártyát a feleség kezébe, és olyan színben lehetne feltüntetni, hogy a bizonyos miatt romlott meg a kapcsolat. Ma már ugyan nincs vétkességi elv a bontóperben, de a bíróság azért vizsgálja, hogy miért romlott meg a kapcsolat, és kinek róható fel inkább ez.

Küzdj, ne hagyd annyiban, így csak tönkremész!

2012. aug. 9. 12:47
 6/40 anonim ***** válasza:
87%

Gyerek miatt nem veszünk el senkit. Ne a gyerekből legyen a házasság, hanem a házasságból a gyerek. Azért kell házasodni, mert szereted a másikat és őt választod életed végéig, nem azért, mert teherbe ejtetted. Főleg nem pár hónap után, amikor még szinte nem is ismered és fogalmad sincs, milyen ember hosszú távon. Már itt eltoltad az egészet.

A szex téma pedig nem lehet tabu egy párkapcsolatban, pláne egy házasságban, ebbe ne törődj bele! Erőltesd a témát, beszélj róla akkor is, ha ő nem kezdeményez, mondd el neki, hogy mire lenne szükséged, és próbáld megtudni, neki miért nincs igénye semmire. Muszáj beszélni róla akkor is, ha ő nem akar. Próbáld rávenni, hogy menjetek el párterápiára (ne pszichiáterhez, azok csak felírnak valami tablettát és szevasz! pszichológushoz kell menni), győzd meg, hogy két egészséges felnőtt ember között, akik házasságban élnek nem normális, hogy ennyire nincs semmi testi kontaktus. Mondd neki, hogy szakember segítségét kérni nem szégyen, nem ti vagytok a világon az egyetlen pár, akiknek szükségük van erre. Neki is sokkal jobb élete lenne, és neked is. Sokáig erőltesd ezt a témát, ne hagyd annyiban 2-3 elutasítás után! És persze türelmesnek kell lenni, nem veszekedni kell vele, hanem úgy beszélj, hogy érezze, te csak segíteni szeretnél.

Csak akkor válj el, ha abszolút mindent megtettél már és semmivel nem lehet hatni rá. De akkor inkább a válást válaszd, mint a megcsalást.

2012. aug. 9. 12:52
 7/40 anonim ***** válasza:
95%

Jaj, mintha a saját sztorimat olvastam volna... csak fordítva... én vagyok a nő.

Én évekig próbáltam változtatni, de sajnos nem sikerült. Válok.

Amit javasolni tudok: próbáld meg megbeszélni a közös felügyeletet (ha emberileg jó a kapcsolat köztetek, és tudtok "barátok" maradni, akkor működőképes a dolog). Ez esetben megosztoztok a gyerekkel kapcsolatos teendőkön, és abba is lesz beleszólásod, hogy hova költözhet - csakis közelbe, hiszen a gyereket felváltva gondoznátok.

2012. aug. 9. 13:00
 8/40 A kérdező kommentje:
1,5 éve előkerült már a válás téma, megmondtam neki, hogy ez így nem jó nekem és SOS kezdjen el dolgozni a témán. Erre ígéretet is tett, de nem sok tett követett. Egyébként nagyon szeret a maga módján, sokszor meglep valami kedvességgel pl. vesz nekem parfümöt, vagy megmasszíroz egy fáradt nap után, segít azokban a dolgokban amire megkérem. Főként ezzel a szex témával van gond. Ahogy látom, neki bőven elég annyi, ha megölelem, megpuszilgatom, odabújok hozzá és megsimogatom. Igyekszem ezt is megadni neki, annak ellenére, hogy belül - sajnos eléggé neheztelek rá - .
2012. aug. 9. 13:07
 9/40 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk kb. 5 évig ment az ígérgetés... ugyanez: párterápiáról hallani sem akar, az hülyeség, úgysem segít, majd ő megoldja. Semmi nem változott.

Amikor "erőltettem", akkor volt szex, de hát olyan, amilyen.... pocsék!

Itt igazából csak egy szexológus segíthet, de ha csak az egyik fél akarja, úgy nem működik!

2012. aug. 9. 13:10
 10/40 anonim ***** válasza:
54%

Én attól tartok a leírás alapján, hogy a feleséged nem fog belemenni a sima válásba. Valaki aki szereti a másikat, megpróbál változni, ha tudja hogy a másiknak fontos valami (mármint a normális értékrendeket figyelmebe véve) vagy ha valami nem megy, akkor inkább estélyt ad a másiknak, hogy önállóan úrja kezdje.

Én úgy gondolom, hogy felesleges a szex témát erőltetned. Ha egyszer nem megy, akkor erőlködéssel meg plán nem fog menni. Ő ilyen és kész.

Megértem hogy nem szeretnéd elveszíteni a kislányodat. Én azt javasolom, hogy keress egy nőt, szeretőnek, aki nyilván több lesz mint szerető, hiszen ha jól alakulnak, a szerelem is kialakul. Ha tényleg sprotszerű akarsz lenni, akkor meg közlöd a feleségeddel, hogy te ebben a kapcsolatban a szex hiánya miatt elégedetlen vagy, és úgy gondolod hogy ő nem teljesíti házastársi kötelezettségét. És kész. ragozni nem kell. nyilván leveszi, hogy ezzel bejelented hogy szeretőt keresel. De további lépéseket nem kell tenned. A kislányt így minden nap láthatod, és az érzelmi életed is javulni fog. A másik nő meg meg fog érteni. olyan valakit kell keresned, aki elég önálló, és nem igényli a naponta történő találkozást. 30-on felül vannak ilyenek. Úgysem találsz rögtön ilyen nőt, úgyhogy közben nő a lányod is, aztán majdcsak el tudsz válni, mikor már kicsit nagyobb lesz.

A problémádról meg nyugodtan beszélj ismerősökkel, barátaiddal, hogy ha majd oda kerül igazolni tudják a lányodnak hogy miért is hagytad el az anyját.

Nehéz helyzet. sajnálom. De tartsd szem előtt, hogy a nejed se korrekt veled, kicsit se. Szóval ehhez képest állj te is hozzá a dolgokhoz.

33/N

2012. aug. 9. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!