Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szeretem a feleségem és meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretem a feleségem és meg akarom tartani! Érdemes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A feleségem néhány nappal ezelőtt bejelentette,hogy már 1 hónapja viszonya van valakivel és el akar hagyni.

Azzal indokolta,hogy az utóbbi időben eltávolodtunk egymástól,nem mutattam felé hogy szeretem és már nincs meg az a tűz ami a másikkal most meg van.

Fájó,de ezt a hibámat el kell ismernem,tényleg elhanyagoltam és nem figyeltem rá eléggé.

Ettől függetlenül én úgy gondolom az akkor sem megoldás ha más karjaiba rohan,le kell ülni és a problémákat meg kell beszélni.

Mindezek ellenére én mégsem szeretném,hogy elhagyjon.

Azóta már beszéltünk róla és azt mondta még nem biztos a döntésében.Hogyan győzzem meg arról,hogy egy pillanatnyi lángolásért ne rúgjon fel egy kapcsolatot,családot?

Nincs köztünk veszekedés,hangos szóváltás,a gyerekek semmiben nem szenvednek,csak elhidegült tőlem.

18 éve élünk együtt,van 3 csodálatos gyermekünk akik még iskolába járnak.

Tudom,képes lennék változni,újra olyan lenni mint rég mert még így is őrülten szeretem és a viszonyát is hajlandó lennék megbocsájtani.

Szerintetek érdemes küzdeni azért,hogy velem és a gyerekekkel maradjon?/mert azok nálam maradnak ha válunk,ezt megbeszéltük/

Vagy engedjem el? Abba belehalok!

Aki volt már hasonló helyzetben az kérem adjon tanácsot,mit kellene tennem?

2012. júl. 21. 16:10
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

Engedd el, de közben tegyél róla, hogy visszamenjen hozzád. Nézd meg azt a filmet, amit ajánlottunk, olvasd el a könyvet, tedd meg belőle, amit tudsz.

Van egy történet, szintén egy könyvből. A feleség hasonlóan talált magának valaki mást. A férj hagyta, had menjen. Barátok maradtak, mellette állt, meghallgatta. Meghallgatta azt is, amikor a feleség új kapcsolatában előkerültek a problémák. Támogatta, és számíthatott rá. Végül a felesége visszament hozzá. Tudtommal ez nem mesesztori, hanem valódi. És biztos nem egy ilyen volt.

2012. júl. 26. 18:31
 22/42 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

A helyzet eddig szerintem változatlan. Az igaz,hogy azóta esténként sokat beszélgetünk,őszintén és nyíltan a kialakult helyzetről és már nem olyan hideg velem mint volt.

Mondjuk ez annak is köszönhető,hogy én megkérdeztem tőle van e valami különösebb oka annak,hogy ilyen távolságtartó vagy csak már semmi érzelem nem maradt benne irántam.

Erre ő azt mondta,hogy azért viselkedett így mert nem akart bennem hamis reményeket ébreszteni és nem akarta,hogy elbízzam magam.Nagyon tisztelem őt ezért,de elmondtam neki,nem kell ilyesmitől tartani,tisztában vagyok a helyzetemmel,de ugyanakkor egy ölelés,egy puszi reggel,délután nagyon jól tud esni .

Azóta ezt megkapom. Tudom,hogy ezzel még semmi nem oldódott meg és lehet nem kellene,de nem tehetek róla,IMÁDOM! Ő az életem!

Eldöntöttem,hogy nem adom fel. Amíg velem van mindent megteszek,hogy maradjon,de semmit nem erőltetek és igyekszem nem a terhére lenni. Szeretni fogom örökre és feltétel nélkül.

Ha pedig el kell engednem,hát elengedem,de csak a házból a szívemből SOHA.

Ha nem lesz mellettem akkor mindent megteszek azért,hogy újra meghódítsam.

2012. júl. 27. 17:12
 23/42 anonim ***** válasza:
Téged klónozni kellene!!
2012. júl. 27. 17:19
 24/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Lassan már naplót írni járok ide,de sajnos az egyetlen barátom akivel mindezt megbeszélhetném most távol van.

Nekem már ez is sokat segít,hogy kiírhatom magamból és az meg különösen jó,hogy próbáltok segíteni,ésszerű jó tanácsokkal.

A mai nappal új fejezetet kezdek.Tegnap este miközben a kicsim lábát masszíroztam/amin ő később el is aludt :)/,nagyon sokat gondolkodtam.

Elhatároztam,hogy ez így nem mehet tovább. Nem akarom azt,hogy egy gyermeket lásson bennem akit gyámolítani kell,hanem egy férfit akire mindig számíthat.

Eldöntöttem,nem fogja többet látni a fájdalmam,magamba tartom és csak akkor engedem szabadjára amikor senki nem látja. Ez persze nem azt jelenti,hogy nem mutatom ki az érzelmeim,mert azt akarom tudja,nagyon szeretem és szükségem van rá,de ugyanakkor nem akarom,hogy pusztán sajnálatból maradjon velem.

Természetesen fogok vele viselkedni,igyekszem,hogy vidámak és boldogak legyenek a napjai.Amíg még tehetem.

Ha marad akkor azt tegye azért mert lát még bennem valamit és ha most nem is igazán tud,de akar még engem szeretni.

A feszültség levezetésére ma kipróbáltam a futást és meg kell mondjam nagyon jó volt. Közben volt időm gondolkodni és el tudtam lazulni.

Ma reggeltől kezdve a dohányzást is abbahagytam és elhatároztam jobban fogok törődni magammal.

Azt akarom,hogy egy olyan kép maradjon benne rólam akiért érdemes maradni vagy érdemes visszatérni.

2012. júl. 28. 10:40
 25/42 anonim ***** válasza:
Jól teszed !
2012. júl. 28. 12:29
 26/42 anonim válasza:

sziasztok!

pontosan ugyanebben a cipőben járok. ez a történet olyan, mintha én írtam volna ki!!!! annyi a különbség, hogy mi 14 éve vagyunk (voltunk) együtt, 2 gyerek van(6 éves, 2 éves),de ő viszi magával őket.

teljesen úgy érzem magam, mint te, és én sem tudom, hogy mit csináljak!!

én viszont már tényleg elbuktam a háborút, mert ő holnap elköltözik az új választottjával, aki történetesen az egyik legjobb haverom(volt)!

én sem tudom, hogy mi lesz velem. hogyan fogom ezt átvészelni, és én ezt a szitut nem tudom, és nem is akarom elfogadni! én vele nem évekre, hanem egy ÉLETRE terveztem. felépítettük az életünket, és ezt most mind eldobja magától egy fellángolásért. egyszerűen nem értem, hogy hogyan képes ezt tenni, hogyan képes ennyi fájdalmat okozni a családjának. soha nem gondoltam volna, hogy ő ezt megcsinálja! minden reggel úgy ébredek, hogy ez csak egy rossz álom volt, és már talán vége! de sajna nem! ez a valóság!! de miért pont velem történik ez meg?

és az a baj, hogy nem tehetek semmit, teljesen tehetetlen vagyok!!! plusz végtelenül elkeseredett! sokan meghallgatnak, mindenki nekem ad igazat, de segíteni sajnos senki nem tud!! ez a legrosszabb érzés a világon!

2012. aug. 5. 07:48
 27/42 anonim válasza:

Jaj, nagyon rossz hallgatni, hogy más is így járt, ráadásul pici gyerekkel

én sosem élem túl

ti hogy vagytok

barátokat szertnék keresni...

2012. aug. 6. 17:26
 28/42 A kérdező kommentje:

Hogy hogy vagyok? A külvilág felé jól,mert nem akarom,hogy a feleségem és a gyerekeim lássák mennyire szenvedek. Belül viszont romokban heverek,lelkileg egy roncs vagyok.

Igazából sokszor nem is tudom hogy állunk.Néha tesz olyan dolgokat amik nagyon jól esnek,máskor meg olyat tesz vagy mond ami teljesen letaglóz.Ezt persze ő nem látja mert nem mutatom,inkább próbálok kedvesen semleges maradni.

Nem mondtam le róla,de azt már eldöntöttem,hogy ha menni akar én elengedem.

Inkább lássam máshol boldogan mint magam mellett boldogtalanul. Annál sokkal jobban szeretem.

A kezdeti kétségbeesés és pánik mellé újabban már betársult egy olyan érzés amikor legszívesebben szembenéznék a harmadikkal és tudomására hoznám,hogy ugyan hagyja már békén a feleségem és a gyermekeim anyját,ne úgy akarjon boldog lenni,hogy közben egy családot szétszakít.

Ugyanakkor mikor ez az érzés rám tör mindig emlékeztetem magam arra,hogy ebben én is hibás vagyok és a párom is kellett hozzá,hogy köztük viszony legyen.

Egyébként sem akarok rontani a helyzetemen,inkább elnyomom ezt az érzést.

A végére egy kérdés:szerintetek ha valaki képes lefeküdni azzal akit el akar hagyni,meg tud rá sértődni bizonyos dolgokért,az jelent valamit? talán még szereti? Vagy csak puszta emberi reakció?

Én már nem merek bízni semmiben,ezeket sem írtam a javamra.

Pedig de szép is lenne.

2012. aug. 7. 07:50
 29/42 anonim ***** válasza:

Mi elváltunk már, mégis előfordult, hogy az ágyban kötöttünk ki... (nem egy harmadik megjelenése volt a válásunk oka, senkit nem csaltunk meg).

Viszont ez nem a kapcsolatunk helyrehozhatóságát jelentette, pusztán annyit, hogy a szex még mindig jól működött köztünk. Emberileg, személyiségében azonban elviselhetetlen volt a másik, és csak ideig-óráig tudtam ezt elnyomni magamban. Aztán megállj kellett parancsolnom a vágyaimnak, mert az ex férjem a szeretkezéseinket a viszonyunk helyreállításaként értelmezte, kezdte azt hinni, hogy újra "minden a régi lesz". Nem törődött a válást kiváltó igazi okokkal, homokba dugta a fejét, és csak azt látta, amit látni akart...

2012. aug. 7. 13:32
 30/42 anonim ***** válasza:
Kérdező: Ajánlottunk neked egy filmet és egy könyvet. Úgy rémlik, hogy talán a filmet megnézted már, de nem vagyok benne biztos. A könyv viszont nem csak egy könyv, az egy feladat ha jól emlékszem 40 napra. Szerintem csináld meg azt ami a könyvben van, ha még nem álltál neki.
2012. aug. 7. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!