Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szeretem a feleségem és meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretem a feleségem és meg akarom tartani! Érdemes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A feleségem néhány nappal ezelőtt bejelentette,hogy már 1 hónapja viszonya van valakivel és el akar hagyni.

Azzal indokolta,hogy az utóbbi időben eltávolodtunk egymástól,nem mutattam felé hogy szeretem és már nincs meg az a tűz ami a másikkal most meg van.

Fájó,de ezt a hibámat el kell ismernem,tényleg elhanyagoltam és nem figyeltem rá eléggé.

Ettől függetlenül én úgy gondolom az akkor sem megoldás ha más karjaiba rohan,le kell ülni és a problémákat meg kell beszélni.

Mindezek ellenére én mégsem szeretném,hogy elhagyjon.

Azóta már beszéltünk róla és azt mondta még nem biztos a döntésében.Hogyan győzzem meg arról,hogy egy pillanatnyi lángolásért ne rúgjon fel egy kapcsolatot,családot?

Nincs köztünk veszekedés,hangos szóváltás,a gyerekek semmiben nem szenvednek,csak elhidegült tőlem.

18 éve élünk együtt,van 3 csodálatos gyermekünk akik még iskolába járnak.

Tudom,képes lennék változni,újra olyan lenni mint rég mert még így is őrülten szeretem és a viszonyát is hajlandó lennék megbocsájtani.

Szerintetek érdemes küzdeni azért,hogy velem és a gyerekekkel maradjon?/mert azok nálam maradnak ha válunk,ezt megbeszéltük/

Vagy engedjem el? Abba belehalok!

Aki volt már hasonló helyzetben az kérem adjon tanácsot,mit kellene tennem?

2012. júl. 21. 16:10
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
51%
h.LYE, HADD MENJEN, LEGSZÍVESEBBEN EZT TANÁCSOLNÁM, KUTYÁBÓL NEM OLESZ SZALONNA.ha neked ennyire fontos, magad miatt várj, és próbálkozzatok, dekívülállóként azt mondanám: nem kár érte...
2012. júl. 21. 16:17
 2/42 anonim ***** válasza:
100%
ha az én férjem ilyen lenne, akkor biztosan melletted maradnék. én is ilyen helyzetben vagyok a férjemmel, csak nekem nincs viszonyom, de ezt hazudtam neki mivel megbeszélni sem hajlandó a problémákat, de egyáltalán nem érdekli az állítólagos viszonyom. te belátod a hibáidat, próbáld meg, de ha nem jön össze akkor lépj tovább, mert jó ember vagy és biztosan találsz megfelelő párt magadnak.
2012. júl. 21. 16:20
 3/42 anonim ***** válasza:
34%
Ne engedd, el! Kezdj neki udvarolni, mint a kapcsolatotok kezdetén. Hívd el randizni, csinálj számára kis meglepetéseket (pl. egy finom péksüti és kávé reggel a z ágyba; virág mikor hazaérsz stb.)!
2012. júl. 21. 16:27
 4/42 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondanám a feleségemnek: vegye figyelembe, az újdonság varázsa idővel minden kapcsolatban eltűnik. És ott marad a a másik puszta személyisége, ami vagy tetszik vagy nem, vagy szimpatikus, szerethető vagy nem... Hozzád ezer szál köti, rengeteg élmény, közösen megélt boldog, és néha nehéz pillanat. Ismeritek már egymás rezdülését is (ami néha az unalmat okozza, ugyanakkor biztonságot ad, pl. egy-egy helyzetben tudod, mire számíthatsz a másiktól).

Szimpatikus tőled, hogy nem tiltakozol teljes erőből és nem szidod őt, inkább beismered a kapcsolat ellaposodásában a magad szerepét. Ez már fél siker a rendezéshez vezető úton! (Emellett ne feledd, a kapcsolat elszürküléséhez bizony a feleséged is ugyanúgy hozzájárult.)

A feleségednek is át kell gondolnia, mit kaphat az új kapcsolattól, érdemes-e felrúgnia érte a házasságát, illetve mit veszíthet azzal, ha utóbbit megteszi. Adj erre neki időt, habár az alapján, amit írsz, úgy látom, afelé tendál, hogy többet veszthet, ha mindent borít.

Ilyen hullámvölgyek minden hosszú időt megért házasságban előfordulnak. Nálatok jó esélyét látom annak, hogy jó irányba mozduljon el kettőtök kapcsolata és ne boruljon fel a házasság.

Tiszteletre méltó hozzáállás részedről, hogy képes vagy megbocsátani párod botlását. Jól beszéljétek át, ki min szeretne változtatni, ki mit kér a másiktól, hogy felfrissüljön a kettősötök, és jó érzéssel folytathassátok a házasságotok (persze, ha a feleséged is emellett dönt).

2012. júl. 21. 16:38
 5/42 anonim ***** válasza:
24%
18év hosszú idő,kimondani is, nem együtt le élni.Attól hogy elviszed vacsizni meg moziba"egyéb hülyeség"nem fog beléd szeretni újra.Egyébként a választ megadtad magad"ha válunk a gyerekek nálam maradnak"Egy anya sosem hagyja el a gyerekeit! főleg egy pasi miatt.Ha meg olyan tud menni nélkülük kár küzdened had menjen.
2012. júl. 21. 17:29
 6/42 anonim ***** válasza:
60%

Szia, nagyon tisztellek a hozzáállásodért, és csak bátorítani tudlak, hogy ha nagyon akarod, sikerülni fog. Egy filmet ajánlanék hogy nézzétek meg együtt. Igaz hogy csak egy film, de nagyon nagyon elgondolkodtató. Pont arról van szó benne, amin most mentek keresztül. Biztos fog segíteni hogy újra átgondoljátok a dolgokat. http://www.youtube.com/watch?v=9O0YPoOk8gM

komolyan nézzétek meg együtt. sok sikert!

2012. júl. 21. 17:41
 7/42 anonim ***** válasza:
0%
Vidd el egy hétre fürdőbe, csak ti ketten, légy figyelmes, romantikus. Ha ezután is a másik kell neki, akkor elzavarod a fenébe, mert rohadtul nem érdemel meg téged!!!
2012. júl. 21. 18:09
 8/42 anonim ***** válasza:
Hopp, megelőztek. #6 által ajánlott filmet és a hozzá tartozó könyvet ajánlanám neked én is.
2012. júl. 21. 19:19
 9/42 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek. Nem is hinnétek milyen jól esett és milyen sok erőt merítettem a válaszaitokból.

Eddig is biztosan éreztem,de most már határozottam tudom,hogy meg akarom Őt tartani.

Ígérem megnézzük a filmet,remélem tényleg segít.

Bízom benne,hogy egyszer még pozitív fejleményekről tudok itt beszámolni

Még egyszer köszönöm mindenkinek.

2012. júl. 21. 20:47
 10/42 anonim ***** válasza:

Sorstársként írok neked. Pont ilyen szituációban voltam évekkel ezelőtt.

Elengedtem, és utána visszahóditottam a feleségemet.

Életem egyik legrosszabb döntése volt! Nagyon megbántam, hogy visszahódítottam. Le kellett volna zárni a kapcsolatunkat véglegesen.

A lelki állapotodat megértem, átéltem. Akkor azt hittem ez a jó és a helyes döntés a gyerekek miatt is. De sajnos nem ! :-(

2012. júl. 21. 23:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!