Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás esetén hogy alakul a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás esetén hogy alakul a gyerektartás? A férjem fizetése 80000 Ft, amiből az első házasságából született gyerekére már fizet 24000 Ft-t.

Figyelt kérdés
Ha mi is elválunk akkor az én gyerekem kevesebb pénzt fog kapni, mert ugye csak a fizetés 50%-át lehet levonni ilyenekre. Nem tartanám igazságosnak, ha az első szülött gyereke 24000 Ft-t kapna, a közös gyerekünk pedig csak 16000 Ft-t. Hogy zajlik egy ilyen per?

2012. jún. 24. 23:32
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
85%
Én is most fogok bírósághoz fordulni, mert az exem nem támogatja semmiben a közös gyerekünket. Van már két másik nagy gyereke is, a közös fiú négy éves. Ez alatt a 4 év alatt összesen 10.000ft-ot adott. A másik két gyerekére fizet fejenként 20.000-et, pluszban megveszi nekik, amire épp szükségük van. Cipőt, ruhát, nyaralást fizet nekik. Én 10.000ft-ot kértem és akkor nem fordulok bírósághoz, nem kell visszamenőleg fizetnie és kevesebbet is kellett volna úgy fizetnie. Beleegyezett, de ez fél éve volt, azóta egyszer fizetett. Havi 200.000-et keres, 150.000 megmaradt volna neki. Nem akarom kisemmizni, de a gyereket közösen vállaltuk, nem egyedül én. Egy csomag pelenkát nem vett neki, míg kicsi volt. Fél éves korától élünk külön, az ő játék szenvedélye miatt. Én úgy tudom, hogy a kérdésre is válaszoljak, hogy ebben az esetben, ha már van másik gyerek is, akkor is egyenlően oszlik el a gyerektartás. Az én esetemben tehát valószínű, hogy a nagyobb gyerekek után is kevesebbet fog kapni az anyjuk. Ezt szerettem volna elkerülni, de sajnos nem sikerült.
2012. jún. 25. 09:20
 42/47 A kérdező kommentje:

Jelenleg gyesen vagyok a 2 éves kisfiammal és a tesóm lakásába fogok költözni a gyerekkel, tehát a sok okos aki írta, hogy kisemmizem az apát, az téved, neki megmarad a lakása. És a gyes 28000 Ft, nem értem ezen mi olyan felháborító, hogy gyerektartást kérek, főleg, hogy a gyerek nemcsak az enyém. És nem lépett félre senki, jól megvoltunk, de sajnos tavaly mellrákom lett és levették az egyik mellem, azóta a férjem kerül és ezen bukott meg a házasságunk.

A 37-es válaszadónak meg annyit, hogy olyan nincs hogy egy férfi nem láthatja a gyerekét, hiába tiltja az anya, el kell menni a gyámhatóságra és szólni ott intézkednek ebben az ügyben!

2012. jún. 25. 10:09
 43/47 anonim ***** válasza:
100%
Milyen alak lehet a te férjed is:S Amikor csinos voltál, arányos, szexi, szép, akkor kellettél, most meg nem... Hányok az ilyenektől:S
2012. jún. 25. 13:28
 44/47 anonim ***** válasza:
81%

Az a sok okostojás, aki azt mondja, hogy szegény apuka, hát miért várja el egy nő, hogy a minimálbéréből fizessen, hiszen akkor nem tud megélni, az gondolkodjon el azon, hogy a szintén minimálbéren élő anyukától viszont elvárás, hogy abból a minimálbérből KETTEN éljenek meg a gyerekkel? Esetleg hárman, nehogy apuka nélkülözni kényszerüljön? Ezeket a nőket hordják el sokan pénzéhes r..bancnak, miközben apukát sajnálgatják, pedig ha valaki azért nem fizet a gyerekére tartásdíjat, hogy neki több maradjon, inkább az nevezhető pénzéhesnek. Tisztában vagyok vele, hogy van néhány nő, aki tényleg nem a gyerekre fordítja a pénzt, de azért azt hiszem, nem ez az általános, mégis sok férfi úgy gondolja, hogy majd ő eldönti, hogy mennyit fizet, és hogy mennyit érdemel a volt családja. Általánosítanak, aztán fel vannak háborodva, ha sok nő szintén általánosít a férfiakkal kapcsolatban, hogy mind megbízhatatlan és lelketlen. Mind a két oldalon vannak semmirevaló emberek, de talán nem erre kéne alapozni, hanem arra, hogy egy gyerek mindkét szülő felelőssége, és az nem működik, hogy a válás után csak az egyik nyakában maradjon az eltartás és a nevelés felelőssége. Még mindig elcsodálkozom azon, ha valaki úgy gondolja, hogy mind a két szülőnek egyformán kell anyagilag hozzájárulnia a gyerek költségeihez. Olvasom a hozzászólásokat, hogy "ha én fizetek 30.000.- Ft-ot, anyuka is tegyen hozzá annyit, és akkor az elég a gyerekre", holott ez erősen sántít, nemcsak a Csjt., hanem a józan paraszti ész szerint is. Mert ha mindkét szülő ugyanannyit tesz a gyerek eltartásába anyagilag, akkor bizony a neveléssel kapcsolatos összes teendőn is osztozni kellene, ami viszont nincs így. Apuka (néha anyuka) nem szokta elvinni a fele szennyest, nem takarítja felváltva a szobáját, stb., ezért is van úgy meghatározva, hogy a különélő szülő elsősorban pénzben, a gyerekkel együtt élő szülő pedig természetben látja el a gyereket. De ezt sokan nem veszik figyelembe, csak minél kevesebbet kelljen fizetni. Soxor olvasom azt is, hogy nem kerül olyan sokba a gyerek havi ellátása. Hát de. Annak a gyereknek nemcsak kaja, ruha, cipő, tankönyv, ceruza, gyógyszer, tisztasági felszerelés kell, hanem bizony sport, játék, kultúra, nyaralás, új bútor (nem élhet élete végéig rácsos ágyban, és bizony íróasztal is kell), elvárás - még a gyámhatóság felől is - a normális lakókörnyezet, tehát igenis pár évenként tapétázni, festeni, burkolni kell, és akkor nem beszéltünk a gyerekre eső rezsiköltségről. Gondolom sokan nekem esnek, hogy nehogy már az apuka fizesse a lakásfelújítást, viszont ha a gyerek koszos falak közt, lepukkant környezetben él, akkor azért hőbörögnek. Nekem tavaly a két gyerek szobáinak újrabútorozására, tapétázásra, festésre elment kb. 300.000.- Ft, úgy, hogy a festést én csináltam. Ezek mind plusz költségek, és nem lehet a havi kiadásba beleszámítani, mégis oda tartozik hosszú idő átlagában. Én sem helyeslem, hogy ha bármelyik szülő - akár a vele élő, akár a külön élő - a gyerektől vesz el akár egy fillért is azért, hogy neki jobb legyen, de azért lássuk be, a legtöbb anyuka nem magára költi a gyerektartást, ha szépen összeszámoljuk a költségeket. Tudom, sportolni sem kötelező, és hát nekem is elmegy a kisebbik srác sportjára éves szinten legalább 200.000.- Ft a havi tagdíjjal, ruhával, versenyek nevezési díjával, utazással, edzőtáborral együtt. Nem sajnálom tőle, de ugye nem elvárás, hogy egyedül teremtsem elő a rávalót?

A kérdezőnek meg annyit, hogy ha két gyereke van - mindegy hány anyától - akkor 20-20%-ot fognak megítélni gyerekenként, tehát a nagyobbik gyerekre fizetendő tartásdíj is csökkenni fog.

2012. jún. 25. 13:47
 45/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

A gyerekei után 20-20 %-kot fognak vonni,természetesen ezzel csökkenni fog az első házasságából született gyerek után fizetett gyerektartás összege.Valószinüleg ennek az ex-feleség nem fog örülni,de az már egy más kérdés.Azoknak akik a "papák kisemmizéséről"papolnak itt oltári hülyeségeket üzenném,hogy meg kell próbálni egyedül nevelgetni egy vagy két gyereket.Nem akarom megérteni azt a felfogást,hogy ha nincs elegendő pénze egy apának,akkor miért kér tőle a volt feleség tartásdíjat.Hogy miért?Mert egy gyereknek az eltartása/iskoláztatása ma nem kevés pénzbe kerül,semmi másért.

2012. jún. 26. 00:09
 46/47 anonim ***** válasza:
52%
Fúúú 44-es! Te ezt most jól megmondtad, érdemes tőled tanulni!
2012. jún. 26. 16:22
 47/47 anonim ***** válasza:

A férjem fizetése 80000 Ft....

gyerekére már fizet 24000 Ft-ot

-Egészen biztos,hogy ez a férj csak 80 ezer forintot keres??Mert nagyon nehezen hiszem,hogy 80-ból 24-et elküld gyerektartásként.Elég furi.

2012. jún. 26. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!