Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Csökkenthető a gyerektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csökkenthető a gyerektartás összege?

Figyelt kérdés

elég bonyolult a történetünk, de megpróbálom elmesélni, és szeretnénk segítséget kérni!

Szóval 3 hónapja vagyok együtt a párommal (én 22L, ő 26F)! tavaly novemberben hagyta el az asszony és rá 2 hétre be is adta a válópert a nő, azon a néven, h a párom csalta, holott,mint utólag kiderült, a nőnek volt valakije! na mind1, egészségére... szóval van 2 gyerkőc, 4 és 1 évesek. nincs is ezzel probléma, engem elfogadtak, az elején úgy volt, h hetente találkoznak a gyerekekkel, aztán kibővült 2 hétre. időközben a megtett táv 20 kmről vagy 40-50re növekedett, na de ezzel sincs semmi probléma, hisz félútig elhozza magával a gyerkőcöket! ami viszont a baj, h olyan szinten kisemmizte a páromat, h lassan abba fog belebolondulni, h nem lesz miből megélnie. Havi 30-35ről felvitték 45re a gyerektartási, 30 a hitel és keres vagy 80at! akk ez mi? de jó mondom azt, h nem érdekel, hisz azt tervezzük, h kimegyünk németbe munkát vállalni!És itt jön a kérdésem! Hogy lehetne azt megoldani, hogy ne százalékosan vonjanak tőle, hanem egy megegyezett összeget? mert spórolni megyünk ki, nm azért, h az asszonyka jól élhessen...több az aranygyűrűje, mint akárkinek, minden ujján vagy 2 van!

Félreértés ne essék, mi nm a gyerekektől sajnáljuk, csak nehogy már az asszonyt tartsuk el amikor gyűjteni megyünk ki...Jah azóta az asszony odaköltözött a szeretőjéhez, gyerekekkel fenyegetőzik, mindent akar! Egész eddig nem is hallottam olyanról, h követelheti a lagzin befolyt összeg felét! mi ez már? Ami persze a házba lett beépítve...de itt hagyta egy lakáshitellel, meg minden sza...al...

ne gyertek olyannal, h megcsinálni megtudta, akk fizessen...

nem ezzel van a probléma, hanem a nővel! hogy lehetne leállítani? örülnék egy okos válasznak!

kköszönöm

2012. jún. 7. 17:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Kérelmet kell beadni a tartásdíj csökkentésére, de a minimum összeg is valószínűleg 40 lesz, mert a két gyerekre a jövedelmének 50%-a vonható.

OFF: Remélem nem adják meg. Te 3 hónapja vagy együtt ezzel az emberrel, ott van 2 gyerek. Két gyereket lehet eltartani 45 ezerből, pláne úgy, hogy szerinted az asszony magára költi.

2012. jún. 7. 17:52
 2/18 A kérdező kommentje:
Alapjáraton 30az vonnak tőle, csak vmi kérelmet nyújtott be az asszony, a párom munkahelyén meg nm törődtek vele, és szó nélkül aláírták, így növekedett meg!
2012. jún. 7. 17:58
 3/18 A kérdező kommentje:
komolyan nm sajnálom tőlük, a gyerekektől, csak a nőtől...nm az a lényeg h mióta vagyunk együtt, hanem h emiatt a mi kapcsolatunk megy tönkre, mert úgy érzi, h nm elég jó nekem, nem tud megadni semmit sem! és ez a rossz...
2012. jún. 7. 18:00
 4/18 A kérdező kommentje:
úgy h a gyerekekre nem sok mindent költ, úgy tud magára költeni... szted még is hogy? nm tom mért érdemeltem ki ezt a hangszínt, de ha nem tudsz normálisakat írni akkor menj tovább! szüleivel él a nő, nem kell semmire költenie csak a gyerekekre... kellene...és ő csalta meg a párom,nm fordítva...
2012. jún. 7. 18:06
 5/18 A kérdező kommentje:
a párom meg éljen meg havi 20ból! nem?
2012. jún. 7. 18:07
 6/18 anonim válasza:
19%

„Hogy lehetne azt megoldani, hogy ne százalékosan vonjanak tőle, hanem egy megegyezett összeget? mert spórolni megyünk ki, nm azért, h az asszonyka jól élhessen...több az aranygyűrűje, mint akárkinek, minden ujján vagy 2 van!”

Persze, a gyereknek jó a zsíros kenyér is, meg a turis ruha, apuka meg a barátnő élhet kaviáron és pezsgőn, hordhat márkás ruhát.

2012. jún. 7. 18:17
 7/18 A kérdező kommentje:

szeretőjéhez akar költözni...most a szüleinél van, de tök mind1 mert sehol nm kell rezsibe adni...

nem állok le veled veszekedni,mert értelmetlen...

hányszor mondjam, h nem a gyerekektől sajnáljuk, hanem a nőtől, és hogy mindent vitt, és h nem lehet havi 20ból megélni! erről beszélek ....

2012. jún. 7. 18:17
 8/18 A kérdező kommentje:
mind1...persze... ti csak azt az oldalt véditek... még ha nem is gyereknek jó...mind1 nm tom jobban a szátokba rágni..nm jókedvünkből megyünk ki dolgozni elhihetitek....de persze... áh most majdnem írtam vmit de inkább visszafogom magam....tudok gratulálni...
2012. jún. 7. 18:32
 9/18 A kérdező kommentje:
megköszönném, ha értelmes, segíteni tudó, helyzetet megértő választ is kapnék!
2012. jún. 7. 18:32
 10/18 anonim ***** válasza:
90%
Ott az első: A tartásdíj újraszabályozását kell kérni a bíróságon. De nagyon sokban ne reménykedj, 2 gyerekre a jövedelem 50%-a adható.
2012. jún. 7. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!