Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Csökkenthető a gyerektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csökkenthető a gyerektartás összege?

Figyelt kérdés

elég bonyolult a történetünk, de megpróbálom elmesélni, és szeretnénk segítséget kérni!

Szóval 3 hónapja vagyok együtt a párommal (én 22L, ő 26F)! tavaly novemberben hagyta el az asszony és rá 2 hétre be is adta a válópert a nő, azon a néven, h a párom csalta, holott,mint utólag kiderült, a nőnek volt valakije! na mind1, egészségére... szóval van 2 gyerkőc, 4 és 1 évesek. nincs is ezzel probléma, engem elfogadtak, az elején úgy volt, h hetente találkoznak a gyerekekkel, aztán kibővült 2 hétre. időközben a megtett táv 20 kmről vagy 40-50re növekedett, na de ezzel sincs semmi probléma, hisz félútig elhozza magával a gyerkőcöket! ami viszont a baj, h olyan szinten kisemmizte a páromat, h lassan abba fog belebolondulni, h nem lesz miből megélnie. Havi 30-35ről felvitték 45re a gyerektartási, 30 a hitel és keres vagy 80at! akk ez mi? de jó mondom azt, h nem érdekel, hisz azt tervezzük, h kimegyünk németbe munkát vállalni!És itt jön a kérdésem! Hogy lehetne azt megoldani, hogy ne százalékosan vonjanak tőle, hanem egy megegyezett összeget? mert spórolni megyünk ki, nm azért, h az asszonyka jól élhessen...több az aranygyűrűje, mint akárkinek, minden ujján vagy 2 van!

Félreértés ne essék, mi nm a gyerekektől sajnáljuk, csak nehogy már az asszonyt tartsuk el amikor gyűjteni megyünk ki...Jah azóta az asszony odaköltözött a szeretőjéhez, gyerekekkel fenyegetőzik, mindent akar! Egész eddig nem is hallottam olyanról, h követelheti a lagzin befolyt összeg felét! mi ez már? Ami persze a házba lett beépítve...de itt hagyta egy lakáshitellel, meg minden sza...al...

ne gyertek olyannal, h megcsinálni megtudta, akk fizessen...

nem ezzel van a probléma, hanem a nővel! hogy lehetne leállítani? örülnék egy okos válasznak!

kköszönöm

2012. jún. 7. 17:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

Nem te vagy a szánalmas,hanem a válaszolók egy része.

Ha a Bíróság a nettó jövedelem 40 %-át ítélte meg,akkor a munkáltató CSAK ennyit vonhat le.

Sajnos, a bíróság és a sok elvált nő anyapárti

Az sem igaz,hogy ha az apa nem tud megélni 20.000.- Ft-ból,akkor sajnálja a 40.000.-et a gyerekektől.

Az anyának alig kell több rezsi fizetni,mintha egyedül élne. Nagyon sok családban nem jut ennyi pénz egy-egy gyerekre.

Az apának 20.000.- Ft-ból kellene ennie,rezsit fizetni,tisztálkodó szereket venni,esetleg a ruházatát pótolni. Csak ezzel senki nem törődik.

Az elvált nők többsége kapzsi,és minél több hasznot akar húzni a válásból.

Nem vagyok férfi,de ezt látom a körülöttem levő válásoknál.

A nőt nem tudjátok leállítani. A vagyonmegosztáshoz kell egy jó ügyvéd.

2012. jún. 7. 18:38
 12/18 A kérdező kommentje:
18:38 köszönöm
2012. jún. 7. 18:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Kérdező!!!Én megértelek.Mi is így vagyunk ezzel.Párom exe is ilyen,h követeli a pénzt,és nem a 2gyerekre költi,hanem magára.Exe elköltözött az új párjához innen 250km-re.Egyre ritkábban látja a gyerekeit. Sajnos ezzel nem lehet semmit csinálni,mert a törvény,az törvény.Apuka halálra dolgozza magát,hogy fizesse a gyerektartást+magát is eltarthassa.
2012. jún. 7. 20:28
 14/18 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon sajnállak titeket! Hasonló cipőben járok, több a kiadásom, mint a bevételem. A feleségem megcsalt, majd itt hagyott. Gyereket persze vitte, a hitelt lesz.rja. Oldjam meg. De már azon töri a fejét, hogy honnan tudna még több bőrt lehúzni rólam. Maszek munkát nem vállalhatok, mert akkor meg az adóhatósággal fenyegetőzik. Az oka egyszerű, nem létező pénzből, nem tud több gyerektartásra szert tenni. De őt sem kell sajnálni, mobilinternet, laptop, műkörmös, mindenre jut. Még sem elég a pénz. Pedig még a bölcsődében is megkapta az ingyenességet. Nem tartható ez az állapot. Én nem hagytam magam, ő akarta ezt az egész válást, így jelenleg harcolok én is, hogy nálam legyen elhelyezve a gyermek. Sajnos mindenhol szánalommal néznek rám, mit képzelek csak egy apa vagyok. Valamit tenni kellene a törvény hozóknak, egy-egy hasonló aljas nőcske miatt rengeteg férfi megy tönkre ebben az országban.
2012. jún. 7. 21:42
 15/18 anonim ***** válasza:
Miért nem csináltattok egy apaságit, ha már van valaki a képben, az már meg is volt.
2012. jún. 7. 22:16
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a végre értelmes és megértő válaszokat! Igen, sajnos van ez így...az embernek el kell mennie, h tudjon annyit keresni, h elölről kezdhesse az életét! mert sajnos így van...mindent elölről! 26 évesen volt egy ház, egy kocsi, megtakarítás, család,most meg jó sok minusz és egy hitel!

marha jó...

az a baj, h nagyon a szívén viseli a történteket, így már lassan az egészsége is tönkre megy...emiatt az izé miatt... de ezt senki nem nézi...meg h egy férfinek milyen nehéz elviselni h a barátnő szeretne fizetni, ha el akarnak vhova is menni, akár egyet fagyizni...mert férfi...,mert makacs...

jól is van ez így de nem is... borzasztó helyzet.... havi 20ből kezdj már egy új életet!

lehetetlen

2012. jún. 8. 09:46
 17/18 A kérdező kommentje:
sajnos az apaságinak olyan költsége van, ami zsebből nem kifizethető:s
2012. jún. 8. 09:47
 18/18 zokniszörny ***** válasza:

Íme a jogszabály:

69/A. §(1) A szülő a saját szükséges tartásának rovására is köteles megosztani kiskorú gyermekével azt, ami közös eltartásukra rendelkezésre áll. Ez a szabály nem irányadó, ha a gyermek tartása vagyonának jövedelméből kitelik, vagy a gyermeknek tartásra kötelezhető más egyenesági rokona van.

69/C. § (1) A tartásdíj összegét gyermekenként általában a kötelezett átlagos jövedelmének 15-25%-ában kell megállapítani. A gyermektartásdíj meghatározásánál figyelemmel kell lenni:

a) a gyermek tényleges szükségleteire,

b) mindkét szülő jövedelmi és vagyoni viszonyaira,

c) a szülők háztartásában eltartott más - saját, illetőleg mostoha - gyermekekre,

d) a gyermek saját jövedelmére is.

(2) A kötelezettel szemben érvényesíthető összes tartási igény a jövedelme 50%-át nem haladhatja meg. Ha a szülők két vagy több gyermek tartására kötelesek, a tartásdíjat úgy kell megállapítani, hogy egyik gyermek se kerüljön a másiknál kedvezőtlenebb helyzetbe, különösen akkor, ha nem egy háztartásban nevelkednek.

(3) A tartásdíjat

a) százalékos arányban, vagy

b) határozott összegben, vagy

c) határozott összegben és bizonyos jövedelmek százalékában

kell meghatározni.

(4) A tartásdíj százalékos megállapítása esetében meg kell jelölni a tartásdíj alapösszegét is.

Forduljatok ügyvédhez, és kérjétek, hogy a tartásdíjat ne százalékos összegben, hanem fix összegben állapítsák meg. De sok jóban ne reménykedjetek, ugyanis ahogy a 69/A is írja, a gyermek tartását a szülő saját tartásának rovására is köteles megtenni.

2012. jún. 11. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!