Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén hogy alakul a gyerektartás? A férjem fizetése 80000 Ft, amiből az első házasságából született gyerekére már fizet 24000 Ft-t.
1. Én azt hallottam, hogy nem más gyerekének a tartását kell figyelembe venni, nem azt figyelni hogy másnak mi csurran-cseppen.
2. A kérdés a per menetére és végkimenetelére vonatkozott, nem arra hogy mi a vélemény a 40e fizetés vs feketemunka kérdésről pl. A végkimenetelt meg előre mi nem fogjuk tudni, mert ott fogják eldönteni.
A kedves feleseg is fura, a kultura csak ugy sugarzik belole..
Nem tudjuk az elozmenyeket, hogy miert valnak.
Az biztos, hogy a ferj ezentul havi 40-45e ft-bol kenytelen majd megelni.
Ameddig fel nem adja.. Ha kimentek az utcara es talalomra megszolitotok 10 hajlektalant, ez a tortenet fog visszakoszonni:
Hazassag(ok), feleseg vitte vagyon felet, gyermektartas, kilatastalansag miatt alkoholhoz fordulas, emiatt allas elvesztese, majd eladosodas es vegsosoron az utca.
Lehet lepontozni, de nincs fekete meg feher, a kedves "anyuka" is megeri majd a penzet, ha hagyja, hogy a pasi, akit valaha szeretett, ennyire lecsusszon.
Bar mar hallottam olyat is, hogy karorvendoen mosolygott a no, amikor az utolso fillerjet is elszedtek az exferjtol..
Emberek. Itt arrol is szo van, hogy egy ember innentol kezdve 40ezerbol kell, hogy megeljen majd.
De basszus, amíg az apuka együtt élt a családjával, addig nem járult hozzá a fizetésével a gyerek eltartásához? Nyilván dehogynem. Akkor miért olyan megbotránkoztató, ha ezek után is hozzá kell járulnia valamilyen szinten? Miért a gyereknek jusson kevesebb azért, mert a szülei nem tudnak együtt élni?
Egyébként nem tudom, melyik nagyokos jött azzal, hogy egy elvált anya a gyerektartáson felül még cca harmincezret zsebel be. Ha egyedülálló szülő, akkor egy ezressel több családi pótlékot kap, és JÖVEDELMI HELYZETTŐL függően (tehát nem az egyedülállóságtól függően) lehet ingyenes a gyerek étkeztetése az óvodában/iskolában (EZ a rendszeres gyermekvédelmi támogatás, meg az, hogy kap évente kétszer párezer forintot).
Ennyivel jár jobban(?) az, aki egyedül neveli a gyerekét. Viszont emellett biztosítja a gyerek lakhatását, ő gondozza, neveli, szervezi a mindennapi életét, a nemvárt költségek általában őt terhelik, és nagyon szerencsés az, aki a gyerektartásból a gyerek költségeinek a felét ki tudja fizetni.
A hőbörgő férfiaktól kérdezném: szerintetek az tényleg rendben lenne, hogy innentől kezdve minden költség csak és kizárólag az anyát terheli, mert szegény apuka rosszul keres? Nem tudom, mennyi jövedelme van a kérdezőnek, de gondolom nem tartaná olyan fontosnak ezt a kérdést, ha olyan hű de jól keresne.
Félreértés ne essék, azt is nagyon sajnálom, hogy valaki, aki dolgozik, mindezért 80 ezret kap kézhez, mert ez is édes kevés, és az sincs rendben, hogy ezek után ennek a feléből kell eltartania magát DE erről az áldatlan állapotról a gyerek mit sem tehet, ezért aztán nem is érdemli meg, hogy neki kelljen nélkülöznie azért, mert a szülei házassága megromlott.
Először is leszögezem, hogy NŐ vagyok.
Én, ha majd egyszer szülök gyereket, bele fogom kalkulálni, hogyha elhagy az apja. És igenis a vagyoni helyzetétől függően fogom kérni a gyerektartást. Nagyon furcsán jönne ki, hogy a nettó 80 ezer forintnak a 25-50%-át elvetessem. És akkor éljen ő 40 ezer ft-ból? Az albérletet, a rezsit, vagy a kaját fogja fizetni? Akármennyire is gyűlölném, erre nem lennék képes, ahogy egy jóérzésű ember sem. Persze, hogyha 200-300 ezer ft fölött keresne, az megint más tészta.
Jó példa a párom esete, aki ~ 80 ezret keres, 30-at kell fizetni (gyerekenként 10 ezer). Emelett az ex-feleséggel közös hitelét (20 ezer) is ő fizesse, mert az ex-asszonyka nem hajlandó fizetni, holott ő erőltette. Hogy lehet megélni 30 ezerből? Sehogy. Az anyjáéknál lakik, és nem tud egyről a kettőre lépni. A legnagyobb pofátlanság, hogy egyik ex sem engedi látni a gyereket (egyiktől egy gyerek, másiktól kettő). Annak ellenére, hogy mindkét kapcsolat azért ment tönkre, mert az exeknek viszketett a p*csája és nem bírtak a vérükkel.
Komolyan szégyenlem magam az ilyen nők és anyák helyett. Nagyon szánalmasak vagytok.
Nos, az exférjem, aki netto 125ezret keres, azért hagyott ott minket, mert ő még élni, bulizni akar. Nem tudja egész életében mások érdekét a sajátja elé helyezni - márhogy őt idézzem. Ő igenis el akar menni hetente párszor meginni a haverjaival egy-két sört (ez ugye alkalmanként kb. 1000 HUF) szórakozóhelyeken, és hetente szeretne bulizni is menni, aminek szintén van kisebb költsége. Tehát ő hetente szeretne minimum 5000 Ft-ot szórakozásra költeni.
Most én érezzem rosszul magam, amiért igenis kérem a fiamnak, ami jár, és a gyerekére kell költenie 25000 Ft-ot havonta? Mert szegénynek úgy kevesebb jut bulizni?!
A gyerekvállaláshoz pedig két ember kell. Egyedül nem vállaltam volna, arra számítva sem, hogy egyszer egyedül kell majd felnevelnem. Ha már így alakult, akkor gondoskodnia kell mindkét félnek a gyerekről. Ha sikerül több gyermekes házasságban is leszerepelni, akkor a több gyerekről kell gondoskodni.
Annak, akihez csak dugni járhat nő, fogkefe nélkül: hát, ezzel is megszívhatod. Apasági vizsgálat is van a világon, és ha ilyen módon lesz a lány terhes, akkor is fizetheted a gyerektartást. Pontosan annyi nőnek, ahogynak gyereke születik tőled. Amúgy valószínűleg egyszer az én volt férjem is így fog járni...
A kérdésre a válasz: lesz egy per a gyermektartásról, ahol megtárgyalják mindkét gyermek ügyét. Megállapítják, hogy mennyi vonható. Így az első gyermeknél csökkenni fog a tartásdíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!