Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Visszamenőleg 18 év felett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Visszamenőleg 18 év felett igényelhető még a gyerektartás jövedelem felméréssel?

Figyelt kérdés
Lassan 21 leszek de az Édesapám még kiskoromba abba hagyta a gyerektartás fizetést, ügye 18 éves koromig kötelező lett volna küldeni neki az összeget. A kérdésem az, hogy visszamenőleg jövedelem felméréssel igényelhető-e még?

#gyerektartás #jövedelem felmérés
2012. jún. 2. 15:47
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Jah igen, iskolás vagyok még, tegyük hozzá ezt is. :)
2012. jún. 2. 15:48
 2/23 anonim ***** válasza:
50%
Még lehet de sok mindenre ne számítsatok. 22 éves korodig járna a gyerektartás ha nappali tagozaton tanulsz, tovább már nem.
2012. jún. 2. 15:56
 3/23 anonim ***** válasza:
97%
A bíróságon be lehet őt perelni gyermektartás elmulasztása címen, de csak 6 hónapra visszamenőleg kapod meg az elmaradt gyerektartást.
2012. jún. 2. 15:56
 4/23 anonim ***** válasza:
95%
Pontosan. Csak 6 hónapra visszamenőleg lehet. Eddig kellett volna intézkedni, pontosabban még kiskorodban.
2012. jún. 2. 16:16
 5/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nekem ennyi bőven elég. :)
2012. jún. 2. 16:30
 6/23 anonim ***** válasza:
23%

Aki azt írja, hogy 6 hónapra visszamenőleg kapja, az honnan veszi ezt a marhaságot?

Nekünk sikerült behajtatnunk rajta a 3 milliós tartozását az ügyvédünk segítségével, amit vagy 15 évig nem fizetett. Évekig küszködtünk, de végül az állam behajtotta rajta.

A gyerektartás elmulasztása ugyanúgy tartozás, ami bűncselekménynek minősül, alkalomadtán lecsukhatják az illetőt, nálunk ez nem következett be, mert a tartozását kifizette.

Ne hagyjátok magatokat, mert Anyukád évekig egyedül tartott el, megérdemlitek azt a pénzt.

2012. jún. 2. 18:26
 7/23 A kérdező kommentje:
Úúúú.... Ezen most nagyon megdöbbentem, de meg is örültem, hát nagyon szépen köszönöm a hasznos infót, tényleg! Köszönöm! :) Remélem sikerül valamit elérni.
2012. jún. 2. 18:31
 8/23 anonim ***** válasza:
30%
Ne adjátok fel, mert Neked gondolom nagy segítség lenne, ha behajtanák rajta a tartozást. Ne foglalkozz azzal, aki azt írja, hogy 6 hónapra visszamenőleg, ez nem így működik, akkortól kezdenek el foglalkozni az üggyel, de a tartozás nem évül el 6 havonta. Ha ez így történne, meg se állapítanák, hiszen bárki megcsinálhatná, hogy nem fizet. Most, hogy kezdesz felnőni, kellhet az a pénz elég sok mindenre. Remélem, sikerül Nektek is!
2012. jún. 2. 19:13
 9/23 anonim ***** válasza:
Kedves 6-os válaszoló, ti mikor mentetek bíróságra gyermektartás nem fizetése miatt? Mert ez nem úgy működik, hogy mondjuk 40 éves koromban eszembe jut, hogy hoppá, hát az én apám nem fizetett utánam gyerektartást, szaladok beperelem, jól fog jönni az a pénz most, veszek belőle egy autót. A bejelentéstől számítva 6 hónapra visszamenőleg, illetve onnantól fogva folyamatosan behajtható a gyermektartásdíj. Évekre visszamenőleg már nem. Kedves kérdező, ha már 3 éve nem jár neked a gyerektartás, és eddig nem nyújtott be édesanyád keresetet a bíróságon, akkor egy kanyit sem fogsz kapni.
2012. jún. 2. 19:18
 10/23 A kérdező kommentje:
De én még csak 20 vagyok és tanuló. És valóban kéne most a pénz, egy ideje érik már bennem ez a dolog.
2012. jún. 2. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!