Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerekelhelyezés Elveheti a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekelhelyezés Elveheti a férjem a gyerekeket?

Figyelt kérdés
A férjem el akar válni tőlem, és el akarja venni a gyerekeimet.10 és 6 évesek. Sajnos amikor megtudtam, hogy el akar válni kiborultam. A Családsegítővel együttműködöm, és ott mondták, hogy menjek el az ottani pszichológushoz. Mert ki voltam borulva. Erre azt írta, hogy az anyuka ki van borulva és a gyerekekről egyáltalán nem beszélt. De hiszen azt mondták, hogy magam miatt menjek! Ma olvastam a Családsegítő papírját, alá kellett írnom. A férjem sok csúnya dolgot mondott rólam. A tanító néni, és az óvónéni se írt túl jó dolgokat. A gyerekek visszahúzódók. A férjem módszeresen ellenem támad. Mióta elköltözött, az iskolában is és az óvodában is játssza a jó apukát ( egyébként jó apa ) Sokat vannak Nála/anyósnál a gyerekek, de nem tilthatom meg, mert még nincs Bírósági végzés. Nagyon megijedtem, mert a Családsegítőben amit láttam ma, úgy éreztem, hogy nagy hátrányom van :- ( Ugye nem veszíthetem el a gyerekeket?

2012. jún. 14. 12:30
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
Az hogy a férjed fenyeget ,azzal csak azt akarja hogy még jobban összeroppanj .Csak lelki terrorban akar tartani ,hogy alkalmatlannak ítéljenek téged meg .Erősnek és összeszedettnek kell lenned a gyermekeid miatt .
2012. jún. 15. 20:42
 42/48 anonim ***** válasza:
Én meg megölném a férjemet, ha elvenné a gyerekeimet.Akkor úgyis mindegy.Ha menni akar ,húzzon a jó..., de minket hagyjon.
2012. jún. 15. 22:40
 43/48 anonim ***** válasza:

Most miért mindenki azon lovagol, hogy érdeklodott-e vagy sem. Egy anya látja a gyerek jegyén, hogy hogy tanul és azért ismeri a gyerek viselkedését is.

Persze hogy ki vagy/voltál borulva. Ilyen dolog mindenkinél kivágja a biztosítékot. Légy eros, dolozz továbbra is, legyen lakásod és remélem ez elég ahhoz, hogy a gyerekek nálad maradjanak. Remélem sikerul. Szorítok!!!

2012. jún. 20. 10:53
 44/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Én is megteszek mindent, hogy ne veszítsem el a gyerekeimet.
2012. jún. 20. 10:56
 45/48 anonim ***** válasza:

Hát nem vagy egyszerű helyzetben. A leírtak alapján hasonlóképpen meg tudjátok oldani a lakhatást, hasonló a m.helyi beosztásotok, s ezáltal a szabadidőtök amit a gyerekekre tudtok fordítani, hasonló az anyagi helyzetetek, s bár az apuka most jobban pörög, de azért régen is gondoskodott a gyermekekről. Vagyis egyenlő eséllyel indultok!!!

Pszich. vizsgálatot fogtok kapni, ahol ha szintén egyformán alkalmasnak hoznak ki benneteket, akkor még mindig két esélyes a dolog. Ha a gyermekek is hasonlóan ragaszkodnak hozzátok és elmondják, hogy mint az apa, anya napi szinten jelen van az életükben, és gondoskodnak róluk /apa-anya ad kaját, apa-anya mos, főz , hoznak visznek suli-ovi, apa-anya játszik velünk / akkor bármi is előfordulhat. Hiszen nincs olyan jelentős ok, amiért kizárhatnák az édesapát, és sajna csak az, hogy mi anyák szültők a gyerekeket, már semmit sem jelent! Probálj te is jobban pörögni...lásd apuka, nem hülye, tudja mit miért tesz, hát te is tedd azt, probálj minél több időt tölteni a gyerekekkel, közös játék-kirándulás, ami szinte pénzbe sem kerül. A gyerekek előtt ne mocskold az apát, ne neveld ellene, mert a szakembet kiszürheti. Te csak azzal törödjél, hogy legyél olyan jó anya mint eddig voltál, vagy még jobb! Iskolában-oviben ne cirkuszolj, ne mocskold az apát, visszaüthet, a bíróság se tedd ezt.Higgatnak kell maradnod! Tudom baromi nehéz most neked, de ne törj össze. Szép napot!

2012. jún. 20. 12:53
 46/48 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Apa-anyós félelmetes összeállítás tud lenni. Továbbra is engedd le a gyerekeket hozzájuk, de a gyermekeidet biztosítsad arról, hogy te is mindig szívesen vagy velük. Rengeteget beszélgess velük,mondd ki minden nap nekik, hogy szereted őket. Lehet hülyén hangzik, de a gyerekek hajlamosak azt hinni, ha a szülő ezt nem mondja, akkor biztos már nem is szeretik őket. Tudatosan neveld őket arra, hogy legyenek jó testvérek, szeressék, ragaszkodjanak egymáshoz, hiszen rossz esetben, ha a két gyerek nem kötötdik egymáshoz "eléggé" akkor szétválaszthatóak lesznek. Amikor az otthoni teendőket látod el, kérd meg a gyerekeket is, hogy segítsenek be neked, hiszen most már ti vagytok hárman, és nektek egymást kell segítenetek. A gyerekek meg büszkék lesznek magukra - és addig is együtt vagytok. Egyszóval: minden szabad percedben legyél velük, és a gyerekek tudják, érezzék, hogy te mindig ott leszel, vagy velük. - ezt is mondd ki nekik, mert a kis fejükben hihetik azt, hogy az anya mindig lepasszol a mamához!
2012. jún. 21. 09:20
 47/48 anonim válasza:
Szia...hát elveheti.Személyes tapasztalat.Bár végül nálunk ez nem történt meg,de nem sok esélyem volt.Na az óvónők nálunk is mondtak olyanokat,hogy egyszerűen nem fogtam fel..Pl.Minden nap én,vagy 2-en vittük a gyereket...erre a tárgyaláson a kérdésre azt mondták: hát az apa...a szülőiről dettó,pedig mi mindig mentünk és mindig 2-en...hogy miért? nem tudom....azt mondta az ügyvéd,arra emlékeznek amire akarnak.Az tény,hogy az exem a gyerekelhelyezés ideje alatt sűrűn járt az oviba,érdeklődött a fiúnk lelki állapota felől...én ritkábban voltam. ha javasolhatok valamit: mutatkozni iskolában óvodában,érdeklődni a gyerekekről,beszélni tanárokkal,nevelőkkel.mert bár szerintem csak bizonyos szintig tartozik rájuk,az a jó minél többet sírsz nekik a küszöbön...mi 1 év után jutottunk el odáig,hogy megegyeztünk, fele-fele időt van itt is-ott is a fiúnk.Az hogy ez így jó-e az idő megoldja...sok erőt kívánok neked!
2012. jún. 23. 20:50
 48/48 anonim ***** válasza:

Már hogyne vihetné a férj a gyereket? Én is elpereltem az asszonytól. Labilis idegzetű, kezelésre szorulna, nagyon nem hiányzott, hogy egy ilyen nő nevelje őket. Nem engedtem. Ő is fenyegetőzött öngyilkossággal ő is a szíve alatt hordta őket, ő is hisztizett. Én pedig nem engedtem. Nem tiltom el őket az anyjuktól, akár naponta láthatná őket, de nem lakhat velük.

Kedves kérdező, a csemetéid nem a te kizárólagos tulajdonaid. Ha nyugodtabb, normálisabb légkörben, jobb körülmények között élhetnek a gyerekek az apjuknál, akkor ott a helyük.

Már megbocsáss.

2012. júl. 24. 16:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!