Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Heló. Elváltunk, az exnek kéthetes láthatása van. Külföldre készülünk költözni, a legrosszabbik esetben, ha nem "engedi" a gyereket, bírósághoz fordulhat?
Ha megfosztod a kéthetes láthatási jogtól akkor mindenképp birósághoz fordulhat. Én úgy tudom, hogy az ő beleegyezése is szükséges ahhoz, hogy a gyereket külföldre költöztesd.
Gondolj bele az ő helyzetébe is. Te mit tennél ha hónapokig nem láthatnád a gyerekedet?
Igaza van ha bírósághoz fordul. Már a két hetes láthatás sem jó a gyereknek. Egy gyerek akkor találkozzon az apjával,amikor akar. Már ha normálisak a szülők.
De megegyezhettek úgy is,hogy az iskolai szünetekre hazahozod egy-két hétre az apjához a gyereket. Így könnyebben beleegyezeik a költözésbe.
Igen, ha van esze, bírósághoz fordul.
Szeritem az exed is felnőtt ember, van neki is saját személyi igazolványa, beszélni is tud, hát kérdezd meg, ő mit gondol.
Ez úgy van, hogy először megkérdezed, hogy beleegyezik-e. Még az is lehet, hogy igen. Ha nem, akkor a bíróságtól TE kérheted, hogy írják alá neked. De persze nem csak úgy. Pl. akkor tuti, hogy aláírják, ha neked van egy új férjed, aki rendelkezik kint lakcímmel, munkaszerződéssel. A jog nem tilthatja, hogy az apa láthatási joga miatt külön élj a házastársadtól. Ha ez fennáll, és egyébként is a gyerek érdekét szolgálja (jobb anyagi körülmény, taníttatás, stb.), akkor a bíróság simán megadja az engedélyt.
Ha ez nincs, akkor már nehezebb, menj be az ingyenes napra a bíróságra és kérdezd meg.
A fenti infókat az ügyvédem mondta, mert ez nálam is szóba fog jönni úgy két éven belül.
A lehurrogóknak: nem tudjuk a teljes történetet! Lehet, hogy az anyuka itt nem tud megélni, lehet, hogy külföldi párja van. Lehet, hogy nem akar tiltani, csak nincs más választása, ha itt nem tud megélni, az jobb? Ettől még lehet jó viszony, ki lehet alakítani így is a rendszert.
Nàlunk az apa beleegyezett a kiköltözésbe (a válás után külföldre mentem férjhez), ahhoz, hogy a gyerekeket kivihessem, az ö beleegyezése mellett még szükség volt a gyámhatóság engedelyére is. ÖK azt vizsgákták, hogy ott a gyerekeknek megfelelö körülményeket tudunk-e biztositani (lakásmegoldás, jövedelem, stb).
A láthatást meg úgy tudtuk megoldani, a karácsonyi szünet kivételével minden szünetet az apánál töltöttek a gyerekek, akiket nekünk kellett MO-ra vinni meg visszahozni.
Hát nem tudom, én elolvastam még egyszer a kérdést, nekem ez nem bizonyít semmit.
Én nem foglaltam állást, direkt ezért nem. A kérdésre válaszoltam, a többi hidegen hagy, mert semmit sem tudunk róluk.
(Én írtam, hogy nem tudjuk a történetét.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!