Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerekelhelyezés Elveheti a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekelhelyezés Elveheti a férjem a gyerekeket?

Figyelt kérdés
A férjem el akar válni tőlem, és el akarja venni a gyerekeimet.10 és 6 évesek. Sajnos amikor megtudtam, hogy el akar válni kiborultam. A Családsegítővel együttműködöm, és ott mondták, hogy menjek el az ottani pszichológushoz. Mert ki voltam borulva. Erre azt írta, hogy az anyuka ki van borulva és a gyerekekről egyáltalán nem beszélt. De hiszen azt mondták, hogy magam miatt menjek! Ma olvastam a Családsegítő papírját, alá kellett írnom. A férjem sok csúnya dolgot mondott rólam. A tanító néni, és az óvónéni se írt túl jó dolgokat. A gyerekek visszahúzódók. A férjem módszeresen ellenem támad. Mióta elköltözött, az iskolában is és az óvodában is játssza a jó apukát ( egyébként jó apa ) Sokat vannak Nála/anyósnál a gyerekek, de nem tilthatom meg, mert még nincs Bírósági végzés. Nagyon megijedtem, mert a Családsegítőben amit láttam ma, úgy éreztem, hogy nagy hátrányom van :- ( Ugye nem veszíthetem el a gyerekeket?

2012. jún. 14. 12:30
1 2 3 4 5
 31/48 zokniszörny ***** válasza:
48%
A gyermekeket többnyire mindig az anyának ítélik, főleg, ha hét éven aluliak. Persze vannak kizáró okok, pl. ha az anya alkoholista, pszichotikus, veri a gyerekeket, stb. (A "verésen" itt most nem két pofont kell érteni, hanem súlyos fizikai bántalmazást.) Egyébként sincs olyan, hogy "elveszíted" a gyerekeket, mivel a bíróság rendszeres láthatást fog biztosítani számodra, még akkor is, ha az apának ítélik őket (aminek igen kicsi az esélye a magyar bírói gyakorlatot tekintve).
2012. jún. 14. 13:50
 32/48 anonim ***** válasza:

GYermekelhelyezési per esetén 60%-ban helyezik el az anyánál a gyerekeket. A 90% akkor áll, ha nincs per ezügyben.

A hatóságokkal érdemes együttműködni és ahogy előttem már írta valaki, a pedagógusoktól megkérdezni, hogy mit hiányoltak, hogyan lehetne javítani a helyzeten. Adott esetben többször telefonálni az intézménybe, egyes tanárokat megkérdezni, hogy hogy halad a gyerek az anyaggal, mi a meglátása. Akkor is, ha amúgy tudod!

2012. jún. 14. 13:50
 33/48 A kérdező kommentje:
A férjem 2 műszakban dolgozik, én meg sokszor a napközi végére értem oda a suliba...de amikor korábban, megkérdeztem a Tanítónénit.Ezt úgy látszik elfelejtette....
2012. jún. 14. 13:59
 34/48 A kérdező kommentje:
Ok, nem veszítem el Őket....de nagyon fájna, ha nem velem élnének...
2012. jún. 14. 14:00
 35/48 anonim ***** válasza:
36%
De miért gondolod, hogy neked több jogod van a gyerekekhez? Az eszedbe sem jut hogy a férjed talán ugyanígy retteg, ráadásul köztudott, hogy neki még kevesebb esélye van ebben az országban...? Sosem értettem ilyenkor a nőket.
2012. jún. 14. 14:32
 36/48 A kérdező kommentje:
Nincs több jogom..és lehet, hogy a férjem ugyanígy retteg. De a szívem alatt hordtam Őket...és nem fogom eltiltani az apjuktól.
2012. jún. 14. 14:35
 37/48 anonim ***** válasza:

kedves kérdező először is nyugodj le. :) hidd el csak 1 családsegítős papír/vélemény alapján még nem fogják elvenni a gyerekeket.

nagyon úgy fest, hogy bíróságra fogtok menni. ott pedig úgymond tiszta, új lappal mnyit mindenki. tehát valomások, tanumeghallgatások stb. és legutolsó sorban lesz kirendelt pszichológia vizsgálat. téged, apát, és a gyerekeket is megfognak vizsgálni. ott megvizsgálják majd, hogy a szülők milyen egyéniségek, milyen személyiségűek. vizsgálják a gyerekek kötődését a szülőkhöz. kihez erősebb kihez gyengébb esetleg. különböző tesztekkel. tehát nyugi egy pár hónappal ezelőtt családsegítős vélemény még nem a világ vége. nyilván lehet majd arra hivatkozni, hogy x hónapja volt a vizsgálat, azóta helyre tetted magad, és minden oké. állsz az újabb vizsgálatok elé. ennyi.

bíróság vizsgálja majd a felek anyagi, lakhatási lehetőségeit. nem mondom hogy mindig az nyer akinek több pénze van. (de bizony igenis előnyt jelenthet ha vki biztos állással, biztos havi jövedelemmel rendelkezik. )

2012. jún. 15. 10:14
 38/48 anonim ***** válasza:
Nem érdeklődtél suliban-óviban! Mert bizonyára munka után rohantál a gyerekél, majd majd onnan haza még egy műszakot lehuzni! Vagy mert nem láttál a gyermekek jegyein, viselkedésén semmi kirivót, ezért te nyugodt voltál, hogy a gyerekek körül minden okés. És ha meg gond van, akkor jelezze az óvónéni-tanár neked. Most össze vagy tőrve! Még szép, hogy igen...vagyis ne aggódj a pszic. miatt. Arra koncentráljál, hogy most már erősödjél. A gyerekeket nem itélik automatikusan az anyának, tehát nehéz küzdelem előtt állsz, de azt verd ki a fejedből, hogy rossz anya vagy. Ha rossz anya lennél, akkor már az óvi-suli ráduszította volna a gyermekvédelmist, és a családsegítőt, gyámügyest!
2012. jún. 15. 10:44
 39/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm ! Az a vicc, hogy érdeklődtem a tanárnéninél..igaz nem minden nap. Amikor meg bántotta a fiamat egyik osztálytársa, és megkerestem a tanárt, azt mondta, hogy nem igaz, mert Ő nem látja.

A férjem most játssza a jó apukát az oviban, suliban, és a gyerekek előtt. Igaz nem mondhatom, hogy rossz apa, de most még rátesz két lapáttal..

2012. jún. 15. 11:20
 40/48 anonim ***** válasza:

Reggelente 7-re vittem a gyermekemet a suliba. Tanító néni sehol, délután suli végére mentem a gyerekért, azonban minden nap vagy 10 szülő állta el az utamat a t.nénitől.

Miután beálltam a sorba a következő beszélgetéseket szoktam hallani: jaj t.néni milyen csinos a ruhája, hol voltál fodrásznál, hová mentek nyaralni, jaj istenem beteg a macskánk....szóval nyalizás. Én meg arra gondoltam, hogy inkább nem várom ki a soromat, hanem hazamegyek a gyerekkel, aztán otthon leülők vele beszélgetni a napjáról, aztán gyakorolok vele, aztán este játszunk egy társast, aztán valami fincsi vacsit is teszek a gyermekem elé. A többi szülő meg csak fussa meg a hülye köreiket. Egyébként tudjátok mi a lehető legnagyobb hülyeség!! Amikor a szülő megkérdezi a t.nénit, hogy a gyermekének mi okoz /melyik tantárgy / nehézséget!!! Egy igazi szülő normális esetben nem is kérdez ilyet a tanártól!! Tudjátok miért, mert egy normális szülő napi szinten követi gyermeke fejlődését. Füzetek- ellenőrző. S ha ezt megteszi a szülő, akkor totálisan tudni fogja, hogy a gyerekének az összeadás vagy a kivonás nem megy!!!S ezek után azt kell jobban gyakorolni- na ehhez dipoma sem kell.

2012. jún. 15. 13:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!