Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekelhelyezés Elveheti a férjem a gyerekeket?
Figyelt kérdés
A férjem el akar válni tőlem, és el akarja venni a gyerekeimet.10 és 6 évesek. Sajnos amikor megtudtam, hogy el akar válni kiborultam. A Családsegítővel együttműködöm, és ott mondták, hogy menjek el az ottani pszichológushoz. Mert ki voltam borulva. Erre azt írta, hogy az anyuka ki van borulva és a gyerekekről egyáltalán nem beszélt. De hiszen azt mondták, hogy magam miatt menjek! Ma olvastam a Családsegítő papírját, alá kellett írnom. A férjem sok csúnya dolgot mondott rólam. A tanító néni, és az óvónéni se írt túl jó dolgokat. A gyerekek visszahúzódók. A férjem módszeresen ellenem támad. Mióta elköltözött, az iskolában is és az óvodában is játssza a jó apukát ( egyébként jó apa ) Sokat vannak Nála/anyósnál a gyerekek, de nem tilthatom meg, mert még nincs Bírósági végzés. Nagyon megijedtem, mert a Családsegítőben amit láttam ma, úgy éreztem, hogy nagy hátrányom van :- ( Ugye nem veszíthetem el a gyerekeket?
A bíróság mérlegelni fogja az elhelyezésnél az anyagi körülményeket is (két egyformán alkalmas szülőnél)
Lakás, kereset, szabadidő.
Másrészt én megtudakolnám az óvónőtől és a tanárnőtől higgadtan, hogy miért alakult ki rossz véleményük rólam. Ez fontos, mert lehet ott hibáztál, ahol nem is gondoltad. És csak a hiba ismeretében lehet kiküszöbölni a csorbát.
Nyugodj meg, egy válás nem a világ. De az előttem szólóval egyetértvén csak akkor vállald a gyerekeket ha te magad már rendben vagy. Mert egy pszichotikus anya ha nálad is helyezik el őket csak árt nekik.
2012. jún. 14. 12:46
12/48 anonim válasza:
Úgyis csinálnak új pszichológiai szakvéleményt, az alapján fognak dönteni. És természetesen számít mit mondanak a gyerekek.
2012. jún. 14. 12:48
13/48 anonim válasza:
Egy anyától nehezen veszik el a gyerekeket ehhez nagyon nyomós indok kell.Milyen rossz véleménnyel vannak rólad a tanárok ovónénik?nem értem teljesen...
14/48 anonim válasza:
És tapasztalatból mondom ennyitől nem indulsz hátrányban. Ugyanazokkal az esélyekkel indulsz, mint az apa. De lehet az apával kéne leülnöd beszélgetni, mert a szülők egyezsége az elsődleges. Azaz ha te és a férjed megegyeztek gyerekügyben és az a gyerekek érdekét nem veszélyezteti, a bíróság nem hoz ezügyben döntést, hanem jóváhagyja az egyezséget.
15/48 A kérdező kommentje:
Már összeszedtem magam, és belenyugodtam a válásba. Viszont a gyerekeket nem szeretném elveszíteni.
16/48 A kérdező kommentje:
Már próbáltam a férjemmel beszélni, egyenlőre hajthatatlan.
2012. jún. 14. 12:49
17/48 A kérdező kommentje:
Csak annyit írtak a jellemzésbe a tanárnő/óvónő, hogy a szülőire nem mentünk, és nem nagyon érdeklődtünk a gyerek felől..ez persze nem teljesen igaz.
Viszont azt is írták, hogy mióta a férjem elköltözött, érdeklődik a gyerekek után...na persze, mert sokat Ő intézi Őket, mert viszi...nem tilthatom meg, és nem is akarom.
2012. jún. 14. 12:51
18/48 anonim válasza:
Akkor ezek szerint az óvó/tanárnő mindkettőtökről ugyanazt a véleményt állította ki, nemcsak rólad.
Gyermekelhelyezési per lesz belőle. Ha anyagi lehetőségeid engedik képviseltesd magad szakemberrel, de legalábbis konzultálj az ügyben eggyel.
2012. jún. 14. 12:53
19/48 anonim válasza:
Ez miatt nem vehetik el tőled őket, ahhoz nagyon nyomós indok kell. Biztos nincs itt valami más is? Anonim az oldal, nyugodtan lehetsz őszinte.
2012. jún. 14. 12:54
20/48 A kérdező kommentje:
Mit csináljak, hogy ne veszítsem el a gyerekeket ? Kérlek adjatok tanácsot. Nagyon félek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!