Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerekes apával bonyolult...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekes apával bonyolult lakás helyzet?

Figyelt kérdés
Na szóval az a helyzet, hogy párom épp válik. Úgy 1 éve ismertem meg és rögtön kialakult a közös vonzalom, ugyanazon a munkahelyen dolgoztunk én próbaidőn voltam de el intézte hogy meghosszabbitsák a szerződésem. Onnantól gyakorlatilag sokat túlóráztunk mindketten ha értitek. De a (az ex) felesége is ugyanott dolgozik csak más részlegen(épületben), és a fülébe jutottak a pletykák így indította el a válást, amivel párom persze egyetértett, és elvileg 2 tárgyalás és el választják őket. Én most albérletbe lakok de természetesen a párommal szeretnék együtt lakni. Én nem mehetek be a bíróságra a tárgylalásra, hogy indítványozva legyen hogy a nő menjen el az otthonukból? Mert páromnak se lenne pénze most lakást venni csak bérelni. Engem nem zavarna az se ha a gyerek is ott maradna szeret engem szerintem, még csak 4 éves és az ő érdeke is hogy maradhasson a szobájába, meg a megszokott helyén.
2011. jún. 13. 12:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
0%

Nem, és nem védem a kérdezőt, csak a f*sz kivan már,hogya kérdésre képtelenek válaszolni az emberek,helyette a saját helyzetüket látják a sztoriba. Nem tudom mi a fenéért kell ítélkezni anélkül,hogy ismernénk minden oldalát a történetnek.

Arról sem írt a kérdező, hogy nem békében válnak el, 2 tárgyalásból pedig nekem nem az jött le, hogy megy a sárdobálás.

Úgy utálom,hogy itt mindenki csak ítélkezni tud, de korrekt választ írni nem, pedig elvileg felnőtt emberek látogatják az oldalt.

2011. jún. 13. 13:16
 42/66 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenki megírta a választ, esetleg kiegészítette a morális véleményével.
2011. jún. 13. 13:18
 43/66 anonim ***** válasza:
0%

Persze van,aki megírta, de a válaszok nagy részének köze sem volt hozzá.

A kérdező le is írta,hogy a párjának nincs pénze lakást venni.

"Mert páromnak se lenne pénze most lakást venni csak bérelni. "

Úgy beszéltek vele,mint egy nem tudom én mivel,pedig nem is ismeritek.

2011. jún. 13. 13:20
 44/66 anonim ***** válasza:
100%

Bocs,de nekedmi a véleményed valakiről,aki épphogy összejött egy házas emberrel, de már az anyagiakon töri a fejét? és felmerül benne,hogy kirakja a nőt, elvegye tőle a gyereket és beüljön a helyére?

Mert lehet, hogy a házasságnak vége volt,arról nem is mondok véleményt. De ez a szemlélet....

2011. jún. 13. 13:22
 45/66 anonim ***** válasza:
100%
Na, ha a kérdésre akarsz választ: jogilag SEHOGY nem tudod elérni, hogy a feleség kimenjen a lakásból, ha legalább egy kis része is van benne, maximum ha kivásároljátok a részét. A válóperes tárgyalásra nem engednek be, kérelmet írhatsz, csak felesleges, mert nem vagy a per résztvevője. Ha a férj különvagyona a lakás, akkor természetesen kötelezik a feleséget, hogy hagyja el (akkor is kap haladékot, nem kell a gyerekkel vagy egyedül az utcára mennie), de ha közösen vették a házasság alatt, akkor halálosan mindegy, hogy kinek a nevén van, közös. És akkor most eltérve a kérdéstől: Te komolyan gondoltad, hogy egy közös tulajdonú lakásból csak úgy kiteszik a feleséget pusztán azért, hogy te kényelmesen élhess ott apucival? Még a gyerek sem zavar, ha cserébe a segged alá tesznek egy lakást, az asszony meg dögöljön meg, csak mert slampos és szemüveges? Iszonyat hülye, idióta, pénzéhes primitív r..banc vagy, aki nemhogy azt érdemelné, hogy kirúgják, hanem azt is, hogy maradjon egyedül, magatehetetlenül bárhol, aztán tegyék ki az utcára és még rúgjon is bele egy nagyot mindenki aki arra jár. Nem vagyok korlátolt erkölcscsősz, nem átkozom ki azt, aki egy megromlott házasságból kilép (én is megtettem), még az is elképzelhető, hogy tényleg beleszeret valakibe az egyik fél, de attól még lehet tisztességesen, emberségesen viselkedni és nem azon agyalni, hogy hogyan fosszam ki a másik embert, aki így látatlanban, szemüvegesen és slamposan is százszor értékesebb ember mint te. Viszont amit te művelsz - vagy művelni akarsz - attól minden jóérzésű embernek sugárhányása lesz.
2011. jún. 13. 13:23
 46/66 anonim ***** válasza:
92%

Anno az én párom is elvált,az övé volt a lakás,de mégis az asszony maradt benne a gyerekekkel.Anyuci leperkálta a fele lakásért járó összeget a páromnak,mert ez járt neki.Ne haragudj,én is utálom az ex-et,de nem lenne pofám ott lakni abban a lakásban! A párod arra a sorsra jut (mint szinte minden elvált apa),hogy újra föl kell építenie a saját életét (lakás kérdés).

Támadást kár intézned a feleség ellen (slampos...),ezzel sajnálom,de magadat minősíted!

Ha pedig normális válaszokat akarsz,menj el egy ügyvédi irodába és kérd ki egy szakember véleményét,vagy olvasgass ilyen oldalakat. [link]

2011. jún. 13. 13:24
 47/66 anonim ***** válasza:
77%

X év után a házasságban minden közös vagyonnak számít, Bodri kutyustól kezdve a nagyi 30 éve dédelgetett virágjáig.

Ha nincs házassági szerződés, akkor teljesen mindegy, hogy kinek a nevén van a lakás vagy a kocsi vagy a szomszéd néni, közös vagyonnak minősül. Ergo: váláskor megfeleződik. Pl. a lakásnál az egyik fél kivásárolhatja a másik fél tulajdonjogát. Mivel a párodnak nincs pénze, ahogy említetted, így kötve hiszem, hogy anyucit kitudná fizetni. Ráadásul, anyucinak fogják ítélni a gyereket. Ez 100% (!), így anyuci marad a házban a gyermekkel együtt.

Ha van házassági szerződés, akkor nincs vagyon megosztás pl. a házzal kapcsolatban. Mert akkor bizony apucié a ház és anyucinak nincs hozzá joga. Más kérdés, hogy a váláskor hogyan állapodik meg a két fél!

Ezekben az esetekben sok dolog közrejátszik: egyéb közös tulajdon (autó, nyaraló, szomszéd néni), bankszámlák, stb.

Az, hogy te mindenképpen kiszeretnéd anyucit 'rakatni' onnan és ezt a bíróságon is szeretnéd hangoztatni, az nem igazán jó húzás. A megnyilvánulásod alapján: "Engem nem zavarna az se ha a gyerek is ott maradna szeret engem szerintem .. " arra következtetek, hogy nem igazán érdekel téged, hogy mi lesz az ex-el és a 4 éves gyermekkel, csak te albérletből egy már kifizetett lakásba beköltözz és csak rezsit kelljen fizetned vagy még azt sem.

A tárgyalásra nem mehetsz be, még 'nézőnek' sem, hacsak nem rokon vagy, esetleg élettárs. De jelen esetben tudjuk, hogy az kivitelezhetetlen lenne :]]]

Ülj le a popsidra, várd ki a végét! Ha a párod tényleg ennyire szeret, hogy a te általad említett 'Slampos kisasszony' elhagyja a 4 éves gyerekével, akkor biztos lehetsz benne, hogy mindent elfog követni azért, hogy neked a válás után megfelelő életkörülményt teremtsen.

2011. jún. 13. 13:40
 48/66 anonim ***** válasza:
97%

" X év után a házasságban minden közös vagyonnak számít, Bodri kutyustól kezdve a nagyi 30 éve dédelgetett virágjáig. "

Ez nem igaz,nem válik közös vagyonná.

2011. jún. 13. 13:42
 49/66 anonim ***** válasza:
97%

"X év után a házasságban minden közös vagyonnak számít, Bodri kutyustól kezdve a nagyi 30 éve dédelgetett virágjáig. "

azért hála a jó istennek a magyar jog sem ennyire hülye ;)

2011. jún. 13. 13:43
 50/66 anonim ***** válasza:
84%

"X év után a házasságban minden közös vagyonnak számít, Bodri kutyustól kezdve a nagyi 30 éve dédelgetett virágjáig. "

Ez csak az ingóságra vonatkozik, amúgy öt év.

Pl: bútorok, étkészlet, fazekak, lábosok, könyvek, képek... ecetera!

2011. jún. 13. 19:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!