Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekes apával bonyolult lakás helyzet?
Nem, és nem védem a kérdezőt, csak a f*sz kivan már,hogya kérdésre képtelenek válaszolni az emberek,helyette a saját helyzetüket látják a sztoriba. Nem tudom mi a fenéért kell ítélkezni anélkül,hogy ismernénk minden oldalát a történetnek.
Arról sem írt a kérdező, hogy nem békében válnak el, 2 tárgyalásból pedig nekem nem az jött le, hogy megy a sárdobálás.
Úgy utálom,hogy itt mindenki csak ítélkezni tud, de korrekt választ írni nem, pedig elvileg felnőtt emberek látogatják az oldalt.
Persze van,aki megírta, de a válaszok nagy részének köze sem volt hozzá.
A kérdező le is írta,hogy a párjának nincs pénze lakást venni.
"Mert páromnak se lenne pénze most lakást venni csak bérelni. "
Úgy beszéltek vele,mint egy nem tudom én mivel,pedig nem is ismeritek.
Bocs,de nekedmi a véleményed valakiről,aki épphogy összejött egy házas emberrel, de már az anyagiakon töri a fejét? és felmerül benne,hogy kirakja a nőt, elvegye tőle a gyereket és beüljön a helyére?
Mert lehet, hogy a házasságnak vége volt,arról nem is mondok véleményt. De ez a szemlélet....
Anno az én párom is elvált,az övé volt a lakás,de mégis az asszony maradt benne a gyerekekkel.Anyuci leperkálta a fele lakásért járó összeget a páromnak,mert ez járt neki.Ne haragudj,én is utálom az ex-et,de nem lenne pofám ott lakni abban a lakásban! A párod arra a sorsra jut (mint szinte minden elvált apa),hogy újra föl kell építenie a saját életét (lakás kérdés).
Támadást kár intézned a feleség ellen (slampos...),ezzel sajnálom,de magadat minősíted!
Ha pedig normális válaszokat akarsz,menj el egy ügyvédi irodába és kérd ki egy szakember véleményét,vagy olvasgass ilyen oldalakat. [link]
X év után a házasságban minden közös vagyonnak számít, Bodri kutyustól kezdve a nagyi 30 éve dédelgetett virágjáig.
Ha nincs házassági szerződés, akkor teljesen mindegy, hogy kinek a nevén van a lakás vagy a kocsi vagy a szomszéd néni, közös vagyonnak minősül. Ergo: váláskor megfeleződik. Pl. a lakásnál az egyik fél kivásárolhatja a másik fél tulajdonjogát. Mivel a párodnak nincs pénze, ahogy említetted, így kötve hiszem, hogy anyucit kitudná fizetni. Ráadásul, anyucinak fogják ítélni a gyereket. Ez 100% (!), így anyuci marad a házban a gyermekkel együtt.
Ha van házassági szerződés, akkor nincs vagyon megosztás pl. a házzal kapcsolatban. Mert akkor bizony apucié a ház és anyucinak nincs hozzá joga. Más kérdés, hogy a váláskor hogyan állapodik meg a két fél!
Ezekben az esetekben sok dolog közrejátszik: egyéb közös tulajdon (autó, nyaraló, szomszéd néni), bankszámlák, stb.
Az, hogy te mindenképpen kiszeretnéd anyucit 'rakatni' onnan és ezt a bíróságon is szeretnéd hangoztatni, az nem igazán jó húzás. A megnyilvánulásod alapján: "Engem nem zavarna az se ha a gyerek is ott maradna szeret engem szerintem .. " arra következtetek, hogy nem igazán érdekel téged, hogy mi lesz az ex-el és a 4 éves gyermekkel, csak te albérletből egy már kifizetett lakásba beköltözz és csak rezsit kelljen fizetned vagy még azt sem.
A tárgyalásra nem mehetsz be, még 'nézőnek' sem, hacsak nem rokon vagy, esetleg élettárs. De jelen esetben tudjuk, hogy az kivitelezhetetlen lenne :]]]
Ülj le a popsidra, várd ki a végét! Ha a párod tényleg ennyire szeret, hogy a te általad említett 'Slampos kisasszony' elhagyja a 4 éves gyerekével, akkor biztos lehetsz benne, hogy mindent elfog követni azért, hogy neked a válás után megfelelő életkörülményt teremtsen.
" X év után a házasságban minden közös vagyonnak számít, Bodri kutyustól kezdve a nagyi 30 éve dédelgetett virágjáig. "
Ez nem igaz,nem válik közös vagyonná.
"X év után a házasságban minden közös vagyonnak számít, Bodri kutyustól kezdve a nagyi 30 éve dédelgetett virágjáig. "
azért hála a jó istennek a magyar jog sem ennyire hülye ;)
"X év után a házasságban minden közös vagyonnak számít, Bodri kutyustól kezdve a nagyi 30 éve dédelgetett virágjáig. "
Ez csak az ingóságra vonatkozik, amúgy öt év.
Pl: bútorok, étkészlet, fazekak, lábosok, könyvek, képek... ecetera!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!