Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztás! Megismerkedésünk előtt nevemen volt a lakás ahol élünk, ezt egymásközt meg kell osztanunk vagy nem, meg tavaly ajándékozás révén nagyszülőktől egy rozoga családi házat kaptam ezt is meg kell osztanunk?
Én úgy tudom,hogy az ajándékba kapott ingatlan
nem közös!Az marad azé aki megkapta azt!
Csak esetleg ha pl.együtt vesz a pár egy lakást na
az feleződik!Én így tudom....
Akinek gőze nincs róla minek okoskodik bele?!
A házasság előtti lakásod (pláne, ha már megismerkedés előtti) az abszolut különvagyon, nem kell osztozni rajta.
Az öröklés és az AJÁNDÉKOZÁS névre szóló KÜLÖNVAGYON, soha nem kell osztoznod rajta senkivel.
Nincs MO-on olyan törvény, hogy X év házasság után bármi közössé válna. A különvagyon ÖRÖKRE különvagyon marad.
Ellenben ha bármelyik lakást renováltátok a házasság alatt akkor az arra költött pénz felét kérheti a feleséged vissza. De itt nem állagmegőrzésre (egy tisztasági festés) kell gondolni, hanem értéknövelő beruházásra (új lakrész, teljes átépítés, fűtőrendszer cseréje, stb)
Különvagyonnak tekintendő a házasság előtt meglévő vagyon és a házasság alatt örökölt vagy névre szóló ajándék. Közös vagyonba csak azok az ingóságok mennek (tehát ingatlan akkor sem), ha eladva a helyére új vagyontárgy kerül.
Jelen esetben mindkét ingatlan a te kizárólagos különvagyonod.
Ha viszont költöttetek rá a házasság alatt értéknövelő beruházást, akkor az értéknövekedés mértékénak feléig telekkönyvön kívüli tulajdont szerzett, tehát azt neked meg kell fizetned, de ezt neki kell bizonyítania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!