Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy lakás a nevemen, amin még van hitel, de már nem sok. Szeptemberben férjhez megyek. A férjem megkapja majd esetleges válás esetén a lakás értékének a felét? Jogot formálhat-e rá?
Ha tulajdoni lapon a te neved van, akkor a tied 100%-ban. Az más dolog, ha együtt élés során közösen költetek rá,vagy bővítitek.
Üdv!
Hú, nem vagyok benne biztos, de én úgy tudom, hogy ha az ingatlant akkor vásároltátok, mikor már házasok voltatok (vagytok) akkor fele-fele jár mindkét félnek.
Viszont, ha Pl te megvetted a lakást, a te neveden van...majd összeházasodtok, akkor az a válás után is a tiéd marad. Én így hallottam valakitől régebben. :) Ha nem jól mondom, akkor kérlek javítsatok ki...!
ha nem bízol meg benne akk minek mész férjhez?
még nincs meg a házasság ,de már a váláson gondolkodsz. sztem hanyagold egy ideig a témát.
Házasság ELŐTT szerzett vagyon, házasság alatt örökölt vagy ajándékba kapott vagyon: KÜLÖNVAGYON.
Házasság ALATT szerzett vagyon, függetlenül, hogy kinek a nevén van: KÖZÖS VAGYON.
Nem kapja meg.
Csak a házasságotok alatt befizetett hitelösszeg felét követelheti válás esetén, semmi mást. (tehát ha 1M hitel van még a házon akkor 500.000-et, és így tovább)
Minden ami a házaság elött a tied volt az különvagyon vállás esetén nem kap belöle semmit.
A maradék hitelt amit a házaság alatt fizetek annak a felét kapja, ha felújitotok a házaság alatt az erre szánt összeg felét szintén megkapja függetlenül attól konkrétan ki mit fizetett.
A 17:48 válaszán szerintem érdemes lenne elgondolkozni!
De a lakás tényleg a Tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!