Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermekelhelyezés! Én vagyok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermekelhelyezés! Én vagyok az apuka, és azt szeretném ha nálam helyeznék el a gyerekeket. Van rá lehetőségem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Apukaként írok nektek. Bejegyzetlen élettársi kapcsolatban élek (-tem) (1 éve külön szobában élünk, van egy 3 és fél éves lányunk, és egy 26 hónapos fiunk. Mivel kapcsolatunk visszafordíthatatlanul megromlott, szeretnék tovább lépni. Mivel az anya magának akarja a gyerekeket (ez természetes), nekem egyetlen lehetőségem van, a gyermekelhelyezés. Szeretném tudni mik a lehetőségeim.2006 novemberében vettem egy ingatlant a bátyámmal közösen (hitelre), most ebben élünk. A gyerekek anyjának csak tartózkodási helye van itt, az állandó lakcíme megszűnt. Ezzel persze a gyerekeknek is, mivel születésük után ugye automatikusan az anya címére írják a gyerekeket. Neki csak a családi pótlék és a gyes a jövedelme, nemdolgozott semmit azelőtt, nekem van egy 4 műszakos állásom nettó 150000 Ft feletti jövedelemmel. Gyermekeim anyjának az anyja anyaotthonban lakik, testvérei albérletben (budapesten), az én szüleim 5 percre laknak. Ha kérdésetek van még leírom, biztos van még valami amit nem írtam le.
2011. ápr. 11. 18:18
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
38%

Ki kell hogy ábrándítsalak. A hitelre vásárolt ingatlanba befizetett összeg jár a gyermekeid édesanyjának. Egy jó ügyvéddel ezt meg is kapja majd. Mivel évek óta fizettétek (együtt, hiszen együtt éltetek) a befizetett összeg jogán neki nem kell elhagynia ezt az ingatlant, és kérheti peres úton az ingatlannyilvántartásba feltüntetni magát, mint tulajdonos. Remélem meg is teszi.

Ha nem tett a gyermekei ellen semmit, jó anya, én neki szurkolok.

Tudod az, hogy szakítasz valakivel, egy dolog, de hogy elvennéd tőlei a gyerekeiteket, és megfosztanád őket az édesanyjuktól...na nálam itt estél ki a kosárból, és egy valamirevaló bírónál is ki fogsz. Gondolj bele, ha a te apád ezt tette volna veled és az édesanyáddal. Biztos imádni fognak a gyermekeid.

2011. ápr. 11. 18:41
 12/44 anonim ***** válasza:
35%
Kisgyerekeknek az anyjuk mellett a helyük. Én ha elvennék a gyerekeimet, minimum belehalnék. Inkább azon gondolkozz, hogy a gyerekeidnek mi a jó, mert nekik két normális szülőre van szügségük. És az, aki két gyereket szült neked? Ővele mi lesz? Elvennéd egy anya gyerekeit? Csak mert ő otthon nevelte a gyerekeidet? És ha látni szeretné őket, hova menne? Mert ha rossz anya lenne.. de mivel semmi ilyet nem írtál.. ez durva nagyon... mi imádjuk egymást a férjemmel, két gyerekünk van, de sztem eszébe sem jutna elszakítani őket soha, ahogy nekem sem tőle ( mondjuk nálunk én keresek jobban, és nekem van hova mennem.. mégsem dobnám ki csak úgy, mindig tekintetel lennék a jó évekre is, hacsak nem valami kirívó, elfogadhatatlan dolog történne). Ez nagyon visszataszító.
2011. ápr. 11. 18:47
 13/44 anonim ***** válasza:
80%
Miért kéne az anyának kapnia a házból, ha bejegyzetlen élettársi kapcs.ban éltek? Szerintem egyáltalán nem kell, nem logikus.
2011. ápr. 11. 18:47
 14/44 anonim ***** válasza:
82%

Jogi dolgokhoz nem igen konyítok, de ha megpróbálod elperelni a gyerekeket, szerintem azt is foglald bele, hogy a gyerekek anyja bármikor láthatja és látogathatja őket, te elsősorban biztos hátteret akarsz nekik biztosítani, nem pedig kárt tenni a lelkükben.

Ha az anya nem tud nekik még lakást sem biztosítani, nem értem, miért ne lehetnének az apjukkal. Sok nő nem nézi a gyereke érdekét, ha süllyed is a hajó, akkor is kapaszkodik belé, és együtt fulladnak meg..

2011. ápr. 11. 19:21
 15/44 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó, soha nem tudnék ártani a gyerekeimnek, de pl most itthon vagyok GYED-en, miután 10 évet ledolgoztam, jelenleg a férjem keresete a mérvadó ( eddig én kerestem majdnem a kétszeresét) ha MOST itt akarna hagyni, és arra hivatkozna, hogy nem dolgozom, sztem igaza lenne? Szted egy igazi anya hagyja szenvedni a gyerekeit? Ha meg igen, akkor megérdemli, hogy elvegyék tőle, de itt nem írtak ilyet. Szted fura, ha egy sz anya ragaszkodik a gyerekeihez? Bitos tudnának jó megoldást találni. Van pl olyan ismerősöm, akik szétmentek, de pl amíg Anyu dolgozik, Apunál a gyerek, vagy 1 hét itt, 1 hét ott.
2011. ápr. 11. 19:28
 16/44 anonim ***** válasza:
80%
szerintetek mi a fenéért akarja a gyerekeket? talán mert szereti őket? miért ne élhetnének boldogan az apjukkal akár? miért kell azonnal ítélkezni? egyszerűen nem értem... és aki azt írta, hogy az anyukának szurkol: mi alapján? Kérdezem ez nőként és anyaként.
2011. ápr. 11. 19:38
 17/44 anonim ***** válasza:
77%

Nem, szerintem egyáltalán nem furcsa, hogy egy anya ragaszkodik a gyerekéhez. Én is azt tenném. Az sem bűn, hogy otthon volt velük és nevelte őket. De ha szétválnak, neki nincs hova mennie, a lakáshoz nem igazán van köze, munkája nincs, csupán a gyerektartástól és a gyerekek utáni pénzből meg nem feltétlen tud nekik normális körülményeket biztosítani. A megromlott kapcsolat valószínűleg mindkét fél hibája, de mindentől eltekintve a helyzet az, hogy a nő kevésbé tud gondoskodni a kicsikről, mint az apjuk. Szeretni ettől még szeretheti őket.. de annak nincs sok értelme, hogy vacsora helyett esténként megölelje őket, aztán annyi..

Persze hivatalos kapcsolatban a nő most egészen más helyzetben lenne, de a tények ellen ő sem tehet semmit.

2011. ápr. 11. 19:42
 18/44 anonim ***** válasza:
58%
Én írtam a harmadik kommentet és éppen hogy az apának drukkolok, lehet hogy félreérthető volt.
2011. ápr. 11. 19:42
 19/44 anonim ***** válasza:
82%

Milyen furcsa, hogy az senkinek nem jut eszébe, hogy az apa is szeretheti a gyermekeit? Ha az anya szakítja el az apától a gyerekeket azt miért kell totálisan természetesnek, és magától értetődőnek venni?

35/Nő

2011. ápr. 11. 20:00
 20/44 anonim ***** válasza:
27%
Azért mert nem a férfi szenvedett a gyerekkel. A férfié a munka, a haverok, a vezetői pozíciók, az autó, az alkohol. A nőnek marad a gyerek, a háztartás vezetése, meg a férfi ellátása. Sajnos még mindig ilyen világban élünk. És egy gyereknek igenis az anyjára jobban szüksége van.
2011. ápr. 11. 20:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!