Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermekelhelyezés! Én vagyok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermekelhelyezés! Én vagyok az apuka, és azt szeretném ha nálam helyeznék el a gyerekeket. Van rá lehetőségem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Apukaként írok nektek. Bejegyzetlen élettársi kapcsolatban élek (-tem) (1 éve külön szobában élünk, van egy 3 és fél éves lányunk, és egy 26 hónapos fiunk. Mivel kapcsolatunk visszafordíthatatlanul megromlott, szeretnék tovább lépni. Mivel az anya magának akarja a gyerekeket (ez természetes), nekem egyetlen lehetőségem van, a gyermekelhelyezés. Szeretném tudni mik a lehetőségeim.2006 novemberében vettem egy ingatlant a bátyámmal közösen (hitelre), most ebben élünk. A gyerekek anyjának csak tartózkodási helye van itt, az állandó lakcíme megszűnt. Ezzel persze a gyerekeknek is, mivel születésük után ugye automatikusan az anya címére írják a gyerekeket. Neki csak a családi pótlék és a gyes a jövedelme, nemdolgozott semmit azelőtt, nekem van egy 4 műszakos állásom nettó 150000 Ft feletti jövedelemmel. Gyermekeim anyjának az anyja anyaotthonban lakik, testvérei albérletben (budapesten), az én szüleim 5 percre laknak. Ha kérdésetek van még leírom, biztos van még valami amit nem írtam le.
2011. ápr. 11. 18:18
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudom sajnos, mennyi esélyed van (remélem idetéved valaki illetések, és segít), de az tuti, hogy próbálkoznod kell minden elérhető eszközzel! Igen, általánosságban a gyereknek inkább az anya mellett a jobb, mint az apa mellett, de csak mert a legtöbb apa nem akarja a gyerekeit minden áron maga mellett tudni, elköteleződni, nincs bennük elég felelősség és kitartás.. Hát szerintem ez rád totál nem igaz! Remélem megoldódik a helyzet, és magadhoz veheted a kicsiket!

Csak sajnos az a baj, hogyha gyerektartásként kapná a fizud felét, + családit és gyest, akkor már igencsak magas összeg kerül a kezébe, lehet a bíróság szemében ennyi elég a kérdés eldöntéséhez:(

2011. ápr. 12. 16:31
 32/44 anonim ***** válasza:
38%

Először is, ha nem akarsz bajt magadnak, azonnal jelents ki a csajt a lakásodból hivatalosan. Ezt egyoldalúan megteheted, mert a tied a lakás.

Aztán ha ez megvan, szólitsd fel, hogy 15 napon belül költözzön is ki. Egyúttal jelezd, hogy amíg nem költözik ki fizesse a rezsiköltség felét.

Ha ezt nem teszi meg, máris van egy érv a kezedben, hogy veszélyezteti a gyereket, mert nem fizeti a rezsi rá eső részét.

2011. ápr. 12. 17:41
 33/44 A kérdező kommentje:

A rezsit lehet hogy nem fizeti, de ellátja a gyerekeket, amíg nem vagyok otthon. Ezt nem veszik figyelembe.

A kijelentést elindítottam, és a gyerekeket is bejelentettem magamhoz, mivel ugye az anya állandó lakcíme megszűnt és így a gyerekek hajléktalanok voltak egy évig. (Ezt most tudtam meg pár napja)

2011. ápr. 12. 18:38
 34/44 anonim ***** válasza:
16%
A gyerekeknek az anyjuk mellett a helyük, meg sem érdemelnéd a láthatást sem, mert ilyen egyáltalán megfordul a fejedben. Elképesztő, hogy ilyen férfiak vannak.
2011. ápr. 12. 21:19
 35/44 anonim ***** válasza:
14%
Nagyon szép hogy igy ragaszkodsz a kicsikhez de a gyerekeket hogy érintené ha elveszitenék az anyukat, eddig ő volt velük mért lenne jó egy vadidegen akit nem ismernek és nem csak munka után kell velük ugrálni nevelni kell öket és az egész napos embert kiván.
2011. ápr. 12. 21:33
 36/44 anonim ***** válasza:
58%

Ez így nem fog menni. Ha akarod a gyerekeket keményebbnek kell lenned. Ha azzal jössz, hogy ellátja a gyerekeket amíg nem vagy otthon, akkor nem fogja neked ítélni a bíróság.

Azontúl pedig attól hogy ellátja a gyerekeket, a rezsi felét még neki kell fizetnie. Meg kell fognod anyagilag is, és a sarkadra kell állni. Ez egy kemény harc, ami nem megy áldozatok nélkül.

2011. ápr. 12. 21:38
 37/44 Balázs1987 ***** válasza:
100%

Sziasztok,

hát nem egyszerű a dolog,

kis segítség, neked is, meg remélem nekem is,

jelenleg az 5. oldalon van a kérdésem, mit tehet ilyenkor egy apa, és mik az esélyeim, olvasd el légyszi, és még bárki aki szeretné... még most várok a második bírósági tárgyalásra, és feb. óta nem láthattam a kisfiam...

készülj fel a legrosszabbnál is rosszabbra, és próbálj nem kiborulni, bármi van... 9-10hónapja várok, és még sehol sem tartok...

de hátha segít vmit a témám, ami sztem ide is kapcsolódik...

Kitartást Barátom, nagyon nehéz, de ha kell e-mail-ezhetünk, ha tudok valamit, segítek!

2011. ápr. 13. 03:11
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
Szia,tegnap 12:13 vagyok.Akkor így már érthető a helyzet.Ha ő éretlen egy normális kapcsolatra és ide-oda játszik a gyermekei érzelmeivel,akkor harcolj értük.Én is ezt tenném.
2011. ápr. 13. 08:27
 39/44 anonim ***** válasza:
21:19 azért nem engednéd a láthatást,mert nem akarja h a gyereki vmi vacak anya otthonba menjenek? Mikor ő sokkal jobb körülményeket tud nekik biztosítani
2011. ápr. 13. 17:01
 40/44 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Igen, úgy látom elég sok embernél bajt jelent ha az apa akarja a gyerekeket magának.(az is baj ha az apa akarja őket, az is ha lemond róluk és az anyánál hagyja, szuper, mindenképp az apa a hülye).

Én egyszerűen egy biztos jövőt szeretnék a gyerekeimnek, és nem azt hogy albérletről, albérletre költözzenek velük, vagy anyaotthonból anyaotthonba.Ezt az anyjuk nem tudja biztosítani nekik. Minden mást igen, hiszen szereti őket, mos, főz, takarít utánuk, pont úgy ahogy én is. Csak én ezeket kevesebbet csinálom, mert kevesebbet vagyok itthon. De ott a hétvége például, mikor az anyjuk rájuk sem bagózik, mert( ahogy ő mondja) eleget foglalkozik velük hétköznap. Ezt szerintem gond. Nekem nem, mert legalább eltudok menni velük, normálisan sétálni játszani, és meg sem említik az anyjukat. Mikor itthon vannak akkor folyamatosan megy az anya-anya persze( ugyan így az apa-apa is persze). De találtam ügyvédet, megyek konzultációra, majd a részleteket írom, ha valaki kíváncsi rá.

És persze továbbra is várom a kommenteket hiszen úgy látom ez egy elég kényes ügy.

2011. ápr. 13. 19:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!