Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermekelhelyezés! Én vagyok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermekelhelyezés! Én vagyok az apuka, és azt szeretném ha nálam helyeznék el a gyerekeket. Van rá lehetőségem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Apukaként írok nektek. Bejegyzetlen élettársi kapcsolatban élek (-tem) (1 éve külön szobában élünk, van egy 3 és fél éves lányunk, és egy 26 hónapos fiunk. Mivel kapcsolatunk visszafordíthatatlanul megromlott, szeretnék tovább lépni. Mivel az anya magának akarja a gyerekeket (ez természetes), nekem egyetlen lehetőségem van, a gyermekelhelyezés. Szeretném tudni mik a lehetőségeim.2006 novemberében vettem egy ingatlant a bátyámmal közösen (hitelre), most ebben élünk. A gyerekek anyjának csak tartózkodási helye van itt, az állandó lakcíme megszűnt. Ezzel persze a gyerekeknek is, mivel születésük után ugye automatikusan az anya címére írják a gyerekeket. Neki csak a családi pótlék és a gyes a jövedelme, nemdolgozott semmit azelőtt, nekem van egy 4 műszakos állásom nettó 150000 Ft feletti jövedelemmel. Gyermekeim anyjának az anyja anyaotthonban lakik, testvérei albérletben (budapesten), az én szüleim 5 percre laknak. Ha kérdésetek van még leírom, biztos van még valami amit nem írtam le.
2011. ápr. 11. 18:18
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
80%
Sztereotípia.
2011. ápr. 11. 20:27
 22/44 anonim ***** válasza:
79%
ráadásul hazugság is. amúgy: szenvedni? van gyereked? mert az enyém apja maximálisan kiveszi a részét a "szenvedésből", a munkája mellett is.
2011. ápr. 11. 23:16
 23/44 anonim ***** válasza:
43%
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy eddig mennyit foglalkoztál a gyerekekkel? Mert munka mellett kétlem, hogy sokat, és a gyereknevelés nem annyi, hogy reggel beadod a bölcsibe, este meg elhozod, aztán alvás.
2011. ápr. 12. 07:32
 24/44 anonim ***** válasza:
59%

az apa gondolom azért akarja h nála helyezzék el a gyerekeket mert ő legalább tud fedélt és ételt biztosítani nekik. Míg az anya a gyesből,meg a cspből ,és a gyerektartásból nem hiszem h fenn tudná magukat tartani.

Vagy talán az apa költözzön ki abból az ingatlanból amit a testvérével közösen vettek,hogy az anya ott tudjon maradni a picikkel?

2011. ápr. 12. 07:48
 25/44 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Egyikünk sem iszik, nem drogozik, és nem akarom az anyától megtagadni a láthatást és nincs családon belüli erőszak. Egyszerűn megromlott a kapcsolat a gyerekek születése után és nemtudunk együtt élni.

Az ingatlant 2006 novemberében vettem, ő csak 2007 elején lett bejelentve tartózkodási helyre. Új életet szeretnénk kezdeni, erre jó példa, hogy társkereső oldalon keres magának társat, és a családsegítő is úgy volt nálam, hogy én nem tudtam róla(anyaotthont néztek).

Munka és gyerekek: igen, nehéz, DE: miután hazamegyek mindig foglalkozom a gyerekekkel, én megyek el velük sétálni( babakocsi nélkül), a gyermekek anyja pl a fiamat mindig babakocsiban tolja ki az 5 percre levő boltba( mert egyébként vagy 20 percig tartana az út;ezt ő mondta), az én hátamon ugrálnak én kergetődzöm velük stb., lehetne még sorolni.

Várom a kommenteket és a kérdéseket, biztos van amit nem írtam le.

2011. ápr. 12. 08:50
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
Szia,ne haragudj,de azért az nem akkora bűn,hogy a gyereket babakocsiba viszi ki a boltba,ezt ugye belátod?Értem én,hogy mit mondasz ezzel természetesen,azt is értem,hogy szereted a gyermekeidet,de én foggal-körömmel harcolnék.Ekkora gyerekek már mehetnek oviba-bölcsibe és simán mennék vissza dolgozni,abból,a családi pótlékból és a gyerektartásból,ha szűkösen is,de nem szorulnék segítségre.Nekem a gyermekeim mindennél fontosabbak,nem engedném,hogy elvegyék tőlem őket.Sajnos ez egy őrült rossz helyzet.Nem lehetne mégis inkább megbeszélni,ill. közösen megoldani?Minden kapcsolat egy idő után holtpontra ér,nálatok egymás után születtek a gyerekek kis korkülönbséggel,nem lehetett könnyű a párodnak sem.Édesapám mindig azt mondta nekem,hogy kislányom,onnantól,hogy gyermeket vállaltál felelőséggel tartozol irányukban,már nem nézheted csak és kizárólag önmagadat.Továbbra is azt tartom,hogy akinek én gyereket szülök azt szeretem és tisztelem,ha nem ver,nem csal,akkor bármit megbocsájthatok neki,vagy legalább is megpróbálok megbocsájtani.Beszélgessetek,szervezzetek közös programokat.Próbáljátok meg!Ne add fel ilyen hamar.Fordulj felé tisztelettel és szeretettel és akkor te is többet fogsz kapni.Kitartást kívánok nektek és írásommal nem bántani akarlak,ez maximálisan távol áll tőlem.
2011. ápr. 12. 12:13
 27/44 vezerdinka ***** válasza:
100%
Én fiatal vagyok és még csak gyerekem sincs, jelenleg távol élek a családtól (Apa, Anya, Húgom), viszont otthon nagyon jól megvoltunk mindig is, DE! Én Apás vagyok. Soha nem tudtam volna elképzelni, hogy (míg kiskorú voltam) Anya mellé helyezzenek el, ha ne adj' isten úgy alakul a helyzet. Egyszerűen hülyeségnek tartom a nagyon szélsőséges véleményeket, felnőtt emberek vagytok. Hülyeség csak az anyának vagy csak az apának ítélni egyből a gyerekeket. Tanultam etikát, nagyon sokat foglalkoztam fogyatékkal élő gyerekekkel, akik sokkal sérülékenyebbek. Láttam "milliónyi" példát, hogyan bánik a bunkó anyuka a gyerekkel, mikor érte jön minden nap, vagy az apukát, aki egy hét bentlakás után úgy veszi az ölébe a (kedves) dawn-kóros kisfiát, hogy az könnyfakasztó. Az a baj, hogy a jog, a bíróság, a családsegítő, stb... ezek egyáltalán nem látnak a gyermek lelkébe, erre csak 2 ember képes, az anya és az apa. Addig örüljetek, míg olyan helyzetben vagytok, hogy egyikőtökhöz is kerülhetnek, nem pedig az állam neveli őket. (Legyetek kicsit kompromisszum készek.)
2011. ápr. 12. 12:41
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

"A hitelre vásárolt ingatlanba befizetett összeg jár a gyermekeid édesanyjának"

Nemjár. Házasság alatt járna.

Még a bejelentett élettársi kapcsolatban is amennyiben bizonyítható, hogy ki mennyi pénzt tett a közös kasszába abban az esetben abban az arányban osztoznának. De mivel a leírásban is szerepel, hogy az anyuka soha életében nem dolgozott így nem is jár neki semmi.

Ez fokozottan igaz annak tükrében, hogy még csak nincsenek is regisztrált élettársi kapcsolatban.

Ezen a világ legjobb ügyvédje sem fog változtatni, hiszen ez alap PTK.

2011. ápr. 12. 13:52
 29/44 anonim ***** válasza:
32%
Ha az egyik fél akar kilépni a kapcsolatból, akkor az tegye, de gyerekek nélkül. Ha nem, nem lehet közös felügyelet? Korlátlan láthatás? A kisgyerekek ált. az anyjukhoz kötődnek jobban. Az, hogy még nem dolgozott, nem azt jelenti, hogy még nem tudott dolgozni, mert a gyerekeket neveli?! A gyerektartásból, csp.-ból, segélyekből meg tud élni gyerekekkel együtt. 4 műszakos munka mellett te nem tudnád ellátni őket! Se hétvége, se ünnep, a szüleidnek pedig minden egyes nap be kellene segíteni! Tényleg ez a jó megoldás? Egy család szétbomlása mindenkinek sok lemondással jár, ezért kellene vigyázni rá.
2011. ápr. 12. 14:21
 30/44 A kérdező kommentje:

üdv ismét

Ez egy 9 éves kapcsolat és nem én voltam az a fél aki ki akart lépni, nem én mentem el a családsegítőhöz, hogy nézzünk anyaotthont. Én mindig türelmes voltam egészen addig míg, fogta a másfél éves lányomat(a fiammal 6 hónapos terhesen), és elköltözött anyaotthonba, amíg én dolgoztam.

Eltelt egy kis idő, nekem lett egy másik kapcsolatom( persze ezalatt is látogattam a gyerekeket).

De a fiam születése előtt megbeszéltük, hogy visszaköltöznek, megpróbáljuk újra( fontosabbak voltak a gyerekek, mint a másik kapcsolat). Erre akkor jöttem rá, mikor ültem a buszon a hölggyel és megfogta a kezem. Arra gondoltam bárcsak a lányom fogná...

De sajnos a fiam születése után még rosszabb lett a helyzet...

visszafordíthatatlanul megváltozott sajnos, pedig a szeretem a hölgyet, és vele szeretnék élni. De neki szabadságra van szüksége, arra hogy egyedül legyen, stb, stb.

Többször volt lehetősége 4 órában elmenni dolgozni, de ezt nem tette meg, mert nem akarta.

az én munkámról meg csak annyit, hogy a munkahelyemen biztosítottak egy nappalos állást, ha hozzám kerülnek a gyerekek.

Lehet, hogy úgy tűnik én akarok rosszat az anyának azzal hogy magamhoz veszem a gyerekeket.

De akkor ő miért akar nekem rosszat, azzal hogy elveszi a gyerekeket.

Kérdésem még mindig az hogy mennyi esélyem van megszerezni a gyerekeket? A láthatást nem akarom megtagadni, nem is gondoltam ilyenre, hiszen ő a gyermekek anyja.

2011. ápr. 12. 16:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!